Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@ludmilaadamkova píše:
@Šáruší meningitida je taky jen viroza
Neni, ne vzdycky.
@veria píše:
@Lama Lama no jedine neplacene ano. Kdo si muze dovolit byt zadarmo doma pul roku? Nekdo asi jo, ale obavam se ze vetsina ne, samozivelky asi vubec ne.
Ale o tom já jsem nepsala. Jen že to jde. Ono si bohužel spousta lidí nemůže dovolit být v té karanténě 14 na 60% ![]()
@alifie píše:
Tohle by mohlo zajímat doktory (Baziliš je lékař)
https://twitter.com/…787663106051?s=20
Chripecka no, trochu chyceny plice
…Za dva tydny se tomu sami zasmeji…
@Nimie podle me se ten vir v klidu muze taky v tele kumulovat.. cim vice s tim prijdes do styku tim pak muze byt horsi reakce a prubeh.
Jen chci napsat ze nikdo nevi jak to bude dal. Ta situace je dost nova. V ITAlii t o zacalo pred par tydny. A nikdo nevi jak moc do prdylky to tam jeste pujde. Srovnavat s Cínou muzeme ale pochybuju ze v Evrope je mozny tak tvrdy pristup jako tam. Muze nam pomoct teple suche pocasi ale je otazka kdy prijde a jak moc pomůže. Samozrejme mladi nebudou umirat ale jde spuse o prehlceny zdravotni system.
Vliv na ekonomiku to bude mit urcite jeste v souvislosti s tvrdym brexitem pokud nastane. Nemyslim tim ekonomicke prevraty ale ona i vetsi recese je sranda uz asi lidi nepamatuji ze par let zpet tu byla 10 procentni nezamestnanost a s tim spojene dalsi veci. Mezitim docela vzrostly ceny potravin a zakladnich veci a ze zkusenosti vime ze dolu uz nikdy nejdou jen kdyz je neceho brutalni prebytek. Proste se pak spouste lidi bude zit hur.
@Ravedd píše:
A já bych to třeba udělala ale copak mám možnost? Dle ředitelky to není třeba ona totiž ví že o prázdniny nikdo ze školy (z těch skoro 600 dětí) nikdo v Itálii nebyl a tudíž nebude omlouvat děti který rodiče nechají doma kvůli riziku koronaviru
Jak nebude omlouvat? Děti neomlouvá ředitel školy, ale zákonný zástupce.
@mroe ja jsem to jen parafrazovala
Vim ze i zapal plic muze byt virovy i bakterialni
Příspěvek upraven 09.03.20 v 12:40
@Šáruší píše:
virózka, promiňs trochu kašlíkem
Nejak nechapu cemu se gebit
ve stejnem stavu mame ve spitale i mlade lidi casto. A nemaji koronavirus, ale treba tu chripecku.
@Lama Lama píše:
Ale o tom já jsem nepsala. Jen že to jde. Ono si bohužel spousta lidí nemůže dovolit být v té karanténě 14 na 60%
Já být zaměstnavatel, tak zaměstnanec, u kterého na toto přijdu, vyhodím jako prvního při první příležitosti pro nadbytečnost nebo pokud bych mu dokázala, že byl v té Itálii, tak okamžitě. Aby mi někdo, kdo bude nakonec positivní hodil karanténu na firmu a donutil mně hradit lidem nemocenskou, tak to je to, co je likvidační, nikoliv pro jednotlivce, ale celé kolektivy lidí a někomu i podnikání. Menší podnikatelé většinou nemají moc velkou vatu ve finančních rezervách.
Tak musím pochválit Vietnamce
vylepšují svá bezpečnostní opatření a omezují vstup do země pro lidi z 8 států Evropy (Německo, Británie, Francie, Španělsko, Dánsko, Norsko, Finsko, Švédsko). A ta koza, co to sem z Evropy dotáhla si dneska může připsat dalšího nakaženého
takže už zvládla nakazit napřímo 13 lidí ![]()
Tak ještě lepší
Neumožní vstup ze zemí, kde se objeví 50 případů za dne nebo přesáhnou celkový počet 500 případů. Takže za chvíli celá EU ![]()
Příspěvek upraven 09.03.20 v 12:45
@Lama Lama píše:
Ano ale neuzná to jako důvod k nepřítomnosti ve škole takhle přesně to bylo napsáno
@Baba píše:
Nejak nechapu cemu se gebitve stejnem stavu mame ve spitale i mlade lidi casto. A nemaji koronavirus, ale treba tu chripecku.
to neřeš, od tebe jsem to fakt ani neočekávala, proto je tam zmiňován jege a bylo to určeno jemu. Ty se tím nezaobírej.
@LaPaloma píše:??? já vůbec nechápu, na co z mého příspěvku reaguješ?
Já být zaměstnavatel, tak zaměstnanec, u kterého na toto přijdu, vyhodím jako prvního při první příležitosti pro nadbytečnost nebo pokud bych mu dokázala, že byl v té Itálii, tak okamžitě. Aby mi někdo, kdo bude nakonec positivní hodil karanténu na firmu a donutil mně hradit lidem nemocenskou, tak to je to, co je likvidační, nikoliv pro jednotlivce, ale celé kolektivy lidí a někomu i podnikání. Menší podnikatelé většinou nemají moc velkou vatu ve finančních rezervách.
@Ravedd píše:
Ano ale neuzná to jako důvod k nepřítomnosti ve škole takhle přesně to bylo napsáno
Tak jí to nevysvětluj. Ona nemá co uznávat neuznávat. ![]()
@renap píše:
@alifie já nemyslela konkrétně tebe, ale hlasy, že by se ty školy měly zavřít úplně tu jsou už dlouho, nechce se mi to hledat a celý jsem to tu nečetla. Ale jestli jsi chtěla, to co píšeš, aby ti bylo umožněno nechat dítě doma, tak předpokládam, že ty bylo vysvětleno, že to můžeš udělat a nikdo ti v tom bránit nebude. Múže to udělat každý, ale evidentně to moc lidí nedělá. Tys to předpokládam udělala, děti učíš doma, tak o co ti jde?
Ne, neudělala - nejsem cvok, který si myslí, že tím, že zabrání dvěma dětem chodit do školy, spasí ČR. Akorát bych ze svých dětí udělala terč posměchu. ![]()
Příspěvek upraven 09.03.20 v 12:52
@Lama Lama píše:
Takže ono to pak není úplně jednoduchý omluvit dite na 14 dni, když to jde jen na 3 bez lékaře.. Maminka ho omluví na 14 dni a kdyz budou vyžadovat potvrzení lékaře a dítěti nic nebude?