Koronavirus máte strach?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1409
9.3.20 13:03
@Ravedd píše:
nemají právo vyžadovat potvrzení lékaře

50
(1) Zákonný zástupce žáka je povinen doložit důvody nepřítomnosti žáka ve vyučování nejpozději do 3 kalendářních dnů od počátku nepřítomnosti žáka. Podmínky pro uvolňování žáka z vyučování a omlouvání neúčasti žáka ve vyučování stanoví školní řád.

Takže asi mají pokud to mají v řádu? :nevim: Todle jsem přímo vyhledala v zákoně, já právě myslela, že to můžou vyžadovat, ale tak nemám ještě dite školou povinné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
9.3.20 13:03
@Ravedd píše:
v zákoně je že dítě omlouvá rodič. doktor nemá žádnou povinnost mi omluvenku napsat nebo potvrdit že bylo dítě nemocný. dokonce má na dveřích ži na webu tohle:
Od 1.1.2018 nebudeme potvrzovat omluvenky pro školy. Dle Zákona č.561/2004 Sb omluvení nepřítomnosti žáka/studenta provádí jeho zákonný zástupce.takže by pak dcera nesměla být nikdy nemocná 8o 8o

Klíd, @vbarav píše blbosti. Nic takovéhjo v zákoně není. V zákoně je, že omlouvá zákonný zástupce. Další podmínky stanoví škoní řád. Ale nemůže stanovit nějakou povinnost třetí osobě, která s nima není v žádném vztahu ( ošetřující léařú. Lékař má povinnost vystavit neschopenku, ošetřovné, propustku do zaměstnání. Ale ne omluvenku do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
9.3.20 13:04
@Nimie píše:
Pokud vím, tak už jsou lidi kteří to chytli znovu i po vyléčení a minimálně jeden člověk co na to umřel i po údajném vyléčení. Já spíš z toho začínám mít takový pocit, že to testování je takové jakési nespolehlivé. I tady u nás se objevili případy, kdy až druhý test byl pozitivní.

Tam prý byl problém to, že ty lidi jako zdravé propustili moc brzo = když už byli bez příznaků, ale zřejmě bez důkladného testování. Ještě pořád se prý neví, za jak dlouho po vymizení příznaků člověk přestává koronavirus šířit a je opravdu zdravý. :nevim: Další „fáma“ praví, že nedoléčený člověk, který bral antivirotika má při druhém „běhu“ horší průběh. Neřeším to, člověk to neovlivní. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4511
9.3.20 13:05
@vbarav píše:
50
(1) Zákonný zástupce žáka je povinen doložit důvody nepřítomnosti žáka ve vyučování nejpozději do 3 kalendářních dnů od počátku nepřítomnosti žáka. Podmínky pro uvolňování žáka z vyučování a omlouvání neúčasti žáka ve vyučování stanoví školní řád.Takže asi mají pokud to mají v řádu? :nevim: Todle jsem přímo vyhledala v zákoně, já právě myslela, že to můžou vyžadovat, ale tak nemám ještě dite školou povinné
že musím dát do tří dnů vědět to bylo vždycky ale jestliže zákon nenařizuje doktorům aby dávali omluvenky tak pak je přece blbost aby škola měla právo po mě takovou omluvenku vyžadovat. takže škola po mě chce omluvenku od doktora. doktor omluvenky nepíše a pak teda každá nemoc znamená že má moje dítě neomluvený hodiny? :nevim: :nevim:

@Lama Lama hlavně ono se to tu už jednou řešilo to bude tak 100 možná 200 stran zpátky :think: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
9.3.20 13:07
@Ravedd píše: že musím dát do tří dnů vědět to bylo vždycky ale jestliže zákon nenařizuje doktorům aby dávali omluvenky tak pak je přece blbost aby škola měla právo po mě takovou omluvenku vyžadovat. takže škola po mě chce omluvenku od doktora. doktor omluvenky nepíše a pak teda každá nemoc znamená že má moje dítě neomluvený hodiny? :nevim: :nevim:

To záleží na posouzení školy a škola pak rozhoduje, jestli na tebe pošle sociálku a policajty.

„Neomluvená nepřítomnost 25 hodin a více – ředitel ohlásí pokračující záškoláctví OSPOD a Policii ČR jako přestupek a dále jako podezření ze spáchání trestného činu ohrožení mravní výchovy mládeže.“

Příspěvek upraven 09.03.20 v 13:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
9.3.20 13:07
@vbarav píše:
50
(1) Zákonný zástupce žáka je povinen doložit důvody nepřítomnosti žáka ve vyučování nejpozději do 3 kalendářních dnů od počátku nepřítomnosti žáka. Podmínky pro uvolňování žáka z vyučování a omlouvání neúčasti žáka ve vyučování stanoví školní řád.Takže asi mají pokud to mají v řádu? :nevim: Todle jsem přímo vyhledala v zákoně, já právě myslela, že to můžou vyžadovat, ale tak nemám ještě dite školou povinné

A kdyby si dala škola do řádu, že všechny omluvenky žáků bude potvrzovat vbarav, tak to je pro tebe závazné, ikdyž jsi školu nikdy neviděla? Samozřejmě, že ne. škola nemůže svým řádem ukládat povinnosti třetím osobám, pokud to není povinnost vyplývající ze zákona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
9.3.20 13:08
@Ravedd píše: že musím dát do tří dnů vědět to bylo vždycky ale jestliže zákon nenařizuje doktorům aby dávali omluvenky tak pak je přece blbost aby škola měla právo po mě takovou omluvenku vyžadovat. takže škola po mě chce omluvenku od doktora. doktor omluvenky nepíše a pak teda každá nemoc znamená že má moje dítě neomluvený hodiny? :nevim: :nevim:@Lama Lama hlavně ono se to tu už jednou řešilo to bude tak 100 možná 200 stran zpátky :think: :lol: :lol:

Ale dyt to tu píšu furt dokola, škola to právo nemá. Konec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
507
9.3.20 13:08
@jipo píše:
Ty jsi Goebbels zdejší diskuze. Když, tak dej tu informaci celou.

Co přesně je na mém příspěvku nepravdivého?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
9.3.20 13:10
@Lama Lama píše:
Klíd, @vbarav píše blbosti. Nic takovéhjo v zákoně není. V zákoně je, že omlouvá zákonný zástupce. Další podmínky stanoví škoní řád. Ale nemůže stanovit nějakou povinnost třetí osobě, která s nima není v žádném vztahu ( ošetřující léařú. Lékař má povinnost vystavit neschopenku, ošetřovné, propustku do zaměstnání. Ale ne omluvenku do školy.

Aha tak se omlouvám, tak je to jinak no, to jsem nevěděla, že tohle nemůže pardon 🙂 každopádně se mi ta informace bude jednou hodit tak díky 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
9.3.20 13:11
@lucenka píše:
Tak musím pochválit Vietnamce :potlesk: vylepšují svá bezpečnostní opatření a omezují vstup do země pro lidi z 8 států Evropy (Německo, Británie, Francie, Španělsko, Dánsko, Norsko, Finsko, Švédsko). A ta koza, co to sem z Evropy dotáhla si dneska může připsat dalšího nakaženého :cert: takže už zvládla nakazit napřímo 13 lidí :roll:

Tak ještě lepší :D Neumožní vstup ze zemí, kde se objeví 50 případů za dne nebo přesáhnou celkový počet 500 případů. Takže za chvíli celá EU :D

Příspěvek upraven 09.03.20 v 12:45

Tak to se pak nedá divit, že tam nepanikaříte. Je vidět, že stát něco dělá.
Zato tady :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24742
9.3.20 13:11
@chelsinka1988 píše:
Zdroj? Tv, internet, noviny? Nerikali to snad vsude, ze o to se lisi od sarsu, ze je bohuzel infekcni v bezsymptomicke dobe?

Ale ne v inkubacni době, to jsem chtěla vědět, kde se tohle tvrzeni vzalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
9.3.20 13:12
@Lama Lama píše:
A kdyby si dala škola do řádu, že všechny omluvenky žáků bude potvrzovat vbarav, tak to je pro tebe závazné, ikdyž jsi školu nikdy neviděla? Samozřejmě, že ne. škola nemůže svým řádem ukládat povinnosti třetím osobám, pokud to není povinnost vyplývající ze zákona.

Viz můj příspěvek výš, tak mne bylo jasný, že nemůžou chtít treba po my sousedce, že by to omluvila, zas tak hloupá nejsem :mrgreen: ale u toho lékaře mi to přišlo celkem i logicky, že by mohli, nic víc 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38996
9.3.20 13:14
@Netopirek píše:
Tak to se pak nedá divit, že tam nepanikaříte. Je vidět, že stát něco dělá.
Zato tady :cert:

a kdyz se uz neco udela, tak se hleda, jak to obejit :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20774
9.3.20 13:14
@stock píše:
Ale ne v inkubacni době, to jsem chtěla vědět, kde se tohle tvrzeni vzalo.

No to je ta doba těch 14 dnů než propukne ta nemoc ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
507
9.3.20 13:15
@chelsinka1988 píše:
No to je ta doba těch 14 dnů než propukne ta nemoc ne?

Ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí