Koronavirus máte strach?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14723
9.3.20 12:45
@Ravedd píše:
A já bych to třeba udělala ale copak mám možnost? Dle ředitelky to není třeba ona totiž ví že o prázdniny nikdo ze školy (z těch skoro 600 dětí) nikdo v Itálii nebyl a tudíž nebude omlouvat děti který rodiče nechají doma kvůli riziku koronaviru

Já děti doma mám a na názor se nikoho neptám.
Jedna třídní učitelka to ví přesně, jak to cítím, ona sama se bála do Itálie odjet a zájezd stornovala, nabídla nám, abychom si děti doma nechali, pokud chceme.
Druhé dítě má momentálně vši, takže budu asi 2 dny odvšivovat a učitelce jsem napsala zvláštní email, že se ve středu rozmyslím, zda dítě přijde nebo jestli má virozu.
To je zatím bez odezvy, ale názor mně nezajímá, děti si omlouváme sami.
Jinak v obou třídách jsou děti, které mají opravdu závažné zdravotní problémy - jako deficit imunity - to dítě skoro ve škole není, 2 po operaci srdce, fakt bych řekla, že zdravotní stav těch dětí je horší než lidí ve středním věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
507
9.3.20 12:45

Bulovka propouští všechny nakažené.

Zůstávávají jen dvě turistky bez příznaků, které nemají kam jít.
Nikdo nemá žádné příznaky choroby a nemá je smysl držet v nemocnici.

To se mistním hysterkám zaručeně líbit nebude :mrgreen:

Příspěvek upraven 09.03.20 v 12:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
9.3.20 12:46
@vbarav píše:
Takže ono to pak není úplně jednoduchý omluvit dite na 14 dni, když to jde jen na 3 bez lékaře.. Maminka ho omluví na 14 dni a kdyz budou vyžadovat potvrzení lékaře a dítěti nic nebude?

Skola na to narok nema. Ze to chce, je jejich neznalost. Nemuzou k necemu ukolovat doktory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38958
9.3.20 12:46
@lucenka píše:
Tak musím pochválit Vietnamce :potlesk: vylepšují svá bezpečnostní opatření a omezují vstup do země pro lidi z 8 států Evropy (Německo, Británie, Francie, Španělsko, Dánsko, Norsko, Finsko, Švédsko). A ta koza, co to sem z Evropy dotáhla si dneska může připsat dalšího nakaženého :cert: takže už zvládla nakazit napřímo 13 lidí :roll:

Tak ještě lepší :D Neumožní vstup ze zemí, kde se objeví 50 případů za dne nebo přesáhnou celkový počet 500 případů. Takže za chvíli celá EU :D

Příspěvek upraven 09.03.20 v 12:45

Husty a klobouk dolu pro Vietnam! Italum uz vstup omezili? Mozna jsem to prehlidla a uz jsi to psala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
9.3.20 12:47
@lucenka píše:
Tak musím pochválit Vietnamce :potlesk: vylepšují svá bezpečnostní opatření a omezují vstup do země pro lidi z 8 států Evropy (Německo, Británie, Francie, Španělsko, Dánsko, Norsko, Finsko, Švédsko). A ta koza, co to sem z Evropy dotáhla si dneska může připsat dalšího nakaženého :cert: takže už zvládla nakazit napřímo 13 lidí :roll:

Tak ještě lepší :D Neumožní vstup ze zemí, kde se objeví 50 případů za dne nebo přesáhnou celkový počet 500 případů. Takže za chvíli celá EU :D

Příspěvek upraven 09.03.20 v 12:45

Ona nakazila 13 lidi, tak to je celkem mazec.. Vietnam chválím za ty opatření :palec: a tobě díky za info 😁 👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7112
9.3.20 12:47
@vbarav píše:
Takže ono to pak není úplně jednoduchý omluvit dite na 14 dni, když to jde jen na 3 bez lékaře.. Maminka ho omluví na 14 dni a kdyz budou vyžadovat potvrzení lékaře a dítěti nic nebude?

u nás ve škole omlouvají pouze rodiče. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
9.3.20 12:49
@vbarav píše:

nemá právo to vyžadovat ani při přítmnosti delší, než 3 dny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
9.3.20 12:51
@AvajBr píše:
Husty a klobouk dolu pro Vietnam! Italum uz vstup omezili? Mozna jsem to prehlidla a uz jsi to psala..
Italům to omezili cca před týdnem, stejně tak Íráncům, korejcům a mám pocit že Japoncům
  • Citovat
  • Upravit
1409
9.3.20 12:52
@Baba píše:
Skola na to narok nema. Ze to chce, je jejich neznalost. Nemuzou k necemu ukolovat doktory.

Ale takle to zní v zákoně :nevim: takže pokud mají podezření, že by opravdu šlo o zaskolactvi, myslím že na to právo mají.. Asi prave proto, že máme povinnou školní docházku, kterou by každé dítě mělo splnit.. To, že se jim to na některých školách hlidat nechce a nestaraji se o to je věc druhá.. Ono to má v něčem své plus i minus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38958
9.3.20 12:54
@lucenka píše:
Italům to omezili cca před týdnem, stejně tak Íráncům, korejcům a mám pocit že Japoncům

diky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4511
9.3.20 12:54
@vbarav píše:

nemají právo vyžadovat potvrzení lékaře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
9.3.20 12:56

@Baba Prosim, prosím :andel: jen jestli se tím mám řídit nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
@vbarav píše:
Ale takle to zní v zákoně :nevim: takže pokud mají podezření, že by opravdu šlo o zaskolactvi, myslím že na to právo mají.. Asi prave proto, že máme povinnou školní docházku, kterou by každé dítě mělo splnit.. To, že se jim to na některých školách hlidat nechce a nestaraji se o to je věc druhá.. Ono to má v něčem své plus i minus

V zákoně nic takového není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3977
@badaboom píše:
Zůstávávají jen dvě turistky bez příznaků, které nemají kam jít.
Nikdo nemá žádné příznaky choroby a nemá je smysl držet v nemocnici.

To se mistním hysterkám zaručeně líbit nebude :mrgreen:

Ty jsi Goebbels zdejší diskuze. Když, tak dej tu informaci celou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4511
9.3.20 12:59
@vbarav píše:

v zákoně je že dítě omlouvá rodič. doktor nemá žádnou povinnost mi omluvenku napsat nebo potvrdit že bylo dítě nemocný. dokonce má na dveřích ži na webu tohle:
Od 1.1.2018 nebudeme potvrzovat omluvenky pro školy. Dle Zákona č.561/2004 Sb omluvení nepřítomnosti žáka/studenta provádí jeho zákonný zástupce.

takže by pak dcera nesměla být nikdy nemocná 8o  8o

jediný co musím tak do tří dnů telefonicky nebo přes el. žákovskou dát vědět že dítě je nemocný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA