Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@chelsinka1988 píše:
No to je ta doba těch 14 dnů než propukne ta nemoc ne?
Ano, ale v té době, podle WHO, nejsou lidé "šiříči ". Chorobu siri az po propuknuti nemoci. Tam konci, logicky, ta inkubacni doba, nemoc se vyklube ![]()
@chelsinka1988 píše:
Holky, tak ten toho už má plný kecky, jak vypadá.
Já mám pocit, že se snaží, ale nemá na to dost zkušeností, takže vlci, jako je Babiš a spol. s ním mávají. Nemá to vůbec jednoduché. ![]()
Kvůli šíření nákazy koronaviru se v celé Itálii až do 3. dubna nesmí podle nařízení italské vlády konat svatby ani pohřby.
@stock píše:
Ano, ale v té době, podle WHO, nejsou lidé "šiříči ". Chorobu siri az po propuknuti nemoci. Tam konci, logicky, ta inkubacni doba, nemoc se vyklube
Takže nejsou infekční během těch 14 dnů? Jsem v tom teď zamotaná.
@alifie píše:
Já mám pocit, že se snaží, ale nemá na to dost zkušeností, takže vlci, jako je Babiš a spol. s ním mávají. Nemá to vůbec jednoduché.
Babiš si ho tam dosadil a nečekal, že se to takle po.sere. ![]()
Na hranicích s Itálií zavedlo kontroly Rakousko, při podezření na koronavirus se tam cestující musejí podrobit testu, informoval Černínský palác.
@stock píše:
Ano, ale v té době, podle WHO, nejsou lidé "šiříči ". Chorobu siri az po propuknuti nemoci. Tam konci, logicky, ta inkubacni doba, nemoc se vyklube
Někde jsem viděla odhad, že to lidé začínají obvykle šířit 2-4 dni po nakažení, tedy před objevením zjevných příznaků. ![]()
Tohle je taky zajímavé:
"The Lombardy outbreak came to light when a 38-year-old Italian tested positive in Codogno, a comune in the province of Lodi. According to his wife, he had met an Italian friend who had returned from China on 21 January, who subsequently tested negative.[20] On 14 February, he felt unwell and went to a doctor in Castiglione d'Adda. He was prescribed treatments for influenza.[20]
On 16 February, as the 38-year-old man's condition worsened, he went to Codogno Hospital, reporting respiratory problems.[20]…The 38-year-old man was asymptomatic for weeks, reportedly led an active social life, and potentially interacted with dozens of people before spreading the virus at Codogno Hospital.[20][21] Afterwards, he was transferred to Policlinico San Matteo in Pavia,[24] and his wife to Sacco Hospital in Milan.[25][26]
Příspěvek upraven 09.03.20 v 13:46
@ka2ka píše:
Tak ani prezident nedbá na doporučení vlády
https://www.novinky.cz/…bis-40315998?…
No, tak na všem zlém má člověk hledat pozitiva…
![]()
@stock píše:
Cože? Celou dobu se tvrdí, že je člověk infekční už dávno před tím, než u něj vypukne nemoc, že to je velké úskalí koronaviru, dlouhá inkubační doba a při tom již šíří infekci. Ne až po té, co u něj nemoc propukne.
Za problematické však Maďar označil to, že doba od nakažení po odhalení viru trvá dlouho. „U nového koronaviru je problém, že než zjistíte, že ho máte na svém území, mohou uplynout 2-3 týdny. To dost omezuje efektivitu protiepidemických opatření, i když jsou okamžitá. Navíc dochází, jak víme, k vylučování viru v inkubační době a od bezpříznakových nakažených,“ odpověděl Maďar.
https://domaci.ihned.cz/…te-se-lekare
a tohle jsou informace, které se dočteš všude.
@chelsinka1988 píše:
Takže nejsou infekční během těch 14 dnů? Jsem v tom teď zamotaná.
Před vypuknutím v těle nejsou, po vypuknutí jsou a to i když nejeví zjevne známky infekce.. A právě jak už psala stock v tom je ten problém, protoze i když to vypukne, nemusí to být znát tudíž člověk vypadající zdravě někoho nakazit může..
@vbarav píše:
Před vypuknutím v těle nejsou, po vypuknutí jsou a to i když nejeví zjevne známky infekce.. A právě jak už psala stock v tom je ten problém, protoze i když to vypukne, nemusí to být znát tudíž člověk vypadající zdravě někoho nakazit může..
Ale já myslím, že se tady někdo na to ptal Doctuse a ten potvrdil, že je infekcní, i když má sám testy negativní
Tak ani u dítěte se nestyděj lhát a zatajovat, že byli v Itálii
@stock píše:
A podle WHO to taky stále není pandemie. ![]()
@bejbyn píše:
Tak ani u dítěte se nestyděj lhát a zatajovat, že byli v Itáliihttps://www.blesk.cz/…doktora.html
Mlátit je po palici by bylo málo. Kráva jedna nezodpovědná.
Bych z ní
@AvajBr píše:
a kdyz se uz neco udela, tak se hleda, jak to obejit![]()
Přesně.