Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@wildcherry původně jsem tam měla zamrazit.ale přepsala jsem to
![]()
@ka2ka píše:
Tak ani prezident nedbá na doporučení vlády
https://www.novinky.cz/…bis-40315998?…
@Lama Lama píše:
No, tak na všem zlém má člověk hledat pozitiva…![]()
Třeba dostal vzkaz od chlebodárců:
„Koukej naklusat, nebo skončíš jak Kubera!“
![]()
Jsem z moravy, nebyla jsem v it, pracuji v obchodě, minulý týden jakoby se o mě pokoušela slabost, čtvrtek pátek jsem byla doma. O víkendu jsem hodně odpočívala. Dnes bolest celého těla, zima, bolí klouby, hlava, mírná rýma, pocit ucpaneho nosu, teploty žádné! Voláte svému lékaři? může jít o obyčejnou virózu, ale doktoři vám pošlou testovací tým, jako je to normální postup, nebo v mém případě čekat jestli nepřijdou teploty? počasí venku virózam přeje. Jste některá také tak oslabená ale kde vzít tu jiatotu že to je korona? nebo není. Prosím anonym
Írán kvůli koronaviru propustil asi 70 tisíc vězňů, píše agentura Reuters s odvoláním na místního hlavního soudce Ebrahima Raisiho. Ten nespecifikoval, zda se propuštění budou muset vrátit zpět do vězení.
To je jako síla 🤦♀️ tam to musí být fakt asi nejhorší, jeslti bych fakt někde nechtela bejt tak tam
@Doctus
Prosím dotaz. Jak je to s nakažlivostí, když má pacient testy negativní, může nemoc přenášet na ostatní? A jestli ano, můžu poprosit i zdroj. Děkuji ![]()
@Anonymní píše:
Jsem z moravy, nebyla jsem v it, pracuji v obchodě, minulý týden jakoby se o mě pokoušela slabost, čtvrtek pátek jsem byla doma. O víkendu jsem hodně odpočívala. Dnes bolest celého těla, zima, bolí klouby, hlava, mírná rýma, pocit ucpaneho nosu, teploty žádné! Voláte svému lékaři? může jít o obyčejnou virózu, ale doktoři vám pošlou testovací tým, jako je to normální postup, nebo v mém případě čekat jestli nepřijdou teploty? počasí venku virózam přeje. Jste některá také tak oslabená ale kde vzít tu jiatotu že to je korona? nebo není. Prosím anonym
Pokud nesplňuješ epidemiologické kritérium (pobyt v místě výskytu nebo potvrzený kontakt s nakaženým), tak předpokládám, že tě nikdo na koronavirus testovat nebude, pokud se nebudeš dusit a nebudeš potřebovat hospitalizaci. Jistotu tedy mít nebudeš. (Můžeš se nechat otestovat za vlastní peníze.) ![]()
@Anonymní píše:
Jestli to je nebo není coronavirus je úplně nepodstatné. Jste nemocná, běžte si lehnout a izolujte se od ostatních jako v případě jakékoliv běžné virózy.
Pozitivní na coronaviru je, že se snad konečně lidi začnou chovat slušně a nebudou rozšiřovat infekční choroby, když už je náš zákon na tohle tak bezzubý.
@Anonymní píše:
Zavolala bych svému praktickému lékaři, neboj ![]()
Jestli to je nebo není coronavirus je úplně nepodstatné. Jste nemocná, běžte si lehnout a izolujte se od ostatních jako v případě jakékoliv běžné virózy.
Pozitivní na coronaviru je, že se snad konečně lidi začnou chovat slušně a nebudou rozšiřovat infekční choroby, když už je náš zákon na tohle tak bezzubý. Protože vy, kdybyjste se nebála coronaviru, by jste šla klíďo do práce a ostatní bez výčitek nakazila.
Příspěvek upraven 09.03.20 v 15:01
@chelsinka1988 píše:
Takže nejsou infekční během těch 14 dnů? Jsem v tom teď zamotaná.
Podle WHO ne. Nojo, ale inkubační doba má velké rozsah. Tak jedině si hlídat první příznaky.
@alifie píše:Itálie:
22.2.2020 - cca 80 nakažených
28.2.2020 - cca 800 nakažených
6.3.2020 - cca 3000 nakaženýchMinulý týden byli v ČR jen 3 nemocní, dnes je jich 30, za týden jich může být 300 a za další týden…
Doplním: 9.3.2020 - 7375 nakažených
@Anonymní píše:
Taky si myslím, že vás spíš podle kritérií neotestuji, je taky opravdu možné, že máte proste nějakou virozu, ale chápu Vaše obavy z korony.. Myslím, že zavoláním svému lékaři určitě nic nepokazite 🙂 jistotu vám bohužel žádnou dát nemůžeme, ale já běžne zvlášť v tom období, kdy se často střídají teploty bejvam nemocna i několikrát.. tak držím palce ať to není žádná korona a ať jste brzy fit 🙂
@alifie píše:
Pokud nesplňuješ epidemiologické kritérium (pobyt v místě výskytu nebo potvrzený kontakt s nakaženým), tak předpokládám, že tě nikdo na koronavirus testovat nebude, pokud se nebudeš dusit a nebudeš potřebovat hospitalizaci. Jistotu tedy mít nebudeš. (Můžeš se nechat otestovat za vlastní peníze.)
tak a já myslela že se soukromě testovat nedá, že to zakázali, takže dá?
@ka2ka píše:
tak a já myslela že se soukromě testovat nedá, že to zakázali, takže dá?
Dá.
Následující vyjádření není zákaz:
„Zdůrazňuji, že není možné, aby jakákoliv laboratoř prováděla testy na koronavirus. Je třeba, aby měla potvrzení o kvalitě a byla ve spojení s NRL. Doporučuji všem občanům, aby nevyhledávali soukromé laboratoře, když mají podezření na infekci, ale aby se řídili pokyny hygieniků.“