Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@OBčAN píše:
Ahoj.
Nejsem holka ani odborník.
Lepší částečná ochrana, než nic, ale coronaviru to nezabrání. Ještě chránit oči (např. potápěčské brýle).Můžeš celkem levně pořídit masku:
https://www.armatex.cz/…aska-m-10-m/
Kamarád dnes objednal a mají stále skladem.
Tak děkuji za info
Je pravda, že lepší něco, nežli nic… Jde mi o to, že přítel jezdí služebně Německo 3× týdně. Je tam v kontaktu s lidmi. Ale ochranu odmítá
zatím to řešit nechce..
Nakazeny Slovak je na tom spatne:
Anton (52) z obce Kostolište je na tom špatně.
„Pacientův zdravotní stav je aktuálně vážný, ale stabilizovaný. Jeho klinický stav vyžadoval léčbu, která byla nasazená od prvního dne hospitalizace,“ uvedla mluvčí Univerzitní nemocnice Bratislava Eva Kliská. Podle tisku leží Anton na jednotce intenzivní péče.
Na tu dovolenou jsme si šetřili přes půl roku, nešlo to jen tak zrušit. S karanténou počítáme, žena je na mateřské dovolené a já jsem na volné noze, takže můžu pracovat z domova, děti necháme doma. Žádné příznaky nemáme, jsme zdraví, odpočatí a spokojení,“ dodal.
https://www.novinky.cz/…eho-40316045?…
Nejdriv mi jich bylo i trochu líto, fakt že jo a pak na konci čtu spokojeni.. Jako jak můžou bejt spokojeni a jistě vědět, že jsou zdraví ![]()
@Quertizop píše:
Nic, mouku nepoužíváme
Dobře, to je tvoje volba, a moje volba je, že mouku potřebuji, denně peču a používám ji na vaření. Prostě ji potřebuji a myslím, že nejsme jediná rodina u nás, která kupuje mouku. To je prostě těžký, no, každý zo má jinak. Ale já připouštím debatu na téma mouka, ty očividně ne.
@alifie píše:
Pokud nesplňuješ epidemiologické kritérium (pobyt v místě výskytu nebo potvrzený kontakt s nakaženým), tak předpokládám, že tě nikdo na koronavirus testovat nebude, pokud se nebudeš dusit a nebudeš potřebovat hospitalizaci. Jistotu tedy mít nebudeš. (Můžeš se nechat otestovat za vlastní peníze.)
Tak tohle taky neplatí, viz dneska ve Stockholmu, nikde v zahraniční nebyl, s nikým nemocným se vědomě nestykal, má coronu jak hrom, 40 lékařů /zdravotníků v karantene. To jenom dokazuje, že spousta lidí chodí po ulicích s touhle chorobou, aniž by věděli, že je to corona. Někdo to nese lehceji, někdo hůř. A díky médiím si lidé myslí, že pokud se nedusi a napůl neumiraji je to „jenom chřipka“, nebo nějaký svinstvo, co patří k ročním období. Přidám zprávu ty nemocnice, jen co se octnu doma.
@wildcherry píše:Škoda, ze se tam nevleze kladivo
V pohode, vsak ja trapnou odpoved cekala.Do kabelky se nam nastesti vleze hodne veci
@stock píše:
Tak tohle taky neplatí, viz dneska ve Stockholmu, nikde v zahraniční nebyl, s nikým nemocným se vědomě nestykal, má coronu jak hrom, 40 lékařů /zdravotníků v karantene. To jenom dokazuje, že spousta lidí chodí po ulicích s touhle chorobou, aniž by věděli, že je to corona. Někdo to nese lehceji, někdo hůř. A díky médiím si lidé myslí, že pokud se nedusi a napůl neumiraji je to „jenom chřipka“, nebo nějaký svinstvo, co patří k ročním období. Přidám zprávu ty nemocnice, jen co se octnu doma.
To jo, ale u nás to platí u nás jsou testovací kritéria a moc se jim někdy testovat nechce.. Pokud teda neudělali nějakou zásadní změnu, třeba o ni akorat nevim
@Betty MacDonald píše:
To máš úplně zbytečný, v tomto případě ty argumenty nikdy nepadnou na úrodnou půdu.
Prý argumenty
![]()
@vbarav píše:
Na tu dovolenou jsme si šetřili přes půl roku, nešlo to jen tak zrušit. S karanténou počítáme, žena je na mateřské dovolené a já jsem na volné noze, takže můžu pracovat z domova, děti necháme doma. Žádné příznaky nemáme, jsme zdraví, odpočatí a spokojení,“ dodal.https://www.novinky.cz/…eho-40316045?…
Nejdriv mi jich bylo i trochu líto, fakt že jo a pak na konci čtu spokojeni.. Jako jak můžou bejt spokojeni a jistě vědět, že jsou zdraví
A proč by nemohli být spokojení? ![]()
@OBčAN píše:
https://www.facebook.com/photo.php?…
Diky koukla jsem.. Mimochodem zrovna teď Němci hlásí první 2 úmrtí
@Betty MacDonald píše:
Dobře, to je tvoje volba, a moje volba je, že mouku potřebuji, denně peču a používám ji na vaření. Prostě ji potřebuji a myslím, že nejsme jediná rodina u nás, která kupuje mouku. To je prostě těžký, no, každý zo má jinak. Ale já připouštím debatu na téma mouka, ty očividně ne.
V pořádku, nemusíte se obhajovat ![]()
Neprijdou vam zvlastni ty pocty nakazenych u nas? Mi prijde ze kazdej den odpoledne prijdou se 3 nakazenymi a pak vecer s dalsimi 3-4 a nic vic. A kazdy den stejne. A jeste k tomu rano nikdo novej. Proste kazdy den jak pres kopirak. Mimochodem nevi nekdo odkud jsou ty dnesni? Vim ze ta jedna ze Zlina a zbytek?
@Betty MacDonald píše:
@wildcherry Jo a ještě jsem zapomněla napsat, že smysl pro humor se tady u nás nepěstuje vůbec. To jako když nahodiš trefnej vtípek, tak dloooouhý hrobový ticho. Moc těžký to tady mám
Jaj, kde to zijes? To zni depresivne. U nas naštěstí humor dost frci. Ja jinak narazim na to, ze i ve svem veku stale tak nejak ocekavam, ze lidi koukaj na svet stejne jako ja a v urcitych situacích předpokládám podobne reakce a chování. A pak vzdycky cumim, ze to tak neni. Snazim se to nedelat a neocekavat nic. Ale zatim mi to nejak moc nejde 🙄
@Lama Lama píše:
A proč by nemohli být spokojení?
Když bych mela zavřít oči nad tím, že jim je jedno jestli nakazí svoje okolí po návratu (ted uz snad tolik ne díky karantene) tak asi proto, že bych fakt nebyla spokojena vzít svou vlastní rodinu do rizikový oblasti a defucto ji tím takhle ohrozit, očekávala jsem od toho teda víc pokory.. Zeptám se a vy by jste byla spokojená na jejich místě?
a jeste proste to vysmátý jsme zdraví, upřímně přeji jim ať jsou zdraví, ale zenska je na mateřské maj teda malý děti nebo dite a vůbec se o ne nebojí? ![]()