Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Ivana 85 píše:
Neprijdou vam zvlastni ty pocty nakazenych u nas? Mi prijde ze kazdej den odpoledne prijdou se 3 nakazenymi a pak vecer s dalsimi 3-4 a nic vic. A kazdy den stejne. A jeste k tomu rano nikdo novej. Proste kazdy den jak pres kopirak. Mimochodem nevi nekdo odkud jsou ty dnesni? Vim ze ta jedna ze Zlina a zbytek?
Joo no, to je fakt divný! Jestli dneska večer oznámí 3 a ráno nikoho, tak je to jasný!
Kdyby aspoň lidi tu karanténu dodržovali. Dneska jsme měli v práci pár takových, co se o víkendu vrátili z Itálie. A do školy, kam chodí děti kolegyně, tak přišli děti, co se také vrátily o víkendu z Itálie. Tak jim zrušili vyučování a zítra budou dezinfikovat celou školu.
@Betty MacDonald píše:
Dobře, to je tvoje volba, a moje volba je, že mouku potřebuji, denně peču a používám ji na vaření. Prostě ji potřebuji a myslím, že nejsme jediná rodina u nás, která kupuje mouku. To je prostě těžký, no, každý zo má jinak. Ale já připouštím debatu na téma mouka, ty očividně ne.
Copak sis nevsimla, ze @ quertizop vari z vody i zde na diskusi
?
@badaboom Bohužel, mám pocit, že si tu pouze honíš ego, a to nechci být hnusná. Vážně si myslíš, že lidé, co maji strach o sebe, o svoje blízké a možná trochu panikari, že jsou hodni výsměchu… Já ne. Tuhle situaci nikdo z nás zatím nezažil, tak mám pro obavy jiných pochopení.
@stock píše:
Tak tohle taky neplatí, viz dneska ve Stockholmu, nikde v zahraniční nebyl, s nikým nemocným se vědomě nestykal, má coronu jak hrom, 40 lékařů /zdravotníků v karantene. To jenom dokazuje, že spousta lidí chodí po ulicích s touhle chorobou, aniž by věděli, že je to corona. Někdo to nese lehceji, někdo hůř. A díky médiím si lidé myslí, že pokud se nedusi a napůl neumiraji je to „jenom chřipka“, nebo nějaký svinstvo, co patří k ročním období. Přidám zprávu ty nemocnice, jen co se octnu doma.
Jenže my jsme v ČR a stále ještě tady převažuje názor, že epidemiologické kritérium musí byt splněno. ![]()
@Betty MacDonald píše: Škoda, ze se tam nevleze kladivo![]()
![]()
Vleze, obcas ho tam nosim
(jako ale fakt
)
@Ivana 85 píše:Že by proto, že vyšetřování probíh podle nějakého algorytmu a bud se přes noc nevyšetřuje nebo ano, ale čeká se na příchod zodpovědné osoby, která výsledek vydá ( zejména do medií)- ne že to hlásí řadová laborantka novináři idnes hned, jak to vyleze ze stroje. Pravděpodobně to jde přes nějaký PR odd.
Neprijdou vam zvlastni ty pocty nakazenych u nas? Mi prijde ze kazdej den odpoledne prijdou se 3 nakazenymi a pak vecer s dalsimi 3-4 a nic vic. A kazdy den stejne. A jeste k tomu rano nikdo novej. Proste kazdy den jak pres kopirak. Mimochodem nevi nekdo odkud jsou ty dnesni? Vim ze ta jedna ze Zlina a zbytek?
@Betty MacDonald píše: Škoda, ze se tam nevleze kladivo![]()
![]()
Asi potřebuješ větší kabelku když se ti tam nevejde kladivo ![]()
@Betty MacDonald píše:
@badaboom Bohužel, mám pocit, že si tu pouze honíš ego, a to nechci být hnusná. Vážně si myslíš, že lidé, co maji strach o sebe, o svoje blízké a možná trochu panikari, že jsou hodni výsměchu… Já ne. Tuhle situaci nikdo z nás zatím nezažil, tak mám pro obavy jiných pochopení.
to je jako se vším. někteří dělají machra…a potom až je to zasáhne, budou vyzývat Boha, aby jim pomohl.
![]()
@vbarav píše:
Když bych mela zavřít oči nad tím, že jim je jedno jestli nakazí svoje okolí po návratu (ted uz snad tolik ne díky karantene) tak asi proto, že bych fakt nebyla spokojena vzít svou vlastní rodinu do rizikový oblasti a defucto ji tím takhle ohrozit, očekávala jsem od toho teda víc pokory.. Zeptám se a vy by jste byla spokojená na jejich místě?a jeste proste to vysmátý jsme zdraví, upřímně přeji jim ať jsou zdraví, ale zenska je na mateřské maj teda malý děti nebo dite a vůbec se o ne nebojí?
Vždyť jí tady odborníci měsíc tvrdili, že se má víc bát chřipky. Proč by se teda měla bát koronaviru, když se nebojí chřipky? ![]()
@alifie píše:
Vždyť jí tady odborníci měsíc tvrdili, že se má víc bát chřipky. Proč by se teda měla bát koronaviru, když se nebojí chřipky?
Jo to je taky pravda, na tu chřipko kampaň, bych málem zapomněla 🤦♀️ plus do toho ty cestovky lakajici lidi na slevu ještě s tím, že o nic nejde.. a jsme doma no..
@wildcherry píše:
Copak sis nevsimla, ze @ quertizop vari z vody i zde na diskusi?
Ale prosím tebe, holko s kladivem v kabelce ![]()
@AvajBr píše:
Jaj, kde to zijes? To zni depresivne. U nas naštěstí humor dost frci. Ja jinak narazim na to, ze i ve svem veku stale tak nejak ocekavam, ze lidi koukaj na svet stejne jako ja a v urcitych situacích předpokládám podobne reakce a chování. A pak vzdycky cumim, ze to tak neni. Snazim se to nedelat a neocekavat nic. Ale zatim mi to nejak moc nejde 🙄
Jako neber to zle, ale u nás opravdu… katastrofa… A to jsem se přistěhovala z velkého města a pár let jsem jenom nevěřila… Teď už jsem smířená a jedu tak, jak jsem popsala. Až budu v důchodu, tak to sepíšu. Ale ta krásná příroda a možnost mít tolik zvířat mi to vynahrazuje.
@vbarav píše:
Když bych mela zavřít oči nad tím, že jim je jedno jestli nakazí svoje okolí po návratu (ted uz snad tolik ne díky karantene) tak asi proto, že bych fakt nebyla spokojena vzít svou vlastní rodinu do rizikový oblasti a defucto ji tím takhle ohrozit, očekávala jsem od toho teda víc pokory.. Zeptám se a vy by jste byla spokojená na jejich místě?a jeste proste to vysmátý jsme zdraví, upřímně přeji jim ať jsou zdraví, ale zenska je na mateřské maj teda malý děti nebo dite a vůbec se o ne nebojí?
No, já si vůbec netroufám říct, zda bych byla spokojená nebo ne. Dovedu si ale představit, že jo. Ale to je uplně jedno- respektujme to, jak se někco cítí. POdle mě je to víc o nátuře člověka, než o konkrétní situaci. Jsou spokojení i lidi na transplantační jednotce.
Někdo spokojený umírá.
Stran dětí - no, upřímě, zcela objektivně se u nich není čeho bát. Pro ně jsou fakt mnohem rizikovější nestovice.
Jako OK, respektuji tvůj strach. Ale prosč ty nerespektuješ, že josu v pohodě.
@stock píše:
Já Ti to věřím. Já taky kouknu dál, jen co odevzdám mrnavy vnouče rodičům. Už když jsem ho vyzvedavala hlásila paní učitelka, že jsem byla celý den očekávána s tím, že přinesu jahody a budu nadávat na coronu.Tak musím to coronovy zlý mumlani krotit. Jsou mu teprve dva roky