Koronavirus máte strach?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56300
9.3.20 18:03
@inkakřivák píše:
No ale podle posledních informací to byl plány poplach a chybné měření.

aha 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
9.3.20 18:08
@Quertizop píše:
Ale prosím tebe, holko s kladivem v kabelce :D

Hej tak to bylo drsny ted :mrgreen: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2100
9.3.20 18:09
@vbarav píše:
Podle toho asi i počítají s možností mutace, což se ví, že mutovat může.. Někdo tu dokonce psal, že když od někoho chytnu vir, není už totožný s tím virem od toho co mě nakazil, nebo aspoň jsem to tak pochopila.. Přijde mi že o těch mutacích se moc nemluví, psali tedy cosi o tom, že má dvě mutace, ale víc jsem neviděla.. I když to krátce vyznívá dost zvláštně na mě to působí, ale fakt jenom působí, jak kdyby tím kratce mysleli než zas potkáš někoho, kdo má v sobě jinou mutaci a prskne to na tebe zase.. Ja asi teď u sebe největší problém vidím v tom, že mám malý děti a ty všude a na všechno sahaj a hlavne hned si sahaj do obličeje, prijde mi to dost neuhlidatelny.. A další věc někde byl článek, je těžké nesahat si do obličeje, tak když jsem byla naposled v obchodě opravdu sem si to zkusila na to myslet a nesahat a jo není to jen tak, taky to chce u těch s dlouhejma vlasama gumičku, protože ty mi právě lezly do obličeje a chtela jsem si to furt spravovat a udržet odstup od lidí bude malinko taky zádrhel, aji jsem pozorovala lidi jak nevědomky stojí hned vedle sebe, nebo ženskou u jiný pokladny co byla dost blízko prodavačky a raz dva by to na ní praskla :mrgreen: to jen takovej můj osobní průzkum 😁.. Co ve mně ještě vzbuzuje určitý obavy je to zda po prodělani nemoci opravdu nebudou nějaké trvale následky.. No a myslím, že tohle nám ani pořádně po pravde neřeknou dokud nebude po.. Ale tak snad tam žádné nebudou.. Jinak je vidět, jak málo je vir prozkoumany, ptali se u nás v TV v rozhovoru s někým (nepamatuji si jméno) jak jsou na tom těhotné a on nedokázal odpovědět, říkal, že neví a ze těhotné ženy se mají chránit vždy to je celý..

Chtěla jsem jen opožděně zareagovat na možnost mutace viru, z práce psát nemůžu.

Jde o to, že se jedná o RNA virus (jeho genom je tvořený RNA, nikoli DNA jako u nás), a tyto viry mutují úplně přirozeně a stále - enzymy, které množí jejich genetickou informaci, můžou udělat chybu, ale tu chybu neumí opravit, tudíž nově vzniklá molekula se trochu liší od předlohy - původní molekuly. Většina takových změn spíš virus poškodí, takže je pak eliminován. Jiné mutace virus nepoškodí a takové virové částice můžou napadnout další buňky. K nějakým výrazným změnám ve vlastnostech viru je ale zapotřebí těch pro virus výhodných mutací obvykle víc naráz, a tak k takovým změnám obvykle nedochází v krátkých časových horizontech.

Víc tady v tom odkazu: https://www.livescience.com/…tations.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
9.3.20 18:09

https://www.extra.cz/…vezen-na-jip

Omlouvám se, jestli to info už tu je. Nestíhám všechno číst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11037
9.3.20 18:17
@inkakřivák píše:
No ale podle posledních informací to byl plány poplach a chybné měření.

Ale mezitím už zachytili nějaké Němce a ještě další Čechy, kterým teplotu potvrdili.
Jinak o chybném měření vědí a měří tedy opakovaně
 https://ct24.ceskatelevize.cz/…na-hranicich

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24726
9.3.20 18:23
@alifie píše:
Jenže my jsme v ČR a stále ještě tady převažuje názor, že epidemiologické kritérium musí byt splněno. :nevim:

Já to napsala blbě. Já to myslela tak, že nemusíš být v rizikové oblasti nebo se vedome setkat s nemocným, a coronu chytis jako fík třeba v tramvaji. Pak samozřejmě ty kritéria jsou na houno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4511
9.3.20 18:24
@bejbyn píše:
Policistům bude s kontrolami na českých hranicích pomáhat armáda. V pondělí se na tom dohodla vláda. Na 10 hraničních přechodech se zároveň vybuduje zázemí, aby se vzorky krve pro testování na koronavirus mohly odebírat na místě.
Lidé, kteří budou testováni, budou muset na hranicích počkat, dokud nebude jasný výsledek vyšetření. „Jestliže bude pozitivní, tak budou transportováni do příslušného zařízení a svěřeni do péče lékařů,” dodal Hamáček

A to budou testovat všechny? 🤔 Vždyť už teď nestíhají testovat ty vzorky a to jich berou okolo stovky denně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.3.20 18:24
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
9.3.20 18:32
@luon píše:
Chtěla jsem jen opožděně zareagovat na možnost mutace viru, z práce psát nemůžu.

Jde o to, že se jedná o RNA virus (jeho genom je tvořený RNA, nikoli DNA jako u nás), a tyto viry mutují úplně přirozeně a stále - enzymy, které množí jejich genetickou informaci, můžou udělat chybu, ale tu chybu neumí opravit, tudíž nově vzniklá molekula se trochu liší od předlohy - původní molekuly. Většina takových změn spíš virus poškodí, takže je pak eliminován. Jiné mutace virus nepoškodí a takové virové částice můžou napadnout další buňky. K nějakým výrazným změnám ve vlastnostech viru je ale zapotřebí těch pro virus výhodných mutací obvykle víc naráz, a tak k takovým změnám obvykle nedochází v krátkých časových horizontech.

Víc tady v tom odkazu: https://www.livescience.com/…tations.html

Moc děkuji za vyčerpávající info :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
391
9.3.20 18:33
@Lama Lama píše:
No, já si vůbec netroufám říct, zda bych byla spokojená nebo ne. Dovedu si ale představit, že jo. Ale to je uplně jedno- respektujme to, jak se někco cítí. POdle mě je to víc o nátuře člověka, než o konkrétní situaci. Jsou spokojení i lidi na transplantační jednotce. :nevim: Někdo spokojený umírá.
Stran dětí - no, upřímě, zcela objektivně se u nich není čeho bát. Pro ně jsou fakt mnohem rizikovější nestovice.
Jako OK, respektuji tvůj strach. Ale prosč ty nerespektuješ, že josu v pohodě.

Možná proto, že ona svým „strachem“ nikomu neubližuje, kdežto naopak ti „spokojení“ mohou roznášet koronavirus v místech, kde se třeba pohybuje ona nebo ještě ohroženější skupina, její rodiče?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10392
9.3.20 18:33

https://www.facebook.com/…61139497202/ :mrgreen: :mrgreen: něco pro zlehčení situace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
9.3.20 18:35
@vbarav píše:
Já vím že děti mají mírný průběh, ale přes to bych nechtěla, aby si tím moje děti musely projít a tak bych je tomu určitě záměrně nevystavovala.. ja vubec co se děti týče čím jsem starší tím víc si to nějak beru, nemůžu koukat ani na výměnu, protože se mi chce brecet kolikrat jaký jsou tam decka chudaci.. Tak mi jich je moc líto a v tu chvíli bych si je snad i adoptovala, myslím jako takovej mám z toho pocit, ti my dva lumpi mi bohatě stačí.. Těžko se mi to respektuje, protože se mi to nechce respektovat, nevidím v tom tu pokoru a kvůli tomu se mi to příčí, kdyby řekli treba mrzí nás že jsme takle zariskovali, jsme rádi že jsme v pořádku doma, nebo na dovolené se nám líbilo, ale uznávám, že to nebylo zrovna nejspravnejsi jet v tam tuhle dobu.. Nebo by bylo lepší vůbec nemluvit s novináři, prostě zalizt domu a počkat až se to prezene.. Samo to, že jim někdo vypisuje přímo na fb nebo kam to bylo, že jsou dementi mi prijde moc a já bych to neudělala.. bohužel tomu ale nepřidali ani někteří samotní lyžaři co se vyloženě vysmívali jak na fb tak do novin, teď je všichni hazou do jednoho pytle jak už to tak bejva.. Ale i od techdle mi to trochu vyznělo jako výsměch

NO tak záměrně nevystavoval, ale to neznamená, že se musí hroutit z toho, že možná k nákaze došlo. Pravděpodobnost není o nic větší, než když se ve školce objeví: Ve školce se objevili neštovice.
No, příjemné to není, sama nejsem ten typ, co by dítě pro neštovice poslala. Ale že bych si doma vokousala nehty z toho, že to může přijít, to ne. Prostě jsou spokojení. Chápu, že někdo by nebyl. Chápu, že někdo je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
9.3.20 18:37
@Doubravka01 píše:
Možná proto, že ona svým „strachem“ nikomu neubližuje, kdežto naopak ti „spokojení“ mohou roznášet koronavirus v místech, kde se třeba pohybuje ona nebo ještě ohroženější skupina, její rodiče?

Dyt jsou v karanténě, ne? Takže tě momentálně víc ohrožuju já, ikdyž jsem nikde v zahraničí nebyla. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
9.3.20 18:37
@cernycajscitronem píše:
https://kechlibar.net/…ra-epidemie/

Zajimave napsano.Taky me stve ta bagatelizace!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
9.3.20 18:45
@cernycajscitronem píše:
https://kechlibar.net/…ra-epidemie/

Taky jsem přečetla, díky za ten příspěvek.. No a ani nevím co k tomu říct, je to síla, celý to čtení je silnej zážitek a to, co nejen ti doktoři a sestry musí prožívat.. Je to i dobrý pohled zase z jiné strany

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA