Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@veria píše:
@Lama Lama paragraf je lidove osetrovne. Pzl roku na nem urcite byt nemuzes.
Můžeš, jen tedy zadarmo kromě těch prvních 9 resp.16 dní.
@alifie já nemyslela konkrétně tebe, ale hlasy, že by se ty školy měly zavřít úplně tu jsou už dlouho, nechce se mi to hledat a celý jsem to tu nečetla. Ale jestli jsi chtěla, to co píšeš, aby ti bylo umožněno nechat dítě doma, tak předpokládam, že ty bylo vysvětleno, že to můžeš udělat a nikdo ti v tom bránit nebude. Múže to udělat každý, ale evidentně to moc lidí nedělá. Tys to předpokládam udělala, děti učíš doma, tak o co ti jde?
@renap píše:
@alifie já nemyslela konkrétně tebe, ale hlasy, že by se ty školy měly zavřít úplně tu jsou už dlouho, nechce se mi to hledat a celý jsem to tu nečetla. Ale jestli jsi chtěla, to co píšeš, aby ti bylo umožněno nechat dítě doma, tak předpokládam, že ty bylo vysvětleno, že to můžeš udělat a nikdo ti v tom bránit nebude. Múže to udělat každý, ale evidentně to moc lidí nedělá. Tys to předpokládam udělala, děti učíš doma, tak o co ti jde?
A já bych to třeba udělala ale copak mám možnost? Dle ředitelky to není třeba ona totiž ví že o prázdniny nikdo ze školy (z těch skoro 600 dětí) nikdo v Itálii nebyl a tudíž nebude omlouvat děti který rodiče nechají doma kvůli riziku koronaviru
@Netopirek píše:
Tak jsem to teď zkusila a měří
Tak snad to teď už bude fungovat
@LaPaloma píše:
Ono je logické, že třeba na nějaký vir může člověk získat imunitu, ale zde jsou už dokázané re-infekce, dokonce následovala smrt do 5 dnů (četla jsem o takovém případu v Číně), tak to nevypadá na žádnou imunitní odpověď a každá nová mutace bude jako nová nemoc. Já se teda nelakuji tím, že budeme jako populace časem imunní.Na ebolu nebo SARS by také lidi imunní nebyli, kdyby to znovu přišlo.
Na ebolu ano.
@Šáruší píše:
viróza chlapče, virózaod viru
V případě virózka! ![]()
@AvajBr píše:
Nezobrazi se, ale diky, uz jsem přečetla na tech screenech. A bohuzel ten závěr teda nezni moc optimisticky. 😕
Omlouvám se, že nehážu screenšoty - mně to na tomhle počítači se zastaralým systémem nejde. Proto jen odkazy. ![]()
@alifie píše:
@stock Podle dostupných informací se to chová jako celkem normální virus - v tom smyslu, že po prodělání stoupají protilátky, takže člověk bude nějakou dobu chráněný. Zatím se neví, jak dlouho.
Pokud vím, tak už jsou lidi kteří to chytli znovu i po vyléčení a minimálně jeden člověk co na to umřel i po údajném vyléčení. Já spíš z toho začínám mít takový pocit, že to testování je takové jakési nespolehlivé. I tady u nás se objevili případy, kdy až druhý test byl pozitivní.
@renap píše:
navíc je to rozdíl prostě. Já nevím, nakolik jste doma připraveni na domácí výuku. Pokud budou doma jedno dvě děti a zbytek pojede normálně, nikdo se tebou nebude zaobírat, maximálně ti tak pošlou přehled probraného učiva ve škole a ty si je to nauč. Já to vídám po nemoci, i když to doma děláme, děti pak ve škole tu látku „dohánějí“. Je to rozdíl oproti tomu, než když budou plošně doma a tomu se nějak přizpůsobí výuka plošně všem, takže všichni třeba jen vypracují ty listy nebo udělají online cosi, ale jsou na tom stejně, až se vrátí do škol, nebude to jako dítě po nemoci, co dohání. Já v tom prostě vidím rozdíl. Docela zásadní. A pár dětí doma ničemu nepomůže, to plošně nic nezpomalí.
@ludmilaadamkova píše:
@Šáruší meningitida je taky jen viroza
jak která, jsou virové i bakteriální
@alifie píše:
Omlouvám se, že nehážu screenšoty - mně to na tomhle počítači se zastaralým systémem nejde. Proto jen odkazy.
v pohode, ten odkaz je stejne nejdulezitejsi. Holky uz pak oscreenuji ![]()
@ludmilaadamkova píše:
@Šáruší meningitida je taky jen viroza
HIV je taky virus, takže AIDS je taky viroza ![]()
@jege píše:
V případě virózka!
virózka, promiň
s trochu kašlíkem