Koronavirus máte strach?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11923
9.3.20 12:10
@Lama Lama píše:
Paragraf. Co jiného? :nevim:

jenže ten je placený ne po celou dobu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45693

@mroe jasny, to uz je jen takovy detail ze pak uz to neni placene :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
@AvajBr píše:
holky, hodite prosim screenshot z toho Twittru?

Tady to máš, vím že ti to nejde 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38958
9.3.20 12:11
@lucenka píše:
a jak je tedy možné, že to v jiných zemích funguje? :think: v čem je ČR tak specifická, že by se všechno sesypalo, kdyby se zavřely školy?

Presne. Aktualne treba Bratislava, zavira skoly a skolky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4511
@renap píše:
Ale vy už několik týdnů chcete jako preventivní opatření uzavření škol, ne to, že kdo může nechá dítě doma. O to jde, že prostě je plno firem, fabrik, nemocnic, institucí zaměstnává matky malých dětí a když ty zůstanou doma pár týdnů, jen tak preventivně, tak prostě nebude mít kdo pracovat. Jak by se ti líbilo, kdyby se zavřela porodnice, jenom proto, že z 35 zaměstnanců jich 19 zůstane doma, jen tak, se zdravýma, preventivně a ty pojedeš rodit někam 50 km daleko, kam jsi vůbec nechtěla.

Tak bych jela tam kam by to šlo, já jsem vlastně vůbec neřešila kde chci rodit jsem zvyklá se přizpůsobit. Nemocnice u nás byla před porodem zavřená a nevěděla jsem jestli bude možný tam rodit a byla jsem s tím úplně v pohodě podstatný pro mě je že je nějaká nemocnice otevřená :nevim: už jsem to tu někde i psala že když mi umožní nedat dítě do školy budu spokojená ale jak píše @lucenka v čem je ČR tak specifická že není možný zavřít školy :nevim:

@Lama Lama píše:
Asi je tu toho méně, než v Asii. :nevim: Furt se musí porovnávat plusy a minusy. Lze to, ale nese to sebou spoustu mínusů a zatím nepřevážily ten přínos. Proto se zkrátka ještě nezavřelo.

Ale Lucenka žije ve Vietnamu tam snad měli min případů než my a přesto školy zavřeli :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9319
@AvajBr píše:
@Venett me ne. Nemam account u Twittru. Nabehne me obrazovka k prihlaseni. Prave 😕

Taky nemám Twitter :mavam: :think: zkus to
Chtěla jsem to tu hodit, někdo mě předběhl :palec:

Příspěvek upraven 09.03.20 v 12:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38958
@vbarav píše:
Tady to máš, vím že ti to nejde 🙂

Moc dekuju!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
9.3.20 12:14
@veria píše:
@mroe jasny, to uz je jen takovy detail ze pak uz to neni placene :lol:

Psala jsi, ze to nejde a to neni pravda. Jde to, jen po 9/16 nedostanes penize.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36305
9.3.20 12:15
@alifie píše:
Tohle by mohlo zajímat doktory (Baziliš je lékař)
https://twitter.com/…787663106051?s=20

Chřipečka? :mrgreen: :zed: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9319
@AvajBr píše:

Neboj, za týden nejdříve, jako se vším tady :( viz zákaz letů z Číny a později z Itálie, zájezdy do Sev. Itálie, apod. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4511

Tady je dlouhodobý ošetřovný nevím teda jaký to má podmínky ale třeba je nějaká výjimka i v případě že jsou uzavřený školy :nevim:

Příspěvek upraven 09.03.20 v 12:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38958
9.3.20 12:17
@Venett píše:
Taky nemám Twitter :mavam: :think: zkus to
Chtěla jsem to tu hodit, někdo mě předběhl :palec:Příspěvek upraven 09.03.20 v 12:12

Nezobrazi se, ale diky, uz jsem přečetla na tech screenech. A bohuzel ten závěr teda nezni moc optimisticky. 😕

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
9.3.20 12:18
@renap píše:
Ale vy **už několik týdnů chcete* jako preventivní opatření uzavření škol, ne to, že kdo může nechá dítě doma…

To je jen tvůj pocit, protože situace v Evropě se rozjíždí rychleji, než se ti zdá.
Tohle jsem psala 26.2. - to je méně než 2 týdny.

„…Osobně bych třeba uvítala, kdyby školy už teď zájemcům umožnily, aby děti na druhém stupni/studenti místo docházky do školy dostávaly/li přes internet úkoly - cvičení, které mají vypracovat, a pak odeslat ke kontrole učiteli. I kdyby to využila jen polovina lidí, snížilo by to se případné rozšíření infekce přes nepříznakové jedince…“

(V té době už se začaly objevovat případy prokázaného dovozu koronaviru do jiných zemí z Itálie a bylo jasné, že dřív nebo později to do ČR nějací lyžaři dovezou.)

Příspěvek upraven 09.03.20 v 12:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
9.3.20 12:22
@Šáruší píše:
já ani netušila, že ten teploměr dál měří, jsem myslela pípne a je. Naše všechny teploměry pípnou a za chvíli se vypnou automaticky. Musím to jít zkusit, jestli to jako bude měřit dalších 5 minut i po pípnutí

Tak jsem to teď zkusila a měří :palec:
Tak snad to teď už bude fungovat :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
9.3.20 12:22
@AvajBr píše:

Protože děti to v tom kolektivu prostě roztahají. A myslím, že je naivní si myslet, že to pak nechytnou členové jedné domácnosti. Měly ty školy a školky a zavřít, a pokud nejde úplně zavřít, tak měli udělat něco jako prázdninová provoz, u školek, kolik lidí fakt nemůže zůstat doma, tolik otevřít, scucnout několik školek do jedné jen pro opravdu případy bez hlídání, školy totéž, jako nevím no, dobře druháci ještě být doma nemůžou samotní, co třeťáci? Ty už ba maminky zvládly nechat doma? Pak nechat družiny pro ty, jejichž rodiče je nenechají doma třeba pro prvňáky a druháky a ještě tedy třeťáky, čtvrťáci už snad mohou být doma přes den samotní. Stále by se velký počet dětí z toho kolosu vytrhl, stále by to bylo opatření, co by to zpomalilo. Prostě každé zpomalení šíření je dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA