Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Ravedd mne je to jedno, já jsem doma
. Ale ostatní co nemají hlídání? Nebo budou hlídat prarodiči
Dceru bych samotnou ven nepustila, když jde s nejstarším synem tak ok. Ani nevidím takhle malé děti venku samotné, ani ze školy sami domů nechodí
Většina je v družině, malou vyzvedávám hned po vyučování. Rodič tu zodpovědnost má takže jak se doma dítěti něco stane tak to řešit budou proč malé dítě bylo doma bez dozoru dospělé osoby
. Taková samoživitelka bude mít problém nejen ona. většinou je skoro neřešitelné na hlídání i 2m v létě tohle může trvat jak dlouho
@Klopotkova já to beru tak že jsou věci co ovlivnit nejdou tak čekám co bude ![]()
@Jj876 píše:
Tak já nevím, jak bych to udělala. Dítě chodí do školky. Jsem sama a hlídání nemám.
Tak se školkovým by lidi museli zůstat doma ty jsou malý na to aby byly bez dozoru
my řešíme školní děti a o těch jsem taky mluvila ![]()
@Šáruší píše:
@lucenka prosím tě, jak to u vás funguje, když zavřeli ty školy? Jelo se tam jako ještě pro učebnice ( obě moje děti mají drtivou většinu ve škole ) a pak vám dávají denní rozpisy učení, co se ty dětí mají učit? Nebo jak to funguje?
v naší škole na prvním stupni děcka žádné učebnice nemají (nebo jsem je aspoň nikdy neviděla
Ze začátku fungovaly tak, že učitelka nám den předem poslala email s výukovým videem, úkoly, co mají udělat (i tělocvik, výtvarka apod.). Zpřístupnili jim online knihovnu. Věci děti mohly dělat buď na počítači a posílat učitelce nebo v papírové podobě a přinést následně do školy (jsem zvědavá, kdy to tam kluk ponese
Natáčeli jsme i videa na tělocvik, jak dítě doma cvičí
Teď přešli u důležitějších předmětů na online výuku. V pátek nám učitelka poslala rozvrh, děti si rozdělila do menších skupinek a přes nějaký program s nimi přes počítač probírá novou látku.
@Markéta80 píše:
@Ravedd mne je to jedno, já jsem doma. Ale ostatní co nemají hlídání? Nebo budou hlídat prarodiči
Dceru bych samotnou ven nepustila, když jde s nejstarším synem tak ok. Ani nevidím takhle malé děti venku samotné, ani ze školy sami domů nechodí
Většina je v družině, malou vyzvedávám hned po vyučování. Rodič tu zodpovědnost má takže jak se doma dítěti něco stane tak to řešit budou proč malé dítě bylo doma bez dozoru dospělé osoby
. Taková samoživitelka bude mít problém nejen ona. většinou je skoro neřešitelné na hlídání i 2m v létě tohle může trvat jak dlouho
@Klopotkova já to beru tak že jsou věci co ovlivnit nejdou tak čekám co bude
Právě, beru to podobně, rozhodně se nebudu třepat a myslet na nemoci.
@lucenka píše:
v naší škole na prvním stupni děcka žádné učebnice nemají (nebo jsem je aspoň nikdy nevidělaZe začátku fungovaly tak, že učitelka nám den předem poslala email s výukovým videem, úkoly, co mají udělat (i tělocvik, výtvarka apod.). Zpřístupnili jim online knihovnu. Věci děti mohly dělat buď na počítači a posílat učitelce nebo v papírové podobě a přinést následně do školy (jsem zvědavá, kdy to tam kluk ponese
Teď přešli u důležitějších předmětů na online výuku. V pátek nám učitelka poslala rozvrh, děti si rozdělila do menších skupinek a přes nějaký program s nimi přes počítač probírá novou látku.
A jak se u vás řeší skolkove děti? Když někdo nemá hlídání? Dostane tak dlouho paragraf nebo jak?
Tak to je vtipne… aneb, jak dobre funguji teplomery nebo jen spatne instrukce…???
Hasiči znovu změřili teplotu cestujícím z autobusu, který namátkově zadrželi v Rozvadově. Zatímco první měření ukázalo zvýšenou teplotu u všech cestujících, druhé měření ukázalo zcela normální hodnoty. Podle informací z místa to mohlo být způsobené tím, že pasažéři v době měření teploty spali.
@bejbyn píše:
Na hranicích v Rozvadově odstavili autobus na lince z francouzského Chambéry do Prahy. Cestuje v něm osm lidí a všichni – kromě dvou řidičů - mají horečku. Autobus projel Mnichov a Norimberk. Nyní se čeká na rozhodnutí, co se stane s lidmi, kteří mají teplotu kolem 38 stupňů.
tvl, to si jako posbirali nemocne a poslali je na zajezd?
Chudaci ti ridici. A je jedno, jakou virozu si ti lidi vezou.
@lucenka píše:
v naší škole na prvním stupni děcka žádné učebnice nemají (nebo jsem je aspoň nikdy nevidělaZe začátku fungovaly tak, že učitelka nám den předem poslala email s výukovým videem, úkoly, co mají udělat (i tělocvik, výtvarka apod.). Zpřístupnili jim online knihovnu. Věci děti mohly dělat buď na počítači a posílat učitelce nebo v papírové podobě a přinést následně do školy (jsem zvědavá, kdy to tam kluk ponese
jo, dík, já si to nějak neumím představit, jak by to bylo u nás. Jak třeba vyučuju dítě matematiku Hejného třeba. Když je nemocná a něco nevím, tak prostě udělám otazník a učitelka dovysvětlí pak ve škole, ale kdyby byly doma dlouho, tak to vůbec nevím.
@žampion píše:
Tak a teď jako co? hysterie? já bych teda docela začla hysterčit kdyby to na mě zaměstnavatel vybalil![]()
https://www.emimino.cz/…rankovani/2/?…
@AvajBr píše:
tvl, to si jako posbirali nemocne a poslali je na zajezd?![]()
Chudaci ti ridici. A je jedno, jakou virozu si ti lidi vezou.
A opět jsme u toho, jedna nepodložená informace, která se proměnila v grotesku, ale už budeme nadávat a plašit ![]()
@renap
Proč nenechat doma aspoň ty děti, u kterých to jde - děti, které to zvládnou doma samy. Proč nenechat doma i menší děti, jejichž rodiče mají homeoffice a měli by o to třeba zájem? Proč nenechat doma děti, které mají matky na mateřské?
Když necháš doma půlku základky, tak se sníží riziko šíření na té základce a tím pádem komunitním přenosem dál z té základky.
V ČR jsou oblasti, kde měli prázdniny v době, kdy v Itálii byl klid (= byla tam hromada nakažených, ale ještě se to nevědělo) - na webu ještě visela informace, že lidé po návratu mají pouze 14 dní sledovat svůj zdravotní stav.
Víš jak se řeší případy, kdy lidé mají horečku a v Itálii byli před 20 dny?
„To nemůže být koronavirus, protože ten se projeví do 14 dnů. Není důvod dělat testy.“
Když se nakazí jedno dítě na základce, kterou navštěvuje 600 dětí, tak při mírném průběhu, který mají děti, se na to nejspíš přijde, až když jim začnou umírat nakažení prarodiče. A v té době už může roznášet nákazu třetina základky.
Když polovina dětí ze základky bude doma, tak se ve škole nebude denně promíchávat 600 dětí, ale jen 300 - tím se výrazně sníží riziko, že se na té základce objeví někdo s potvrzeným koronavirem/základka se bude muset zavřít celá.
Totéž platí o středních a vysokých školách - (mladí zdraví) studenti navíc cestují MHD do škol ve špičce, v narvaných dopravních prostředcích. Co by se stalo tak hrozného, kdyby místo školy dostávali 14 dní nebo měsíc úkoly přes internet?
Je lepší takové opatření udělat preventivně = včas. (V Itálii to včas neudělali.)
Itálie:
22.2.2020 - cca 80 nakažených
28.2.2020 - cca 800 nakažených
6.3.2020 - cca 3000 nakažených
Minulý týden byli v ČR jen 3 nemocní, dnes je jich 30, za týden jich může být 300 a za další týden…
Vím, že dřív nebo později to tady bude promořené, ale bylo by fajn to promoření zvládnout bez kolabujícího zdravotnictví.
Preventivní opatření nejsou panika, ale opatrnost. ![]()
Příspěvek upraven 09.03.20 v 11:14
@jege píše:
https://zpravy.aktualne.cz/…cc47ab5f122/
@Jj876 mrkni na to co sdílel jege
Příspěvek upraven 09.03.20 v 11:13