Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Pam12 píše:
Dítě s chřipkou teda do skoly klidně přijde. Protože neustále u nás ve skole řešíme, ze si rodiče vyzvedavaji děti v průběhu vyučování s vysokyma teplotama a ze jim není dobre.A nikdo mi nevymluví, ze když má dítě v deset hodin 39, ze mu ráno nic nebylo
ja mam z okoli zkusenost nekolikrat, ze dite vecer zvracelo, druhej den sedelo ve skole. Odkud dopoledne volali, ze se pozvracelo, at si pro nej dojdou. Taky to nechapu.
To same s teplotou, vim, ze dite melo zvysenou teplotu, polehavalo, ocividne mu nebylo dobre, ale rano sedelo v lavici.
, odkud ho dopoledne zase vyzvedavali. Uplne zbytecny…
@bejbyn píše:
Měl i jiné příznaky-zimnice, bolesti v krku, takže ho budou testovat na koronu.
Asi to nějaký smysl má, podchytí se aspoň nějaké případy.
tak muzou se treba cilene zamerit na auta s IT nebo DE znackou. Jinak na ty cizince nemuzou nijak.
@Lama Lama píše:
Jo, jenže jak dlouho jsi byla takle doma? Týden? Max 2. Ale vy tu mluvíte o karanténím opatření už několik týdnů zpátky. A to nejsme ani na začátku, máme tu 32 případů. Ted si vem že ty děti chceš nechat doma až do té doby, dokud bude v ČR a okolí jeden jediný případ
Mám doma 9 letého už šest týdnů, zvládá to. Dopoledne dělá věci do školy, odpoledne chodí ke kamarádovi. Ještě to tak bude pokračovat minimálně 2 týdny.
Příspěvek upraven 09.03.20 v 10:01
@astoret píše:
Ty ses nejak na tu hysterii upnula, hele. Ze by dosly argumenty, bezne se hysterie pouziva i v techto vyznamech, byt pojem toho slova je jiny, z am jo, ale pouzivat ho budu dal i takto. No muzu ho kvuli tobe nahradit davovym silenstvim..i kdyz i s tim bys asi mela problem..kdyz ono to hromadne chovani tak nevyzni
@vbarav si upravuje výklad termínu hysterie podle sebe. Hysterií se na prvním místě označuje afektované emocionálně přehnané iracionální chování a to je přesně to, co tady část přispěvovatelek předvádí.
@stock píše:
Normálně ctouci a myslící clovek pochopí, že je tam zapomenuto slovo osoby/lide.
Tys nepochopil.? A nezapomeň to dělit dvema
Pochopil, jen mě to pobavilo. Forever young ![]()
@AvajBr píše:
tak muzou se treba cilene zamerit na auta s IT nebo DE znackou. Jinak na ty cizince nemuzou nijak.
Cizince s teplotou nevpouštějí do země a vracejí je zpátky. Kontrolují všechny, kdo se jim nezdá a namátkově měří teplotu.
@lucenka píše:
Mám doma 9 letého už šest týdnů, zvládá to. Dopoledne dělá věci do školy, odpoledne chodí ke kamarádovi. Ještě to tak bude pokračovat minimálně 2 týdny.Příspěvek upraven 09.03.20 v 10:01
NO, tak OK, ty máš. Já nevim, kdyby byla válka, tak to asi naši taky musí zvládnout.
Ale jak píšu, místní už tu nechození do školy řeší několik týdnů, kvůli 0 ks nakažených pacientů v ČR. To by nebylo na 9týdnů, ale na 9 měsíců, třeba.
@Lama Lama píše:
NO, tak OK, ty máš. Já nevim, kdyby byla válka, tak to asi naši taky musí zvládnout.
Ale jak píšu, místní už tu nechození do školy řeší několik týdnů, kvůli 0 ks nakažených pacientů v ČR. To by nebylo na 9týdnů, ale na 9 měsíců, třeba.
Ale ony by to zvládly i tvoje děti, kdyby se ty školy zavřely. Navíc v ČR už není 0 nakažených. A tedy já počítám spíš s variantou, že škola zůstane zavřená celý tohle pololetí. A nepřijde mi to jako něco, co by se nedalo zvládnout.
@Klopotkova píše:
Já hysterčit fakt nehodlám, mně je nějaký koronavirus s prominutím u (_._), opět jsme se jako národ předvedli, já mám imunitu dobrou, neznepokojuji se.
To mi připomíná tu písničku ja ja ja jenom já ![]()
Ve všem chtěl mít větší podíl
Pro jiné se nenarodil
Sám neuměl ničeho se vzdát
Jen ostatní za nos vodil
Myslel na to kudy chodil
A jen sebe upřímně měl rád
Každou větu začal slůvkem Já
Každou větu končil slůvkem Já
Vidíš ho, jak podle zvyku
Důstojně jde po chodníku
A nic kolem sebe nevnímá
Do stop padá sůl a písek
Jednoho dne nevrátí se
Nikdo si té ztráty nevšímá
Komu chybí jeho věčné Já
Jen ozvěna domů vzpomíná
Takovej vypich textu je to od olympicu pusťte si to bude se vám moc líbit
![]()
@vbarav píše:
Jasně ja te asi chápu, já buď po prvé nepochopila co po ní chceš, nebo jsem obsah chelsinky sdělení pochopila jinak než ty.. Ale asi na jednom se shodneme, člověk nakaženy convidem může být nakažlivý i bez zjevnych známek příznaků, přesná doba nakazlivosti před není přesně známá.. A já si to asi musela dvestekrat ted přečíst než mi došlo co po mně chceš jsem fakt dneska (nejen dneska) nějaká natvrdla
![]()
jasně snažíš se mi říct, že to ze je někdo nakaženy neznamená, že to může šířit, protože nemoc ještě v těle proste nepropukla, ale jakmile propukne clovek se stává siritelem i když ty příznaky treba nema že jo?! 🙂
Presne, děkuju za preklad
![]()
K tomu, že se tim da onemocníte 2× rikaji, že to není řádně dolecene a „vykvete“ to znovu. I kdyz ted uz opatrněji říkají, že krátce po onemocneni a řádném uzdraveni to clovek znovu nechyti. Třeba mysli na zadni vratka( případne zmutovani viru), nevim, nejsem odbornik.
Etiologie. Kontakt s infikovanými zvířaty. K infekci může dojít mezi lidmi při blízkém kontaktu, například kapenkova infekce. Protože kapenkova infekce je považována za největší riziko infekce, riziko infekce by nemělo nastat dříve, než pacient začne kašlat. Informace o tom, že v inkubačním období existuje infekční riziko, jsou proto nepravděpodobné, hodnocení také uvedla WHO.
Tohle jsem se taky dočetla. Badaboom
, můžeš to zkorigovat? ![]()
@astoret píše:
Ty ses nejak na tu hysterii upnula, hele. Ze by dosly argumenty, bezne se hysterie pouziva i v techto vyznamech, byt pojem toho slova je jiny, z am jo, ale pouzivat ho budu dal i takto. No muzu ho kvuli tobe nahradit davovym silenstvim..i kdyz i s tim bys asi mela problem..kdyz ono to hromadne chovani tak nevyzni
A na co chceš jako argument? To by mě fakt zajímalo
jo běžne to tady používaj uživatelky aby bez důvodu napadly ostatní a narkly je z toho i když to není pravda.. Možná by bylo lepší kdyby si ji rekla co ode mě chceš vlastně slyšet, já ti to pak odkejvu, abych měla klid
![]()
@badaboom píše:
Pochopil, jen mě to pobavilo. Forever young
Potesil's me, ještě nejsi ztraceny ![]()
Tak a teď jako co? hysterie? já bych teda docela začla hysterčit kdyby to na mě zaměstnavatel vybalil
https://www.emimino.cz/…rankovani/2/?…
@vbarav píše:
To mi připomíná tu písničku ja ja ja jenom já![]()
Ve všem chtěl mít větší podíl
Pro jiné se nenarodil
Sám neuměl ničeho se vzdát
Jen ostatní za nos vodil
Myslel na to kudy chodil
A jen sebe upřímně měl rád
Každou větu začal slůvkem Já
Každou větu končil slůvkem JáVidíš ho, jak podle zvyku
Takovej vypich textu je to od olympicu pusťte si to bude se vám moc líbit
Důstojně jde po chodníku
A nic kolem sebe nevnímá
Do stop padá sůl a písek
Jednoho dne nevrátí se
Nikdo si té ztráty nevšímá
Komu chybí jeho věčné Já
Jen ozvěna domů vzpomíná![]()
Nic si pouštět nehodlám, co po mně vlastně chceš, mám se celé dny třepat jak drahý pes a hysterčit nad tím, že třeba já nebo někdo jiný tady v republice dostane coronavirus?
@žampion píše:
Tak a teď jako co? hysterie? já bych teda docela začla hysterčit kdyby to na mě zaměstnavatel vybalil![]()
https://www.emimino.cz/…rankovani/2/?…
Proč hysterčit? Měla bys čas se na takovou situaci připravit.