Koronavirus máte strach?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
106258
9.3.20 11:31
@alifie píše:
Bez kina, divadla, fotbalu a školní docházky (s úkoly přes internet) by se život v Praze nezastavil, a šíření by to výrazně zpomalilo.

a kdo by byl s tema detma, kdyz rodice musi pracovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24724
9.3.20 11:34
@vbarav píše:
Tak super jsem rada, ze jsem to konečně pochopila správně 😁 👍 🙂 takže je tam jakoby šance na vypěstovani imunity, ale pokud to zmutuje dá se to chytnout znovu? Tak s těmi případy, kdy to bylo 2× to bylo v Číně a oni je nějak opětovně neotestovali ne a prohlásili je za zdravé?.. Asi je tam určitě nižší šance přenosu, když člověk na druhyho nepraská a nekasle, ale pokud si někdo teoreticky oblizne ruce, sáhne na nákupní košík a ja sáhnu chvili po tom na košík a do oka, tak se taky nakazim že? Proto tolik upozorňuji na mytí rukou a zvýšenou hygienu :think: 🙂

To já fakt nevím, jenom jsem přemýšlela, proč říkají, že kratce po prodelane nemoci to clovek nechyti. znovu. Uvízla jsem na slove krátce. Tak mě jen napadlo, že ten virus zmutuje, a půjde na to jinak :D Koukam, ze tomu viru davam lidsky vlastnosti :lol: Asi je v ty Číně neotestovali dostatecne/vícekrát. Jo, držet vzajemne od sebe dostatečnou vzdalenost (vím MHD problem), nikde se po obliceji nestourat :), myt radne ruce sobe i detem(na ty v myti rukou dohlednout), nenechat si prskat/kychat/kaslat do obliceje. Mit v kapse flasticku/cestovni baleni s dezinfekci a občas tím „namasirovat“ ruce, pokud je clovek hodne neklidny. Ted tu o tom zrovna mluvi lékaři a vrchní epidemiolog. Ale i ja si osobne myslim, ze je to zkratka novy druh chripky proti ktere zatím není vakcína a trocha pozornosti a opatrnosti je namístě. To jak pro nejvíc ohrožené, tak i pro ty, co by je mohli ohrozit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
9.3.20 11:35
@Jj876 píše:
A jak se u vás řeší skolkove děti? Když někdo nemá hlídání? Dostane tak dlouho paragraf nebo jak?

tady myslím ani nic jako paragraf není. Nikdy jsme to řešit nemusela a kolem sebe nemám lidi s takhle malými dětmi.

• Citovat
  • Upravit
17221
9.3.20 11:35
@Jj876 píše:
O osetrovnem vím. Jenže to je na maximálně 16 dní. Lucenka má zavřeno od ledna. Proto se ptám, co s delší dobou…

Nic - když se školy, kina, sportovní akce, divadla,… nezavřou v čas, tak to bude jen horší, protože pracující odpadnou houfně v příliš krátkém časovém rozmezí.
A bez kin, sportovních akcí, ježdění na konference,… i bez školní docházky se dá měsíc či dva celkem v pohodě přežít, když funguje internet. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
9.3.20 11:37
@Šáruší píše:
jo, dík, já si to nějak neumím představit, jak by to bylo u nás. Jak třeba vyučuju dítě matematiku Hejného třeba. Když je nemocná a něco nevím, tak prostě udělám otazník a učitelka dovysvětlí pak ve škole, ale kdyby byly doma dlouho, tak to vůbec nevím.

oni mají taky takovou matiku hrou :D Proto jim učitelka dělá názorná videa, kde to vysvětluje a teĎ i ty online hodiny.

• Citovat
  • Upravit
17221
9.3.20 11:37

@stock Podle dostupných informací se to chová jako celkem normální virus - v tom smyslu, že po prodělání stoupají protilátky, takže člověk bude nějakou dobu chráněný. Zatím se neví, jak dlouho. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4511
9.3.20 11:39
@Venetia píše:

Když to děti přinesou ze školy a rodiče onemocní tak budou pracovat? :think: a než ti dospělí odpadnou tak můžou taky nakazit půlku firmy a pak ta firma může zavřít protože kdo by tam dělal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106258
9.3.20 11:40
@Ravedd píše:
Když to děti přinesou ze školy a rodiče onemocní tak budou pracovat? :think: a než ti dospělí odpadnou tak můžou taky nakazit půlku firmy a pak ta firma může zavřít protože kdo by tam dělal

myslis ze to chyti uplne kazdy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85370
9.3.20 11:42
@mroe píše:
Tak to je vtipne… aneb, jak dobre funguji teplomery nebo jen spatne instrukce…???Hasiči znovu změřili teplotu cestujícím z autobusu, který namátkově zadrželi v Rozvadově. Zatímco první měření ukázalo zvýšenou teplotu u všech cestujících, druhé měření ukázalo zcela normální hodnoty. Podle informací z místa to mohlo být způsobené tím, že pasažéři v době měření teploty spali.

Coze?

Jinak v nemocnici treba teplotu meri spatne. Teplomer do ucha tam strci oulka sestricek spatne, sama jsem toho byla svedkem. Mela jsem 39, sestricka se netrefila spravne a namerila 37,4. Tak rikam, ze to opravdu ne, ze horim a premerila jsem se vzapeti pred ni sama - 39. To same zkusenost s dcerou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
@alifie píše:
Takže se zahlcením zdravotnictví jako se děje v Lombardii počítají nebo tu možnost v ČR vůbec nepřipouštějí?

Spíš očekávají, že ji mnohem snáze zvládnou ;). Italský zdravotnický systém je katastrofální, neefektivní, zdaleka ne tak vybavený, jako náš. Je to v tomto takový trochu druhý Řecko :lol:. Dcera mého našeho rodinného známého dělalá v Itálii sice teda “jen” zubařku, ale způsob, jakým tam fungují některé (většina nemocnic), je pomalu jak Amerika.

Jinak dnes ráno otevři diskuzi, a přesně ty příspěvky,,no podle mě nám to tají/podle mě to dopadne takhle/stejně jich je určitě mnohem víc“… To je přesně ono… I kdybyste měli sebevětší pocit, že je tu těch nemocných určitě víc, co vám pomůže se v tom takhle utvrzovat (notabene něco, co je jen vaše dedukce)? Stačí zvýšená hygiena, pokud to tedy na mě echt nepůsobí dobře, tak eliminovat pohyb mezi lidmi, pokud to jde, ale probůh, něco si tady vsugerovávat na základě vlastních dedukcí, stresovat se, že je to určitě mnohem horší, že nás chtějí obelhat, né-li rovnou vyhubit :lol:, to ničemu v reálu a prakticky nepomůže a ještě to vystresuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4511
@Venetia píše:
myslis ze to chyti uplne kazdy?

I kdyby každý třetí tak plno firem může zavřít protože nerozjedou linky možná ani na jedný směně

Příspěvek upraven 09.03.20 v 11:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
@alifie píše:
Tohle by mohlo zajímat doktory (Baziliš je lékař)
https://twitter.com/…787663106051?s=20

Diky, precetla jsem a opravdu me to moc neuklidnilo. Skoro bych rekla, ze je fajn, ze tomu lidi moc nerozumeji… Cernej Petr je proste pruser.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7112
@alifie píše:
@stock Podle dostupných informací se to chová jako celkem normální virus - v tom smyslu, že po prodělání stoupají protilátky, takže člověk bude nějakou dobu chráněný. Zatím se neví, jak dlouho. :nevim:

ony ty dostupné informace s v tomto konrétním případě i dost mění a vyvíjejí se tak, že to co bylo tvrzeno na začátku je postupně vyvraceno. Takže nějakou hru na posílení imunity bych rozhodně hrát nechtěla. Starší lidé, chronicky nemocní atd. by si ji mohli také zahrát jen jednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
9.3.20 11:44
@blumen píše:
Coze?Jinak v nemocnici treba teplotu meri spatne. Teplomer do ucha tam strci oulka sestricek spatne, sama jsem toho byla svedkem. Mela jsem 39, sestricka se netrefila spravne a namerila 37,4. Tak rikam, ze to opravdu ne, ze horim a premerila jsem se vzapeti pred ni sama - 39. To same zkusenost s dcerou.

Tak jako u jednotlivce, ale u celeho busu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
9.3.20 11:44
@Venetia píše:

100× kolem dokola :zed: :zed: :zed: Ať chodí do školy jen děti, u kterých to jinak nejde. Je to opravdu tak těžké pochopit? zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA