Koronavirus máte strach?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2144
9.3.20 01:34
@renap píše:
Nenapadlo vás, tady v té diskusi, že třeba jste mimo realitu vy? Sami přiznáváte, že si se svým strachem připadáte jako exoti, že vás zklamalo plno přátel a známých, co to vidí jinak, než vy? Vy jste tady v tom svém kolektivu, už 750 stránek si tu přizvukujete, přiživujete se navzájem ten svůj strach a paniku. Ale sami přiznáváte a vidíte kolem sebe. že většina lidí to vidí jinak. Proč myslíte, že ten váš přístup je normální, zatímco ostatní jsou blbci, ignoranti :nevim:
Já ve svým okolí vůbec nevidím to, co tu předvádíte vy, dělám ve zdravotnictví, tam jsou všichni v klidu, včera jsme byli na plese-narváno, všichni vtipkují, dokonce i moderátoři měli nějaké poznámky, v sobotu v kině-taky skoro plný sál, v OC plno lidí. Já fakt kolem sebe nezažívam nic z toho, co čtu tady.

Asi tak. Já tohle v reálu též nikde nevidím. Jsem z lékařské rodiny, doktorů mám kolem sebe skutečně hodně, ale každý se téhle hysterii spíš vysmívá. Ano, uvědomují si rizika, nezlehčují to, odsuzujeme lehkovážnost některých lidí, to rozhodně. ALE, přijde mi to trochu ode zdi ke zdi. Buď část lidí, kteří mají vše “na salámu, take it easy” nebo opak, viz velmi častý úkaz zde - tj. živení každé tragédie, pomalu čekáni na jakoukoliv špatnou zprávu, aby mohli říci,,vidíte, já to říkal”. Stačil by racionální přístup, nezlehčovat, ani nepřehánět, nepoddávat se strachu a nechytat se každé negativní zprávy, ověřovat citace a zdroje. Ne to, co vidím občas zde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31819
9.3.20 01:36

@renap mimochodem já spíš čím dál víc pozoruju docela hysterickou reakci z „opačné“ strany. Jakmile někdo řekne cokoliv ke covidu, stačí surová data nebo i prostě jenom informaci, že bylo doporučeno aby děcka zůstala doma - což koneckonců je infromace která by se mezi ty lidi měla dostat, že jo. Tak spousta lidí i na takovou zcela neemotivní informaci najednou reaguje stylem "co panikaříš, ty jsi další z těch bláznů, akorát to přiživuješ, to není pravda, atd…). Klidného na té reakci není vůbec nic, jen se s tim ti lidi vypořádávají jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31819
9.3.20 01:51
@renap píše:
@vbarav no ale drtivá většina lidí ve světě a zatím všichni u nás to prodělají právě jako tu lehkou virozu anebo dokonce ani to ne.

A jak to můžeš vědět? Až 10% to zasáhne ledviny, u mladých mužů je podezření na následnou neplodnost a rakovinu varlat. Jak můžeš vůbec v tuhle chvíli říct, když nemáš v ruce absolutně žádný rozsáhlejší výzkum, jaké škody to napáchá? Víš kolik je nemoci, se kterými se dá hodně dlouho žít bez větších potíží a pak až ty následky jsou průšvih? Mě tohle opravdu fascinuje, každej je najednou odborník a věštec a ví víc než WHO :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
391
9.3.20 03:49
@Baba píše:
Taky nechápu. Ani to strašení se úmrtími. Ročně v Itošce umřou desítky tisíc lidí na chřipku. A hysterii kolem ní nevidím.

Mohla byste mi tady v tom oficiálním odkazu najít, kde přesně jsou ty tisíce mrtvých Italů na chřipku? Díky.

tabulka úmrtí na chřipku v Itálii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24726
9.3.20 06:41
@chelsinka1988 píše:
Tady už se nedá nikomu věřit. Když si to tu pročteš, chodí se nám sem jen vysmívat, takže nevíme, co čekat
A odpověď znám. Budeš se divit. Ale znám. Je infekční v době nevykazování symptomů. Ale spekuluje se, zda je i infekční kdyz ma zatim test negativní a druhy den už positivní. To nevim, to je fakt. Ale v inkubacní době je bohužel vysoce infekční.

Muzes dat zdroj na Tve zavazne tvrzeni? Neber to jako rypanec z me strany, jak je tady zvykem, kdyz se clovek na neco normalne zepta, ale skutecne by me zdroj zajimal. Predem dekuju :kytka:
Edit, to vytucnene by mě zvlast zajímalo, diky

Příspěvek upraven 09.03.20 v 07:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
9.3.20 06:42
@vbarav píše:
Tak vidíte, tak o čem se tu ještě chcete bavit, optimismus je jen nedostatek informaci, naschle ;)

Tak nekdo nastuduje pojem hysterie a vy mrknete na pravopis. Zkratka nashle je od na sHledanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.20 06:47

Ja nevim, umiraji prevazne lidi s chronickym onemocnenim nad 80 let. A kdyz budu cynicka, v tomto veku uz na neco umrit musi. jen par z nich je v super stavu treba do 90 a jsou schopni se o sebe postarat samostatne, pripadne s mensi pomoci pecovatelske ci zdravotni sluzby a rodiny.
me treba zemrela maminka pred 3 tydny - bylo ji 78 let a zemrela na infekci mocovych cest. a v teto kategorii jiz opravdu lide umiraji na jakekoliv banality, pripadne z kazdeho kasliku se rmuze zapal plic, sepse atp. a protoze vetsina uz nema ok srdce, tak staci vysoka horecka, kterou uz to srdicko nevydrzi.

• Citovat
  • Upravit
4749
9.3.20 06:48
@Nimie píše:
@renap mimochodem já spíš čím dál víc pozoruju docela hysterickou reakci z „opačné“ strany. Jakmile někdo řekne cokoliv ke covidu, stačí surová data nebo i prostě jenom informaci, že bylo doporučeno aby děcka zůstala doma - což koneckonců je infromace která by se mezi ty lidi měla dostat, že jo. Tak spousta lidí i na takovou zcela neemotivní informaci najednou reaguje stylem "co panikaříš, ty jsi další z těch bláznů, akorát to přiživuješ, to není pravda, atd…). Klidného na té reakci není vůbec nic, jen se s tim ti lidi vypořádávají jinak.

Doporuceni je k nicemu, chce-li vlada, aby detibzustaly doma, ma uzavrit skolky a skoly, ne kazdy si muze dovolit dite jen tak nechat doma a tim padem byt doma i on sam, co profese, kde neni HO. Jak asi zareaguje bezny zamestnavatel, kdyz mu zavolas, nejdu do prace, nechci ted posilat dite do skoly, ktera je otevrena, dite zdrave, tedy zadne ocr, prijdete o praci? Tyhle kroky se musi promyslet a musi byt k tomu dalsi opatreni, jinak je to jen prazdne placani :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65212
9.3.20 06:52

Já si stejně myslím, že tady toho je mnohem víc. U nás dečka začaly ve školách marodit až po jarních prázdninách. Jenomže v té době se testovali jen lidi, co přijeli z konkrétních míst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
9.3.20 07:21
@astoret píše:
Tak nekdo nastuduje pojem hysterie a vy mrknete na pravopis. Zkratka nashle je od na sHledanou.

To já se klidně přiznám, já pravopis neřeším, moc se na to nesoustredim, nepřijde mi to podstatný pro život, samo psát někam nejakej oficiální dopis, tak si dám záležet, ale jinak tím moc neztrácím čas, plus tady mi to občas ještě opraví mobil takže věřím, že hrubek jak máku, ale těžkou hlavu si z toho nedělám 😁 a pojem hysterie by si tady měli někteří nastudovat než budou některé osocovat, že jsou hysterky což je aspoň z mého úhlu pohledu podstatnějsi než moje nasCHle 😂 👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24726
9.3.20 07:25

Tady nový „mezilidsky“ pozdrav, i politici ho používají, o Číně nemluve :lol:
 https://www.svt.se/…otskakningen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80096
9.3.20 07:26

@Ravedd minim tím to, že většina, až 80 % nakažených, jsou bezpříznakoví. Takže klidně můžeš být i ty. Nic ti nechybí, jenom něco přebývá. A to klidně můžeš roznášet. A ten zmiňovaný screening na letišti je naprosto směšný. Fajn, tak personál uvidí někoho kašlat a co? Zakáže mu odejít? Zavře ho do izolace? Z jaké pozice? Ono to nejde. Stejně jako nesmí operátor jen tak vydat informace o tobě a tvém pohybu, tedy pohybu tvého telefonu. Jediné co můžeme, nechovat se tak jako při každé chřipkové epidemii. Dodržovat hygienu a nechodit tam, kde jsou davy lidí. A zhluboka dýchat a nešířit paniku a nehystercit ztoho, že v Itálii je vkarantene tolik a tolik lidí. Když tam nežiju, tak mne to nechává chladnou. Nebo mám se tu děsit proto, že někde v Africe je ebola nebo hele, v Eritreji umírají lidí hladem, tajný u nás z toho budem bláznit? Prosté ne, pořád se nebojím. Strach je nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
9.3.20 07:31
@Doubravka01 píše:
Mohla byste mi tady v tom oficiálním odkazu najít, kde přesně jsou ty tisíce mrtvých Italů na chřipku? Díky.tabulka úmrtí na chřipku v Itálii

Dobře ty :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2160
9.3.20 07:32

Mimochodem dneska jsem se setkal s poměrně zajímavým názorem na opatření na hranicích, tak jsem si říkal, že se o to musím podělit, protože rád vytvářím kolektivní hněv :mrgreen:, trochu jsem to zcenzuroval

„Ať si jde ten zaj… čur… Babiš se svou zkur… věčnou kontrolou lidí do pr… My máme jeho výmsly v pi…“

Což mě přivádí k myšlence, pokud to má teda fungovat efektivně, když už to je, ty opatření sdělovat každé skupině obvatel politik dle jejich preferencí? Jinak se tomu bude každej vysmívat už jenom proto, že to udělal Babiš :D

Příspěvek upraven 09.03.20 v 07:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1498
9.3.20 07:32

@jege ano,ne všichni se barikaduji doma. Jako to mám skutečně přestat fungovat a jen teď přežívat zalezla doma se zásobami? tady už je to tak slušná magorina :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA