Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Lenka_Hal píše:
KOukam, ze tu teplomery zlobi asi vsechny. Ja nakonec zkoncila u vlastniho cela. Prilozim k celu ditete a omezena informace na: v pohode, zvysena a horecka, mi vlastne uplne staci.![]()
U horecky mi vetsinou staci uz jen pohled na dite.
já měřím rukou v zátylku a spolehlivěji než čelním teploměrem
@Toluma píše:
ale prd. Driv dostal kazdy pacient teplomer k luzku a pri rozdavani leku se reklo, at se premeri a pak sis to jen zapsala, takze to me teda fakt neobtezovalo. pak prislo zeshora, ze se pouzivaji tyto a normalni teplomery zmizeli. tak co mam delat? takze reci o lenosti si nech pro nekoho jinehoslozili jsme se na teplomer, kterym premerujeme, kdyz se nam pacient nezda. Horecku kazda sestra pozna
tak tohle teď už nejde, protože lihový jen tak rukou snad ani nejde sklepnout.. mám na to takové udělátko, jde to s tím, ale trvá to
@chelsinka1988 píše:
Myslím třeba když budu na chirurgii a partner jestli tam muze byt na nadstandartu 24 hod se mnou. No v tech chlapech na sestinedeli je to od nich hnus to valeni. Problem si prisunout k posteli zidli a drepnout. Proste chlapi no. Nekam vejdou a uz cumej kam se svalej 😅 😅
To jsem viděla u ženských na pokoji jak si tam chlapi takhle sedli na postel
manžel si vždycky bral židli a pro starší zbylý děti taky a ti sedící na postelich na něj koukali jak na blbce ![]()
@Toluma píše:
ale prd. Driv dostal kazdy pacient teplomer k luzku a pri rozdavani leku se reklo, at se premeri a pak sis to jen zapsala, takze to me teda fakt neobtezovalo. pak prislo zeshora, ze se pouzivaji tyto a normalni teplomery zmizeli. tak co mam delat? takze reci o lenosti si nech pro nekoho jinehoslozili jsme se na teplomer, kterym premerujeme, kdyz se nam pacient nezda. Horecku kazda sestra pozna
Jeee pardon, ja to nemyslela nejak zle. Za to se omlouvam. Ja myslela treba skrz ze jste je musela desinfikovat. Beru zpet a jeste jednou se omlouvam.
@Ravedd píše:
To jsem viděla u ženských na pokoji jak si tam chlapi takhle sedli na postelmanžel si vždycky bral židli a pro starší zbylý děti taky a ti sedící na postelich na něj koukali jak na blbce
My tez na zidli a kdyz druha mamina kojila a mala mi spala, tak jsme chodili na chodbu, at ma klid a nerusime. V tomhle jsem zase strasne slusna.
@Ravedd píše:
Tři roky v porodnici nám sestra každý ráno donesla klasický teploměry ať se před vizitou změříme![]()
a bezdotykový měli viděla jsem je tam ležet když mi na sesterně brali krev
Me teda v porodnici merili bezdotykovym, plus saturaci a tlak. A vlastne sotva vlezu k obvodnimu. ![]()
Ja teda kdyz rodila, tak tu zrovna radila chripka a taky byly navstevy zakazany. Museli jsme to nakamuflovat tak, ze jsem decka potkala „nahodou“ na chodbe, kdyz nas prevazeli s malou na pokoj. ![]()
@chelsinka1988 tak na chir nevím, já jsem celý život na dětským, možná tam ty návštěvní hodiny dodržují víc, nevim. Ale na nadstan. pokoji bývá jedna postel většinou, ne? A ty bys tam fakt chtěla chlapa ve dne v noci
To snad ani za trest, čemu to?
@ka2ka píše:
Ruku mam porad studenou, to by mely decka horecku porad ![]()
@ka2ka píše:
Priznávám, ze v zatylku bych to nepoznala. Ja kontroluju svymy rty čelo a kdyz ma jo horecky tak ji zrudnou tvare.
@chelsinka1988 píše:
Priznávám, ze v zatylku bych to nepoznala. Ja kontroluju svymy rty čelo a kdyz ma jo horecky tak ji zrudnou tvare.
Taky tak
hlavně aby tohle nepraktikovali na hranicích
![]()
@renap píše:
@chelsinka1988 tak na chir nevím, já jsem celý život na dětským, možná tam ty návštěvní hodiny dodržují víc, nevim. Ale na nadstan. pokoji bývá jedna postel většinou, ne? A ty bys tam fakt chtěla chlapa ve dne v nociTo snad ani za trest, čemu to?
No protoze ja to spatne davam. Veskery vysetreni a tak a nemocnici celkove. Mne se rozjede tachykardie až z toho.
@Ravedd píše:
To jsem viděla u ženských na pokoji jak si tam chlapi takhle sedli na postelmanžel si vždycky bral židli a pro starší zbylý děti taky a ti sedící na postelich na něj koukali jak na blbce
kdyby jenom seděli, ale kolikrát si lehnou a ještě se i přikrejou
.Já si kolikrát říkam, že mě už nic nepřekvapí, ale jo. Tuhle tam jeden i spal, paní sešitá chudák seděla na židli na kruhu a ještě ho omlouvala, že on chudák v noci nespal, protože slavil ![]()
@Moise
jo lihove jdou spatne, ale staci digitalni do podpazi, akorat musis merit tech 5 minut, jak to byvalo u rtutaku. Ono je to tak i v navodu. Pipnuti oznamuje jen, ze ten nejrychlejsi vzestup je na konci.
pokud sem merila tech 5 minut, vyslo mi to vzdy stejne, jak rektalni teplota (samozrejme mereno na ditku
)
moje overena metoda je, ze pokud digitalni po zapipani ukazuje do 36, tak s merenim koncim. Pokud ukazuje nad 36, merim tech 5 minut. nekdy z toho teplota je a nekdy ne. ale i ten digitalni v podpazi dokaze mit rozdil vic nez stupen. Pokud pockam 5 minut, je to presne
@Lenka_Hal píše:
Me teda v porodnici merili bezdotykovym, plus saturaci a tlak. A vlastne sotva vlezu k obvodnimu.
Ja teda kdyz rodila, tak tu zrovna radila chripka a taky byly navstevy zakazany. Museli jsme to nakamuflovat tak, ze jsem decka potkala „nahodou“ na chodbe, kdyz nas prevazeli s malou na pokoj.
Tlak mi měřili snad jednou
sestry tam byli starší tak možná úplně nemusely ty bezdotykáče a nebo s nima měly jen špatný zkušenosti
![]()
@renap píše:
kdyby jenom seděli, ale kolikrát si lehnou a ještě se i přikrejou.Já si kolikrát říkam, že mě už nic nepřekvapí, ale jo. Tuhle tam jeden i spal, paní sešitá chudák seděla na židli na kruhu a ještě ho omlouvala, že on chudák v noci nespal, protože slavil
Neneee 😅 😅 😅 to už je moc