Koronavirus máte strach?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20774
8.3.20 21:34
@Baba píše: Že si myslím, že paní ministryně neví, co znamená slovo screening.
Nebo mě teda nenapadá, jaký screening by mohl provádět hasič nebo celník nebo kdo.

Když to vypuklo v Číně na letišti Václava Havla též zaměstnanci prováděli screening pasažérů. Myšleno že je pozorují, jestli jim připadají nemocní. Viz kašlou, smrkaj, jsou malátní atd. A podle mě hasiči a policie budou mít bezdotykové teploměry a namátkově měřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
8.3.20 21:35
@Jj876 píše:
K lékaři určitě nesmějí. To bylo řečeno několikrát.

Hm, tak každá hygienická stanice tvrdí evidentně něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
8.3.20 21:37
@chelsinka1988 píše:
Když to vypuklo v Číně na letišti Václava Havla též zaměstnanci prováděli screening pasažérů. Myšleno že je pozorují, jestli jim připadají nemocní. Viz kašlou, smrkaj, jsou malátní atd. A podle mě hasiči a policie budou mít bezdotykové teploměry a namátkově měřit.

O měření teploty mluvila až po zmínění screeningu, takže měření TT určitě nemyslela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20774
8.3.20 21:38
@Baba píše:
O měření teploty mluvila až po zmínění screeningu, takže měření TT určitě nemyslela.

Tak jen pozorovat symptomy jestli uz vykazují. Ale tohle uz delali v lednu zamestnanci letiste

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
8.3.20 21:39
@Baba píše:Tím screeningem na hranicích myslela ta paní co?

Třeba toto: :think:

VYUŽITÍ TERMOKAMER (TERMOVIZNÍCH KAMER) PŘI SCREENINGU INFEKČNÍCH ONEMOCNĚNÍ

https://www.termokamery-flir.cz/…aci-chripka/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9491
@chelsinka1988 píše:
Když to vypuklo v Číně na letišti Václava Havla též zaměstnanci prováděli screening pasažérů. Myšleno že je pozorují, jestli jim připadají nemocní. Viz kašlou, smrkaj, jsou malátní atd. A podle mě hasiči a policie budou mít bezdotykové teploměry a namátkově měřit.

a myslíš že tohle je něčemu dobrý? Když někdo bude mít horečku, tak si vezme brufen a za hodinu je bez. A o přesnosti měření bezdotykovými teploměry víme své, my je používáme pouze orientačně, když má dítě teplotu a chceme vědět opravdu kolik, tak měříme v podpaží nebo zadečku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56298
@vbarav píše:
Tak nám to spočítejte vy paní doktorko :lol:

Já vím, že nedá. Je to hodně zjednodušený, aby se to mohlo porovnávat, tak bychom museli mít data úmrtí na koronavirus za celý rok…
Ale asi to je marný, paní doktorka tady pojede dále teorii o chripečce, i když už tady máme 16mil lidí v karanténě :mrgreen: :mrgreen:

Příspěvek upraven 08.03.20 v 21:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4511
8.3.20 21:41
@inkakřivák píše:
No jo, a máš testy, že jsi OK? Můžeš být bezpříznakový nakažený. Třeba byla prodávácka v Itálii na lyžích.

Nemám ti co nebyli v Itálii se netestují :lol: ale ona měla doma roušky a já běžně používám na úklid lékařský rukavice. Do velkých seskupení lidí nechodím, ruce si myju dokonce i dezinfekci mám a používám a když jsem u ní mám rukavice a roušku. Někdo jí nakoupit musí nikdo u nich nerozváží. Nakonec i kdyby jo tak by riziko že na ní něco prskne asi bylo vyšší než když jí nákup dávám já. Dávám si pozor což by kurýr nedělal :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20774
8.3.20 21:41
@renap píše:
a myslíš že tohle je něčemu dobrý? Když někdo bude mít horečku, tak si vezme brufen a za hodinu je bez. A o přesnosti měření bezdotykovými teploměry víme své, my je používáme pouze orientačně, když má dítě teplotu a chceme vědět opravdu kolik, tak měříme v podpaží nebo zadečku.

A pisu snad, ze si myslim, ze je to k necemu dobre?? Jen vysvetluju babe ten screening. Ja uz to sleduju od zacatku vypuknuti v Cine, kdy ty si asi neste nevedela o co jde a budes se divit. Prislo mi to jako opatreni k ho.vnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4511
8.3.20 21:43
@renap píše:
no a tohle jsou přesně ty hysterické reakce, úplně zbytečné, které mnohým z nás připadají nepřiměřené. Za prvé zákaz návštěv byl třeba u nás kvůli chřipce cca 14 dní, pak asi dva dny byly povolené a teď je zase kvůli koronaviru. Takže jaký je v tom rozdíl? A za druhé-matka není návštěva, normálně za dítětem může, nebo může být i s ním přímo hospitalizovaná. Zrovna tak mohou být otcové u porodu a chodit na šestinedělí za nimi. Rodič není návštěva.

Bohužel skutečnost je často jiná a hodně nemocnic má pořád ještě problém ubytovat s dítětem i rodiče :zed: pak je samozřejmě na rodiči co si nechá líbit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9491
8.3.20 21:44

@chelsinka1988 no,to souhlasim, je to k h.ovnu,akorát to bude stát plno peněz a zaměstná to zbytečně plno lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20774
8.3.20 21:46
@renap píše:
@chelsinka1988 no,to souhlasim, je to k h.ovnu,akorát to bude stát plno peněz a zaměstná to zbytečně plno lidí.

A nic z toho nepoznaj. Kdo chce, to ochčije těma práškama. To uz taky se tu resilo v tom lednu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9491
8.3.20 21:47
@Ravedd píše:
Bohužel skutečnost je často jiná a hodně nemocnic má pořád ještě problém ubytovat s dítětem i rodiče :zed: pak je samozřejmě na rodiči co si nechá líbit

jak jiná? Oddělení není nafukovací a když je plno a nejsou volné postele, tak to problém prostě je a nemůže za to personál. A holt tedy rodič nedostane postel, ale od dítěte ho nikdo nevyhazuje, nebo jsi někde zažila že jo? Teď nemyslim JIP, ale normální oddělení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.3.20 21:48

Jediny mozny zpusob, jak to zastavit by bylo zavrit hranice a zakaz cestovani..ja mam znameho, ktery prijel z Nemecka, v oblasti kde byl jsou asi 4 nakazeni, do karanteny nesel, momentalne ma pry virozu, kasel, rymu, teplotu, testovat se nechce nechat. Pry mu nic neni, ma to z klimosky. Chodi vsude. Moje kamaradka dnes odjela na Slovensko, v Praze 32 nakazenych, ona sama zije v Dejvicich, Praha 6, kdo vi s kym prisla do kontaktu, ale jede, zakazane to neni..jini znamy z Prahy cesta do Usa Belgie..neni to jen o Italii. Jina kamaradka zije ve Vidni, byla tu 3 tydny za rodinou, zitra se vraci..ty presuny lidi, to je to proc se to tak siri. Anonym, pisu o znamych. Ja sama ted v Praze, boli me v krku, ryma, takive to, ze dnes to zaclo, rozjizdi se to..udela mi nekdo test, neprisla jsem do kontaktu s infikovanym, znam holcinu co priletela pred 10 dny z it a ma to, byla u praktika, ten ji poslal pryc, nez to obehala, kolik lidi potkala..chyby, chyby a vecne presuny lidi.

• Citovat
  • Upravit
60142
8.3.20 21:49
@OBčAN píše:
Třeba toto: :think:

VYUŽITÍ TERMOKAMER (TERMOVIZNÍCH KAMER) PŘI SCREENINGU INFEKČNÍCH ONEMOCNĚNÍ

https://www.termokamery-flir.cz/…aci-chripka/

Ano, měření teploty je screeningové vyšetření. Ale ona screening podala jako něco jiného. No je to fuk, stejně to neřeší vůbec nic. O spolehlivosti termokamer vím prd, o spolehlivosti el. teploměrů dost. Opakovaně naměří septickým pacientům s horečkou normální teplotu. Něvěřím jim. Když chci teplotu změřit pořádně, beru běžný teploměr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA