Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Baba píše: Že si myslím, že paní ministryně neví, co znamená slovo screening.
Nebo mě teda nenapadá, jaký screening by mohl provádět hasič nebo celník nebo kdo.
Když to vypuklo v Číně na letišti Václava Havla též zaměstnanci prováděli screening pasažérů. Myšleno že je pozorují, jestli jim připadají nemocní. Viz kašlou, smrkaj, jsou malátní atd. A podle mě hasiči a policie budou mít bezdotykové teploměry a namátkově měřit.
@Jj876 píše:
K lékaři určitě nesmějí. To bylo řečeno několikrát.
Hm, tak každá hygienická stanice tvrdí evidentně něco jiného.
@chelsinka1988 píše:
Když to vypuklo v Číně na letišti Václava Havla též zaměstnanci prováděli screening pasažérů. Myšleno že je pozorují, jestli jim připadají nemocní. Viz kašlou, smrkaj, jsou malátní atd. A podle mě hasiči a policie budou mít bezdotykové teploměry a namátkově měřit.
O měření teploty mluvila až po zmínění screeningu, takže měření TT určitě nemyslela.
@Baba píše:
O měření teploty mluvila až po zmínění screeningu, takže měření TT určitě nemyslela.
Tak jen pozorovat symptomy jestli uz vykazují. Ale tohle uz delali v lednu zamestnanci letiste
@Baba píše:Tím screeningem na hranicích myslela ta paní co?
Třeba toto: ![]()
VYUŽITÍ TERMOKAMER (TERMOVIZNÍCH KAMER) PŘI SCREENINGU INFEKČNÍCH ONEMOCNĚNÍ
@chelsinka1988 píše:
a myslíš že tohle je něčemu dobrý? Když někdo bude mít horečku, tak si vezme brufen a za hodinu je bez. A o přesnosti měření bezdotykovými teploměry víme své, my je používáme pouze orientačně, když má dítě teplotu a chceme vědět opravdu kolik, tak měříme v podpaží nebo zadečku.
@vbarav píše:
Tak nám to spočítejte vy paní doktorko
Já vím, že nedá. Je to hodně zjednodušený, aby se to mohlo porovnávat, tak bychom museli mít data úmrtí na koronavirus za celý rok…
Ale asi to je marný, paní doktorka tady pojede dále teorii o chripečce, i když už tady máme 16mil lidí v karanténě
![]()
Příspěvek upraven 08.03.20 v 21:42
@inkakřivák píše:
No jo, a máš testy, že jsi OK? Můžeš být bezpříznakový nakažený. Třeba byla prodávácka v Itálii na lyžích.
Nemám ti co nebyli v Itálii se netestují
ale ona měla doma roušky a já běžně používám na úklid lékařský rukavice. Do velkých seskupení lidí nechodím, ruce si myju dokonce i dezinfekci mám a používám a když jsem u ní mám rukavice a roušku. Někdo jí nakoupit musí nikdo u nich nerozváží. Nakonec i kdyby jo tak by riziko že na ní něco prskne asi bylo vyšší než když jí nákup dávám já. Dávám si pozor což by kurýr nedělal ![]()
@renap píše:
a myslíš že tohle je něčemu dobrý? Když někdo bude mít horečku, tak si vezme brufen a za hodinu je bez. A o přesnosti měření bezdotykovými teploměry víme své, my je používáme pouze orientačně, když má dítě teplotu a chceme vědět opravdu kolik, tak měříme v podpaží nebo zadečku.
A pisu snad, ze si myslim, ze je to k necemu dobre?? Jen vysvetluju babe ten screening. Ja uz to sleduju od zacatku vypuknuti v Cine, kdy ty si asi neste nevedela o co jde a budes se divit. Prislo mi to jako opatreni k ho.vnu.
@renap píše:
no a tohle jsou přesně ty hysterické reakce, úplně zbytečné, které mnohým z nás připadají nepřiměřené. Za prvé zákaz návštěv byl třeba u nás kvůli chřipce cca 14 dní, pak asi dva dny byly povolené a teď je zase kvůli koronaviru. Takže jaký je v tom rozdíl? A za druhé-matka není návštěva, normálně za dítětem může, nebo může být i s ním přímo hospitalizovaná. Zrovna tak mohou být otcové u porodu a chodit na šestinedělí za nimi. Rodič není návštěva.
Bohužel skutečnost je často jiná a hodně nemocnic má pořád ještě problém ubytovat s dítětem i rodiče
pak je samozřejmě na rodiči co si nechá líbit
@chelsinka1988 no,to souhlasim, je to k h.ovnu,akorát to bude stát plno peněz a zaměstná to zbytečně plno lidí.
@renap píše:
@chelsinka1988 no,to souhlasim, je to k h.ovnu,akorát to bude stát plno peněz a zaměstná to zbytečně plno lidí.
A nic z toho nepoznaj. Kdo chce, to ochčije těma práškama. To uz taky se tu resilo v tom lednu.
@Ravedd píše:
Bohužel skutečnost je často jiná a hodně nemocnic má pořád ještě problém ubytovat s dítětem i rodičepak je samozřejmě na rodiči co si nechá líbit
jak jiná? Oddělení není nafukovací a když je plno a nejsou volné postele, tak to problém prostě je a nemůže za to personál. A holt tedy rodič nedostane postel, ale od dítěte ho nikdo nevyhazuje, nebo jsi někde zažila že jo? Teď nemyslim JIP, ale normální oddělení.
Jediny mozny zpusob, jak to zastavit by bylo zavrit hranice a zakaz cestovani..ja mam znameho, ktery prijel z Nemecka, v oblasti kde byl jsou asi 4 nakazeni, do karanteny nesel, momentalne ma pry virozu, kasel, rymu, teplotu, testovat se nechce nechat. Pry mu nic neni, ma to z klimosky. Chodi vsude. Moje kamaradka dnes odjela na Slovensko, v Praze 32 nakazenych, ona sama zije v Dejvicich, Praha 6, kdo vi s kym prisla do kontaktu, ale jede, zakazane to neni..jini znamy z Prahy cesta do Usa Belgie..neni to jen o Italii. Jina kamaradka zije ve Vidni, byla tu 3 tydny za rodinou, zitra se vraci..ty presuny lidi, to je to proc se to tak siri. Anonym, pisu o znamych. Ja sama ted v Praze, boli me v krku, ryma, takive to, ze dnes to zaclo, rozjizdi se to..udela mi nekdo test, neprisla jsem do kontaktu s infikovanym, znam holcinu co priletela pred 10 dny z it a ma to, byla u praktika, ten ji poslal pryc, nez to obehala, kolik lidi potkala..chyby, chyby a vecne presuny lidi.
@OBčAN píše:
Třeba toto:![]()
VYUŽITÍ TERMOKAMER (TERMOVIZNÍCH KAMER) PŘI SCREENINGU INFEKČNÍCH ONEMOCNĚNÍ
https://www.termokamery-flir.cz/…aci-chripka/
Ano, měření teploty je screeningové vyšetření. Ale ona screening podala jako něco jiného. No je to fuk, stejně to neřeší vůbec nic. O spolehlivosti termokamer vím prd, o spolehlivosti el. teploměrů dost. Opakovaně naměří septickým pacientům s horečkou normální teplotu. Něvěřím jim. Když chci teplotu změřit pořádně, beru běžný teploměr.