Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Hysterie je porucha osobnosti projevující se nestabilními emocemi, primitivními reakcemi a častým vyvoláváním různých konfliktních situací a hádek. Člověk trpící hysterickou poruchou chce být středem pozornosti, proto velmi teatrálně předvádí své emoce, aby upoutal pozornost okolí. Toto jsou některé z nejběžnějších projevů hysterie:
příliš okázalý flirt
smutek
nucení emocionální účasti druhých na našem problému
různé manipulace - shazování svého partnera před jeho dětmi apod.
velká gesta
předstírání nějaké nemoci
Jen taková vsuvecka, aby si tady někteří neustále nepletli pojmy s dojmy ![]()
@Baba píše:
Nejde. Oboje jsou závažná onemocnění. Jen kvůli chřipce se takhle nehysterčí.
Ani kvůli spalničkám. Schválně si najdi, kolik procent dětí se spalničkama potřebuje hospitalizaci.
Vyvedu tě z omylu. Když někdo umírá na tyto dvě nemoci tebou zmíněné, tak si může říct “že já vůl se neočkoval” když bude umírat na koronu “že já vůl… vlastně nic” cítíš ten rozdíl?
@chelsinka1988 nebojim se o sebe, ale o manželovi prarodiče, jsou už starší a zdraví nemají uplne ideální. Proto se ptám, my budeme fungovat stejně. Nemám zásoby ani je netvorim, tvorit nebudu, normalne chodime ven i na nákupy.
@vbarav tak ti mam pocit, ze „primitivnimi reakcemi a častým vyvoláváním různých konfliktních situací a hádek“, se tu projevilo par uplne jinych diskuterek
![]()
@MartinKa36 píše:
A kde je vezmou? v okamžiku kdy bude v ČR 3000 nakažených zdravotnictví zkolabuje
@chelsinka1988 a co místo rypaveho komentu odpovědět? Nevíš co?
@lachtanice86 píše:
@chelsinka1988 nebojim se o sebe, ale o manželovi prarodiče, jsou už starší a zdraví nemají uplne ideální. Proto se ptám, my budeme fungovat stejně. Nemám zásoby ani je netvorim, tvorit nebudu, normalne chodime ven i na nákupy.
Ale to my mame taky a uz tydny nas tu kvuli tomu zesmesnuji ![]()
Inkubacni doba je az 14 dni, nakazlivi muzou byt i ti bezpriznakovi.
Příspěvek upraven 08.03.20 v 20:45
@renap píše:
stejně děkuji za radu,ale já na to nekoukám, akorát mám nastavený seznam a tam nějak často vidim online, tiskovka a včera jsme mluvili s tetou, která bydlí ve Vídni, koukají tam na čt24,tak se ptala, proč to tak máme, že u nich akorát ve zprávách oznámí situaci a tohle se tam neděje, aby půl vlády několikrát denně takhle informovalo o každým nakaženým
Tak to není jen skrz nakazene, ale i skrz opatření atd. ja si těch tiskovek vážím a kdyz můžu tak koukám 👍 a uprimne se nad tím někdy i bavím, třeba když je tam Babiš tepe ![]()
@renap píše:
stejně děkuji za radu,ale já na to nekoukám, akorát mám nastavený seznam a tam nějak často vidim online, tiskovka a včera jsme mluvili s tetou, která bydlí ve Vídni, koukají tam na čt24,tak se ptala, proč to tak máme, že u nich akorát ve zprávách oznámí situaci a tohle se tam neděje, aby půl vlády několikrát denně takhle informovalo o každým nakaženým
Já to teda taky nechápu. Stejně tu informaci sdělí novinářům a oznámí jí na Twitteru tak já si jí tam přečtu. Na tiskovku jsem koukala jednou a fakt mě nebaví ty kecy okolo ![]()
@chelsinka1988 píše:
Vyvedu tě z omylu. Když někdo umírá na tyto dvě nemoci tebou zmíněné, tak si může říct “že já vůl se neočkoval” když bude umírat na koronu “že já vůl… vlastně nic” cítíš ten rozdíl?
Ne, necítím.
@lachtanice86 píše:
@chelsinka1988 a co místo rypaveho komentu odpovědět? Nevíš co?
Tady už se nedá nikomu věřit. Když si to tu pročteš, chodí se nám sem jen vysmívat, takže nevíme, co čekat
A odpověď znám. Budeš se divit. Ale znám. Je infekční v době nevykazování symptomů. Ale spekuluje se, zda je i infekční kdyz ma zatim test negativní a druhy den už positivní. To nevim, to je fakt. Ale v inkubacní době je bohužel vysoce infekční.
Příspěvek upraven 08.03.20 v 20:49
@AvajBr píše:
@vbarav tak ti mam pocit, ze „primitivnimi reakcemi a častým vyvoláváním různých konfliktních situací a hádek“, se tu projevilo par uplne jinych diskuterek![]()
Taky jsem se nad tím dost zamyslela 👍 ![]()
@Baba píše:
Ne, necítím.
Tez ne, ja spis mam v okoli par lidi co by rekli, ze ja vul se ockoval na chripku ![]()
@Baba píše:
Nejde. Oboje jsou závažná onemocnění. Jen kvůli chřipce se takhle nehysterčí.
Ani kvůli spalničkám. Schválně si najdi, kolik procent dětí se spalničkama potřebuje hospitalizaci.
No za mě asi takhle, mám doma dítě astmatika na spalničky a chřipku je očkovaná takže nevím proč bych se jí měla bát, udělala jsem maximum pro to aby jí nechytla. Ovšem nemůžu jí nijak chránit před koronavirem takže se prostě bojím ![]()
Příspěvek upraven 08.03.20 v 20:57
@chelsinka1988 aha, takže inkubacka je až 14dnu, může to mit člověk kterému navenek nic není, ale přenáší to, nikdo to nepozná a jde jen o imunitu jednotlivce. @AvajBr