Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@brisco píše:
Záleží, čemu říkáš vyšilovat. Obchodování na akciích jsi viděla? Tak vypadá panika
Proto mi najednou klesly duchodovy fondy! Sakra!
![]()
Klidně je to možný. A kdyby testovali víc, že bude vic nakažených? I to je možný, jenže očividně bez potíží a příznaků. Takže houby zle. Není tragédie být nakažený. Nebo jo.? Když mi to nedělá potíže? Třeba být bacilonosič není pro bacilonosiče taky zátěž.
V každém případě bych přemýšlela, proč me okolí a moji blízcí na mne hledí jako na blázna. Jestli třeba nemají pravdu.
@inkakřivák píše:
Asi bych se zamýšlela. Jestliže je 95% lidí v klidu a 5 % vysiluje, nebude ono to vysilovani chyba? Že by všichni ostatní byli bezohlední a ještě hloupí sobci?
Jinak nárůst nakažených 5kusu denně nevidím nějak dramatický.
Nemyslím, že tu vysilujeme a taky si nemyslím, že všichni, kteří to neberou na lehkou váhu zrovna přispívají do této diskuze. Pokud tě zatím nechává v klidu vývoj u nás, co třeba Itálie? Není ti líto těch zbytečných úmrtí? Dokážeš predikovat dopředu a jen si uvědomit, že Itálie je jen pár týdnů před námi? A co ekonomické dopady celé epidemie? Zvýšená nezaměstnanost, snížení HDP, zdražení, možné výpadky prakticky skoro všeho, protože k tomu, co nedovazime, pravděpodobně dovážíme minimálně součástky či suroviny? A to nemluvím o burzách, které padají jako v roce 2008 při celosvětové krizi a dalších důsledcích.
@Ravedd píše:
Kdyby testovali víc tak těch nakažených bude víc. V Ústeckým kraji za víkend odebrali 50 vzorků. Ale prázdniny byly minulý týden nejen v Děčíně ale taky na Litoměřicku a dalších místech ovšem nejvíc se testuje v Praze. Navíc teda nevím jak jsi přišla na to že vyšiluje 5%vždyť se všude řešily prázdný regály v obchodech jsi si jistá že to mělo na práci 5% lidí?
U nás žádné prázdné regály nebyly. ![]()
@Ravedd jo všude prázdné regály nebyly. Zde u nás ani v okolí nebyl problém jít a koupit běžný najup. Jo všude se řešily, asi jako vy tu řešíte mrtvé v Číně. To neznamená že jsou zde. Kdybych žila tam, fajn, budu to řešit. Ale popravdě žít v Čechách a být divá z karantény v Číně nebo Itálii se mi zdá úsměvné. Stejně jako to sledování počtu nakažených či mrtvých tamtéž.
@brisco píše:
Záleží, čemu říkáš vyšilovat. Obchodování na akciích jsi viděla? Tak vypadá panika
Já v pátek odpoledne přikupovala nějaké akcie. Jsem docela zvědavá, kam až to spadne. Zatím se mi strategie „kupovat, když ostatní prodávají“ docela vyplácí, nemám v tom vyloženě jmění a klidně si na slušný zisk pár let počkám, takže i když to ještě pojede dolů, tak budu v klidu.
A co se týče klasických obchodů, tak větší město středočeský kraj a měli narvané regály vším (včetně mouky všech druhů, těstovin i za akční ceny apod.), opravdu nechybělo vůbec nic.
@Jj876 jo a nebude elektřina a nepotece voda jsi zapomněla. Přiznám se ti. Není mi líto těch lidí. Nikdy jsem je neviděla, neznám je. Je mi naopak líto lidí kteří zemřeli vkonflijtech, kteří umírají i teď hladem, třeba. Já jsem dokončené truchlila ani pro Gotta, asi jsem vadná. Zjisti si, kolik lidí denně zemře hlady a pak zkus přemýšlet o nich.
Musím říct, že mně všeobecná připravenost zatím docela vydělává.
V akciích nemám nic, zato mám větší část svých nevelkých úspor ve zlatě, které teď dělá ohromná čísla. Nemluvě o tom, že kdybych se rozhodla střelit svou prepperskou výbavu, tak podle aktuálních cen jen na těch respirátorech vydělám tak 1000%.
A navrch klid, že jsem udělala, co bylo možné - k nezaplacení ![]()
@zrcadlo píše:
Já v pátek odpoledne přikupovala nějaké akcie. Jsem docela zvědavá, kam až to spadne. Zatím se mi strategie „kupovat, když ostatní prodávají“ docela vyplácí, nemám v tom vyloženě jmění a klidně si na slušný zisk pár let počkám, takže i když to ještě pojede dolů, tak budu v klidu.A co se týče klasických obchodů, tak větší město středočeský kraj a měli narvané regály vším (včetně mouky všech druhů, těstovin i za akční ceny apod.), opravdu nechybělo vůbec nic.
Já zatím vyčkávám. A většinu mám v defenzivních titulech, takže ani moc netratím i teď. Ale prodávat nebudu.
@zrcadlo píše:
Já v pátek odpoledne přikupovala nějaké akcie. Jsem docela zvědavá, kam až to spadne. Zatím se mi strategie „kupovat, když ostatní prodávají“ docela vyplácí, nemám v tom vyloženě jmění a klidně si na slušný zisk pár let počkám, takže i když to ještě pojede dolů, tak budu v klidu.A co se týče klasických obchodů, tak větší město středočeský kraj a měli narvané regály vším (včetně mouky všech druhů, těstovin i za akční ceny apod.), opravdu nechybělo vůbec nic.
Já také.
Třeba ČEZ pěkně klesl. A myslím, že pokud se to bude dál rozšiřovat, tak ještě půjde dolů.
@hulala píše:
@jege to pak nemůžu MHD, obchod, nic. Dobrá magorina, tahle skupina. chodim se sem pobavit
Jen se pobav. ![]()
Já budu chodit v tomhle:
@OBčAN neblbni, po Praze? Chystám se na výlet s vnoučaty, tak aby se mi neposmolili děsem, kdyby tě viděli.
@inkakřivák píše:
@Jj876 jo a nebude elektřina a nepotece voda jsi zapomněla. Přiznám se ti. Není mi líto těch lidí. Nikdy jsem je neviděla, neznám je. Je mi naopak líto lidí kteří zemřeli vkonflijtech, kteří umírají i teď hladem, třeba. Já jsem dokončené truchlila ani pro Gotta, asi jsem vadná. Zjisti si, kolik lidí denně zemře hlady a pak zkus přemýšlet o nich.
Popsala jsem ti dopady na ekonomiku. Trochu o tom něco vím. Jsem z oboru. Elektřina půjde a voda poteče. Nicméně ty dopady jsou bohužel jasné už teď.
@inkakřivák píše:
@OBčAN neblbni, po Praze? Chystám se na výlet s vnoučaty, tak aby se mi neposmolili děsem, kdyby tě viděli.
Budou si myslet že je to Darth Vader z Hvězdných válek. ![]()
@aiwwa píše:
U nás žádné prázdné regály nebyly.
Zeny sly byste na ples v Usti nebo Decine?