Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@renap píše:
jak jiná? Oddělení není nafukovací a když je plno a nejsou volné postele, tak to problém prostě je a nemůže za to personál. A holt tedy rodič nedostane postel, ale od dítěte ho nikdo nevyhazuje, nebo jsi někde zažila že jo? Teď nemyslim JIP, ale normální oddělení.
Teď jen dotaz skrz nocovani u ditete. Kdyz treba neni luzko pro rodice nechavate ho treba nocovat na chodbe nebo tak. Nebo musi fakt pryc z oddeleni. Jen se ptam. Vim, ze kolikrat v tv jsou kvuli tomu kauzy.
@chelsinka1988 píše:
A pisu snad, ze si myslim, ze je to k necemu dobre?? Jen vysvetluju babe ten screening. Ja uz to sleduju od zacatku vypuknuti v Cine, kdy ty si asi neste nevedela o co jde a budes se divit. Prislo mi to jako opatreni k ho.vnu.
No screening si mi nevysvětlila. Že hasič koukne do auta jestli někdo nekašle za screening nepovažuju.
@Baba píše:
Ano, měření teploty je screeningové vyšetření. Ale ona screening podala jako něco jiného. No je to fuk, stejně to neřeší vůbec nic. O spolehlivosti termokamer vím prd, o spolehlivosti el. teploměrů dost. Opakovaně naměří septickým pacientům s horečkou normální teplotu. Něvěřím jim. Když chci teplotu změřit pořádně, beru běžný teploměr.
S tema teplomerama je to fakt. Já u celniho. U kazdyho celniho mam 37 stupnu. Klasickym teplomerem 36,3. Mereno nekolika. Neverim jim.
@Baba píše:
No screening si mi nevysvětlila. Že hasič koukne do auta jestli někdo nekašle za screening nepovažuju.
Bohužel, takle uz to poddavali v lednu na letišti a jeste se placali hlavouni letiste jak na to vyzrali.
@chelsinka1988 píše:
S tema teplomerama je to fakt. Já u celniho. U kazdyho celniho mam 37 stupnu. Klasickym teplomerem 36,3. Mereno nekolika. Neverim jim.
Jak je teda možné, že v nemocnicích už se nic jiného nepoužívá? I na pohotovosti, všude mají bezdotykové teploměry. Už roky jsem neviděla klasický lihový
@OBčAN píše:
Třeba toto:![]()
VYUŽITÍ TERMOKAMER (TERMOVIZNÍCH KAMER) PŘI SCREENINGU INFEKČNÍCH ONEMOCNĚNÍ
https://www.termokamery-flir.cz/…aci-chripka/
Tak Babiš říkal, že dnes bude kontrolovat, jak jsou na hranicích připraveni. Jestli prý mají teploměry, ty výslovně zmínil. ![]()
@Moise píše:
Jak je teda možné, že v nemocnicích už se nic jiného nepoužívá? I na pohotovosti, všude mají bezdotykové teploměry. Už roky jsem neviděla klasický lihový
Protože je to rychlý, hygienický a méně pracný. Já když chci vědět skutečnou teplotu, nechám je změřit normálním. A to nejsou rozdíly desetiny, ale celé stupně.
@Moise píše:
Asi kvůli hygieně. Mají to bez práce. Nemusejí je desinfikovat. Co já vim. Nejsem doktor. Jen rikam, ze me treba meri spatne. A mereno u lekaru, neustale 37 a výš. Neberu to jako spravnou hodnotu. Mam ho i doma. Taktéž 37. Dám klasicky. 36,3.
@renap píše:
jak jiná? Oddělení není nafukovací a když je plno a nejsou volné postele, tak to problém prostě je a nemůže za to personál. A holt tedy rodič nedostane postel, ale od dítěte ho nikdo nevyhazuje, nebo jsi někde zažila že jo? Teď nemyslim JIP, ale normální oddělení.
Bohužel jsem to zažila, na normálním oddělení mi bylo oznámeno že je zbytečný abych tam byla a můžu jít domů oni se o dítě postarají. A to jsem na nikoho nebyla nepříjemná ani do práce jsem jim nekecala. Možná jim bylo na obtíž že jsem se semtam na něco ptala
ale to by asi bylo na jinou diskusi a stejně by se nepřišlo na to proč jsem jim tam tak vadila protože místo bylo ![]()
@Baba píše:
Protože je to rychlý, hygienický a méně pracný. Já když chci vědět skutečnou teplotu, nechám je změřit normálním. A to nejsou rozdíly desetiny, ale celé stupně.
já mám doma celkem drahý lékařský bezdotykáč. Děti teda moc často teplotu nemají, vlastně ji neměly roky
, ale dřív jsem ho používala hodně. Chce to vysledovat pár maličkostí, jak měřit a dostala jsem se na rozdíl max 0,5 stupně. Což na orientační přeměření v noci je vcelku ok.
@chelsinka1988 píše:
Teď jen dotaz skrz nocovani u ditete. Kdyz treba neni luzko pro rodice nechavate ho treba nocovat na chodbe nebo tak. Nebo musi fakt pryc z oddeleni. Jen se ptam. Vim, ze kolikrat v tv jsou kvuli tomu kauzy.
Tak na chodbě fakt nocovat nikdo nemůže, snažíme se to nějak udělat, něco třeba přestěhovat, ale když to opravdu nejde, tak jsou normálně na židli nebo křesle na pokoji, nikdo je nevyhazuje. Samozřejmě tedy když jde třeba o 12 leté dítě a maminka trvá na tom, že tam chce zůstat, tak se dr snaží vysvětlit, že by to třeba dítě mohlo zvládnou a aspoň přes noc tam zůstat samo. Kolikrát je vtipný, že na tom trvají rodiče a dítě vypadá, že se i jakoby za ně stydí a v radši by bylo, kdyby odešli. Ale opravdu vyhnat rodiče nejde, na to nemá nikdo právo.
@Moise píše:
já mám doma celkem drahý lékařský bezdotykáč. Děti teda moc často teplotu nemají, vlastně ji neměly roky, ale dřív jsem ho používala hodně. Chce to vysledovat pár maličkostí, jak měřit a dostala jsem se na rozdíl max 0,5 stupně. Což na orientační přeměření v noci je vcelku ok.
U nás záchranka používa ušní. Ale tam prý je to o tom to umět. Kam správně strčit atd
@Moise píše:
Jednou jsem jela jako těhotná na pohotovost, měla jsem horečku 38,5C (měřeno doma rtuťovým teploměrem) plus další potíže. Tím bezkontaktním mně tam naměřili 36,5C. Po hospitalizaci na oddělení jiným teploměrem opět přes 38C. Takže jim taky moc nevěřím ![]()
@chelsinka1988 píše:
Asi kvůli hygieně. Mají to bez práce. Nemusejí je desinfikovat. Co já vim. Nejsem doktor. Jen rikam, ze me treba meri spatne. A mereno u lekaru, neustale 37 a výš. Neberu to jako spravnou hodnotu. Mam ho i doma. Taktéž 37. Dám klasicky. 36,3.
no jo, ale k čemu to je, když to měří blbě? Třeba u pacienta po operaci naměří ok teplotu a přitom má třeba zvýšenou ![]()
@renap píše:
Tak na chodbě fakt nocovat nikdo nemůže, snažíme se to nějak udělat, něco třeba přestěhovat, ale když to opravdu nejde, tak jsou normálně na židli nebo křesle na pokoji, nikdo je nevyhazuje. Samozřejmě tedy když jde třeba o 12 leté dítě a maminka trvá na tom, že tam chce zůstat, tak se dr snaží vysvětlit, že by to třeba dítě mohlo zvládnou a aspoň přes noc tam zůstat samo. Kolikrát je vtipný, že na tom trvají rodiče a dítě vypadá, že se i jakoby za ně stydí a v radši by bylo, kdyby odešli. Ale opravdu vyhnat rodiče nejde, na to nemá nikdo právo.
Aha. Jen mě to zajímalo jak to chodí takle v praxi. A ještě poslední dotaz. Když mám třeba nadstandart, tak může přítel se mnou tam být nonstop nebo taky musí dodržovat návštěvní hodiny?