Koronavirus máte strach?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56300
8.3.20 22:02
@chelsinka1988 píše:
U nás záchranka používa ušní. Ale tam prý je to o tom to umět. Kam správně strčit atd

já jsem někde četla, že musíš najít u každého člověka najít správné místo na čele, kde měřit, aby to odpovídalo :mrgreen: A hlavně udělat tři měření za sebou a vzít průměr. Tak nějak je to v návodu toho mého :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4511
8.3.20 22:02

@Baba @chelsinka1988 my máme doma dotykový ale jen abych mohla měřit když spí. Na vysoký teploty trpí tak abych v noci nebudila zbytečně ono když má těch 39 tak mi stačí měřit s odchylkou 0,5 pak vím že má zase hodně takže mám budit a přeměřuju normálním teploměrem abych si byla jistá

To měření na hranicích je opravdu o ničem. Máma na letišti dělá a i zaměstnanci měli z toho opatření měřit teplotu srandu :lol:

Příspěvek upraven 08.03.20 v 22:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10683
8.3.20 22:03
@Moise píše:
Jak je teda možné, že v nemocnicích už se nic jiného nepoužívá? I na pohotovosti, všude mají bezdotykové teploměry. Už roky jsem neviděla klasický lihový

Manzel ted kvuli zdravotnimu stavu byl v nekolika nemocnicich a ve vsech sice meri bezdotykovymi, ale paklize s nim namerili 37 a vic donesli klasicky lihovy teplomer a merilo se znova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
8.3.20 22:04
@Moise píše:
no jo, ale k čemu to je, když to měří blbě? Třeba u pacienta po operaci naměří ok teplotu a přitom má třeba zvýšenou :nevim:

Správná otázka. :mrgreen: Já nevím. Měří se každému každý den. U nás. Já na to nekoukám, když se mi něco nezdá, nechám přeměřit. Ale tak občas se stane, že i ten bezdotykáč naměří něco lucidního. Ale to je až když má pacient fakt vysokou horečku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20774
8.3.20 22:04
@Moise píše:
no jo, ale k čemu to je, když to měří blbě? Třeba u pacienta po operaci naměří ok teplotu a přitom má třeba zvýšenou :nevim:

Já to taky nechápu. Možná lenost? Mají to schválený, jim to usnadní práci, tak co by to řešili a zkoumali. Naše pediatra ho taky používá a nedá na něj dopustit. Já si stejně dítko měřim sama a hlavně poznam jestli je ok nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5258
8.3.20 22:06

To měření teploty mi připadá jen jako prázdné gesto, prostě, že se něco dělá :nevim: Spíš aby to nebylo kontraproduktivní, spousta lidí může získat falešné přesvědčení, že je v pořádku protože byli přece zkontrolovaní. A přitom můžou být pouze zatím bezpříznakoví, všichni přece horečku nemají :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20774
8.3.20 22:07
@Moise píše:
já jsem někde četla, že musíš najít u každého člověka najít správné místo na čele, kde měřit, aby to odpovídalo :mrgreen: A hlavně udělat tři měření za sebou a vzít průměr. Tak nějak je to v návodu toho mého :D

Taky to mám v návodu a mám i ten lepší, ale stejně už ho nepoužívám. Malá horečky a teplomer ukazal 36,8. Mozna je to od nej signal teploty 🤣 tezko říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7486
8.3.20 22:07
@Baba píše:
Protože je to rychlý, hygienický a méně pracný. Já když chci vědět skutečnou teplotu, nechám je změřit normálním. A to nejsou rozdíly desetiny, ale celé stupně.

mam to v praci stejne, kdyz mi prijde, ze je teplota, premerim normalnim. Z celniho vymacknu max 37,2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5258
8.3.20 22:09

Teda, já vím, že je to blbé, ale teď mi nějak naskočila představa, jak by to bylo před lety, jak by všichni ti kontrolovaní seděli na hranicích s tím klasickým rtuťovým teploměrem v podpaží :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20774
8.3.20 22:10
@Anka1313 píše:
Teda, já vím, že je to blbé, ale teď mi nějak naskočila představa, jak by to bylo před lety, jak by všichni ti kontrolovaní seděli na hranicích s tím klasickým rtuťovým teploměrem v podpaží :D
😅 😅 😅 a pak ten záběr jak ho ti policajti svorně sklepávají 🤣 🤣
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9491
8.3.20 22:10
@chelsinka1988 píše:
Aha. Jen mě to zajímalo jak to chodí takle v praxi. A ještě poslední dotaz. Když mám třeba nadstandart, tak může přítel se mnou tam být nonstop nebo taky musí dodržovat návštěvní hodiny?

Myslíš nadstandart jako v porodnici? Nebo když budeš s nemocným dítětem? A nonstop myslíš jako i přes noc? U nás se nějaké návštěvní hodiny nedodržují, lidi chodí jak chtějí nikdo je nevyhazuje. Někdy si říkáme, že by sami měli být soudní, ale nejsou. Třeba na porodnici, přijde otec na návštěvu a v riflích, mikině, fuseklích si normálně lehne matce-šestinedělce do postele. To mi nepřijde normální, ženské po porodu by měly být v co nejsterilnějším prostředí, myslím ten spodek a oni ještě jsou drzí, když jim to řeknem, že to není úplně vhodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4511
8.3.20 22:11
@chelsinka1988 píše:
Já to taky nechápu. Možná lenost? Mají to schválený, jim to usnadní práci, tak co by to řešili a zkoumali. Naše pediatra ho taky používá a nedá na něj dopustit. Já si stejně dítko měřim sama a hlavně poznam jestli je ok nebo ne.

Tři roky zpátky nám sestra v porodnici každý ráno donesla klasický teploměry ať se před vizitou změříme :D :lol: a bezdotykový měli viděla jsem je tam ležet když mi na sesterně brali krev :lol:

Příspěvek upraven 08.03.20 v 22:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
8.3.20 22:11

KOukam, ze tu teplomery zlobi asi vsechny. Ja nakonec zkoncila u vlastniho cela. Prilozim k celu ditete a omezena informace na: v pohode, zvysena a horecka, mi vlastne uplne staci. :nevim: :mrgreen: U horecky mi vetsinou staci uz jen pohled na dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7486
8.3.20 22:13
@chelsinka1988 píše:
Já to taky nechápu. Možná lenost? Mají to schválený, jim to usnadní práci, tak co by to řešili a zkoumali. Naše pediatra ho taky používá a nedá na něj dopustit. Já si stejně dítko měřim sama a hlavně poznam jestli je ok nebo ne.

ale prd. Driv dostal kazdy pacient teplomer k luzku a pri rozdavani leku se reklo, at se premeri a pak sis to jen zapsala, takze to me teda fakt neobtezovalo. pak prislo zeshora, ze se pouzivaji tyto a normalni teplomery zmizeli. tak co mam delat? takze reci o lenosti si nech pro nekoho jineho :roll: slozili jsme se na teplomer, kterym premerujeme, kdyz se nam pacient nezda. Horecku kazda sestra pozna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20774
8.3.20 22:13
@renap píše:
Myslíš nadstandart jako v porodnici? Nebo když budeš s nemocným dítětem? A nonstop myslíš jako i přes noc? U nás se nějaké návštěvní hodiny nedodržují, lidi chodí jak chtějí nikdo je nevyhazuje. Někdy si říkáme, že by sami měli být soudní, ale nejsou. Třeba na porodnici, přijde otec na návštěvu a v riflích, mikině, fuseklích si normálně lehne matce-šestinedělce do postele. To mi nepřijde normální, ženské po porodu by měly být v co nejsterilnějším prostředí, myslím ten spodek a oni ještě jsou drzí, když jim to řeknem, že to není úplně vhodné.

Myslím třeba když budu na chirurgii a partner jestli tam muze byt na nadstandartu 24 hod se mnou. No v tech chlapech na sestinedeli je to od nich hnus to valeni. Problem si prisunout k posteli zidli a drepnout. Proste chlapi no. Nekam vejdou a uz cumej kam se svalej 😅 😅

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA