Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ha-ni nosifol jsem kupovala za 449,– a inofolic za 399,–, oba v lékárně, ne přes net ![]()
@Ha-ni Jejda, co já vím, něco se mi motá, že 5000j.. ale jistě to nevím..
dorazila jsem z práce, školky, fičím do školy pro malou, pak úkoly, nachystat něco do práce a pak asi padnu ![]()
Holky, posílají i s endometriozou na IUI nebo rovnou na IVF?
@tojemaras pro IUI je podstatné, jestli máš průchodný alespoň jeden vejcovod a jestli je dobrý spg. Takže záleží na individuálním stavu pacientky, který musí posoudit doktor. Jaký stupeň endošky máš? Většinou se to řeší tím, že se nasadí alespoň na 3 měsíce antiko, aby se po laparce -po vypálení ložisek nešířila hnedka dál- tobě nic nedali? Jinak nejlepší lék je otěhotnět. Docela se divím s tím, co máš v podpisu, že už nechodíš do CAR.
@Ha-ni já mám průchodné oba a partner má spermio v pořádku… Nevím, jaký mám stupen endošky, protože to ve zprávě uvedeno nebylo, ale počítám, že první to určitě nebude vzhledem k tomu, kde všude mi to vypalovali (mezi dělohou a konečníkem, na vaječnících a víc už si nepamatuji).. Ne nedali mi nic, právě, že říkali, že hned po operaci je tak těch 6 měsíců šance na přirozené oplodnění, pak už se ta šance dost snižuje. No já jsem po laparce teprve asi těch 6 měsíců. Ovuluji v pohodě, cítím to, ale nevím ani, jestli mi praskají folikuly jako ty obaly
Čauky, tak hlásím, že v pátek znovu na testu krásný růžový dušík, spíše teda slabá čárečka… včerejší test nic a dneska mrcha… vypadá to, že asi jsme nakonec tu ovulku trefili, ale stejně to nedopadlo… no… takže hurá nanovo, jen nějak ztrácím vítr z plachet…
@lucousek0 čauky, já myslím, že ovu normálně asi byla, dokonce si myslím, že se i možná něco chystalo– soudě z toho pátečního testu, který byl opravdu velice podezřelý- ale nic z toho, dneska jsem začala špinit, vzhledem k bolestem kříží a břicha se ms rozjede totálně dnes v noci…
@Selfi tak aspoň něco pozitivního
já se bojím, že bez clostilu nebudu mít ovulku vůbec. ještě se uvidím jak to teď dopadlo, asi tentokrát nevydržím a udělám si testík ![]()
@lucousek0 A v jaké jsi fázi???
já v ten pátek byla asi 11dpo.. a i když bych měla být zklamaná, tak v podstatě si říkám, že se opravdu alespoň částečně podařilo… což už vnímám jako pokrok…
já myslím, že s ovulkou problém nemám… já vlastně asi nemám žádný problém… buh ví, proč zahajuji už tak 40.sezónu snažení… ![]()
@Selfi já jsem teprve 8.den po iui, tak to je ještě brzo testovat. Ale myslím, že se to nepovedlo. Já myslela, že máš taky problém s ovulkou… tak kde je zakopaný pes co..
![]()
@lucousek0 ne, já podle mne s ovulkou problém nemám… podle bazálky mám předpisový graf, hormonálně taky super a po clostíku mám vždy kolem 5ti 6ti vajíček… já nevím, kde máme problém… to není nikdo…
možná se něco změnilo po tom císaři… co já vím,,,
ale zase od té doby už jsem těhotná byla, takže minimálně jeden průchodný vejcovod snad mám…