Euthyrox -bušení srdce, šílené pocity

1610
19.9.16 15:19

Euthyrox -bušení srdce, šílené pocity

Ahojky, potřebuji radu ohledně euthyroxu
Jsem ve 22 tt těhotenství a beru euthyrox už několik let. Od doby kdy ho beru mám lehké aritmie, byla jsem na kardiu, Sono srdce, holtra atd…vše v pořádku pouze lehká kachykardie. Před tehotenstvim mi endokrinolozka zvýšila dávky z půlky 0,75 na celý a po 14 dnech mi bylo tak špatně, že jsem skončila u dr. Měla jsem cca 50 aritmii za minutu a bylo mi děsně… Pak jsem se na netu dozvěděla, že by to mohlo být euthyroxem a přestala ho brát a volala endokrinologii… Strašně se divili samozřejmě a dle krevních testu vše v pořádku. Snížili dávku na půl 0,75 jeden den a další 0,50 celý a furt dokola. Co jsem otěhotněla tak asi od třetího měsíce mě trápí srdce, buší, ikdyz ležím hází to semnou. Poslední měsíc mívám zase aritmie, prebuchy. A k tomu rychlý tep, třes rukou, studené dlaně… Šílený vnitřní pocit… Po půl h.to přešlo a bylo to ok ale poslední týden to tak vygradovalo že mě včera odvezla záchranka. V nemocnici 2X EKG krev, hormony atd vše v normě, nic mi na to nedali a nechali mě 6 h. sedet v čekárně… 8o po výsledcích mi řekli že mám kontaktovat endokrinologii, že mi nemusí sedět dávka. Tak jsem ji posílala všechny výsledky atd a prý opět podle testu hormony v normě a mám pokračovat ve stejných dávkách 8o ale bojím se, tohle už opravdu nechci zažít :pocitac: já naspudovana, nevěděla jsem co dělat včera… A ještě že mě dělá blázna ať jdu k psichyatrovi. Už jednou mě předávkovala euthyroxem a výsledky byly ok, když jsem na 14 dnů pak vysadila euthyrox bylo mi za dva dny ok a pak jsem nasadila nižší dávku.
Nevím co dělat, tyhle stavy mít nechci, nedají se zvládnout a žádný dr mi neporadil co mám Teda proboha dělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27623
19.9.16 15:26

@Akcule neporadím co máš dělat, ale naprosto tě chápu tyhle šílený stavy jsem taky mě, ale u mě to bylo nízkou dávkou letroxu, i když podle výsledků hormony bbyli v normě. Naštěstí moje doktorka to pochopila a dávky zvedla, hodně moc se mi ulevilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.16 15:29

Všechno tohle je v příbalovém letáku.

Osobně jsem začínala na euthyroxu, pak jsem měla letrox a pak mě kvůli dávkování vrátili na euthyrox a už mi prostě nesedl. Kdyby praktik neměl zkušenost s jiným pacientem, tak by mi nevěřil mé problémy.

• Citovat
  • Upravit
1610
19.9.16 15:29
@lillifee píše:
Ahoj, mas u sebe vysledky krve??

Snad to bude vidět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1610
19.9.16 15:30
@lillifee píše:
Jestli nahodou nejsi v hyperfunkci..

To mě takynapadlo, i mi to říkali včera v nemocnici že můžou být výsledky krve ok ale může to být moc na mě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1610
19.9.16 15:32
@Anonymní píše:
Všechno tohle je v příbalovém letáku.Osobně jsem začínala na euthyroxu, pak jsem měla letrox a pak mě kvůli dávkování vrátili na euthyrox a už mi prostě nesedl. Kdyby praktik neměl zkušenost s jiným pacientem, tak by mi nevěřil mé problémy.

Já vím, také jsem to četla, jen nevím co stim když ani endokrinolozka mi neporadí… Nevím zda nebrat vůbec, nebo obden a kolik… Dr že mě dělá cvoka ale vím že je to z toho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1610
19.9.16 15:34
@ka2ka píše:
@Akcule neporadím co máš dělat, ale naprosto tě chápu tyhle šílený stavy jsem taky mě, ale u mě to bylo nízkou dávkou letroxu, i když podle výsledků hormony bbyli v normě. Naštěstí moje doktorka to pochopila a dávky zvedla, hodně moc se mi ulevilo.

A jaké si měla příznaky?? Já právě taky nevím ale přijde mi že to co je mě je moc velká dávka a nesnesu to, tělo poznalo i tehdy rozdíl mezi dávkami 0,25 navýšení a dr tvrdila ue to tělo ani nepozná a myslela jsem že chcipnu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
19.9.16 15:36

Mě to dělávalo také to bušení srdce, zrychlený tep, třes v těle, když jsem si lehla, tak mi uplně pokožka na zádech vybrovala.Se štítnou žlázou se léčím 15 let. Taktéž mi doktorka zvedla Euthyrox ze 75 na 100 ku v těhotenství. Šla jsem na krev a hodnoty jsem měla v normě. Pak jsem to řekla na gyndě vzali mi krev a chybělo mi železo. Začali mi dávat aktiferin a vše se hodně sklidnilo i to bušení srdce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27623
19.9.16 15:42

@Akcule já měla nízkou dávku a bylo mi zle v podstatě stejně jako tobě, třes, bušení srdce, lítal mi tlak, tep no taky mě odvezla rychlá, vše v normě a byla jsem za cvoka :think:
hele ono je možný, že podle tabulek máš hladinu o. k. ale tvému tělu nevyhovuje, já na sobě cítila, že jsem naprosto zoufale unavená a že prostě potřebuju přidat prášek, vyměnila jsem endokrinologa a nová mudr je úžasná takže nekouká na tabulky a přidáváme prostě intuitivně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27623
19.9.16 15:45

@Akcule jinak to ještě může být i nedostatek hořčíku nebo vitamínu D to taky člověka dost rozhodí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1610
19.9.16 15:47
@kotýsek píše:
Mě to dělávalo také to bušení srdce, zrychlený tep, třes v těle, když jsem si lehla, tak mi uplně pokožka na zádech vybrovala.Se štítnou žlázou se léčím 15 let. Taktéž mi doktorka zvedla Euthyrox ze 75 na 100 ku v těhotenství. Šla jsem na krev a hodnoty jsem měla v normě. Pak jsem to řekla na gyndě vzali mi krev a chybělo mi železo. Začali mi dávat aktiferin a vše se hodně sklidnilo i to bušení srdce.

Vidíš to mi taky minulý týden řekli že mi chybí železo… Ještě mi napsali hořčík po něm jsem měla vždy průjem a po zelezu taky… Tak nevím :nevim: potřebuji syna vodit do školy a s vodou na WC z železa a magnesia to moc nejde :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27623
19.9.16 15:50

@Akcule horčík můžeš koupit i šumivý zkus ho ten tě třeba neprožene mě proháněla magnesie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1610
19.9.16 15:51
@ka2ka píše:
@Akcule já měla nízkou dávku a bylo mi zle v podstatě stejně jako tobě, třes, bušení srdce, lítal mi tlak, tep no taky mě odvezla rychlá, vše v normě a byla jsem za cvoka :think:
hele ono je možný, že podle tabulek máš hladinu o. k. ale tvému tělu nevyhovuje, já na sobě cítila, že jsem naprosto zoufale unavená a že prostě potřebuju přidat prášek, vyměnila jsem endokrinologa a nová mudr je úžasná takže nekouká na tabulky a přidáváme prostě intuitivně :nevim:

Já právě unavená nejsem vůbec, spíš naopak poslední týden… A jelikož mám zkušenosti z tím že když zvedli dávku bylo mi podobně… Nevím opravdu :,( hlavně nevím co dělat?? Když mi doporučuje brát dal to samé a tím to pro ni skončilo a sehnat jiného endokrinologa to potrvá než seženu a přijme mě :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27623
19.9.16 15:55

No být tebou tak doktory obvolej a plač do telefonu, protože sehnat kvalitního endokrinologa je normální zázrak. Kdyby jsi nebyla těhotná tak by jsi si mohla snížit dávku, ale v těhotenství je to těžký :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1610
19.9.16 15:55
@ka2ka píše:
@Akcule horčík můžeš koupit i šumivý zkus ho ten tě třeba neprožene mě proháněla magnesie

Zkoušela jsem tablety, průjem i rozpustný a průjem a včera mi napsali magnosolv tak jsem dnes měla tak uvidím. Jen nevím zda mi nechybí Teda zda přidat a brát každý den 0,50 nebo naopak půl 0,75 :zed: bože ty doktoři mě tak ser.. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí