Euthyrox -bušení srdce, šílené pocity

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44
22.9.16 22:37

Vždy mi bylo řečeno ze když jdu na odběry tak ráno prášek euthyroxu mám vysadit… ze se s kreslí pak výsledek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1610
11.12.16 18:36

Ahoj, tak po 2 měsících podávám info :-) Tak mě má endo naštvala a zažádala jsem si o kartu a přihlásila se do endokriinologického ústavu, tam mě jako těhotnou vzali asi za týden, kdy vyýsledky byly hraniční 3,1 tsh s tím, že mi asi nedělají dobře dávky, ale že mi je nemůžou v tomto týdnu upravit…či abych přestala brát…udělali testy i na autoimunitu atd…a ok a domluvili jsme se, že nebudu brát na přeskáčku půl 75 a další den půl 50 a tak dokola, ale jen půl 75 každě ráno :-) a je to mnohem lepší :-) :srdce: ťuk ťuk ťuk :palec: vyšetření srdce dopadlo úplně v pohodě…i holter. a po měsíci a půl mi tsh spadlo na 1,64 :potlesk: takže mi to dělali ty dávky rozházené a má bývalá dr mi to odmítla řešit tak jsem odni odešla…a po 6 nedělí mám přijít.
Aritmie mám občas jednou týdně tak a slabé že to skoro necítím a opravdu tak jednou týdně ani ne a občas trochu rychlejší tep, ale to už je asi spíš tím těhotenstvím, jsem teď 34 tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1610
11.12.16 18:38

Jo a když to bude po 6 nedělí dobré tak bych prý už nemusela euthyrox vůbec brát pokud tam nebudou nějaké změny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1610
13.7.17 16:52

Ahojte dámy, jsem tu znovu :-)
doufám, že se na diskuzi ještě někdo koukne :-) už jsem 6 měsíců po porodu. dávku euthyroxu jsem si nechala na půlce 75 každé ráno a veškeré věci jako aritmie atd. přestaly. už v půli těhu mi řekli, že mám výsledky krve úplně v normě a že bych ani euthyrox nemusela brát už, ale jelikož jsem těhotná tak pro jistotu musím, stím že po 6nedělí se uvidí a pak by se přestal brát…v těhotenství jsem zhubla 10 kg po porodu jsem přišla domů a měla o 10 kg méně než když jsem otěhotněla.
teď jsem byla po půl roce na kontrole výsledky pořád super v úplně normálu nic méně mi ještě euthyrox nechala :cert: zhubla jsem další 2 kila a navíc mám 2 měsíce průjmy někdy denně někdy ob 3 dny…samo jsem lítala po dr. a vše ok všechny testy…
Nechci svádět vše na euthyrox :lol: ale napadlo mě, zda když už mám výsledky rok v pohodě a dr říkala že už snad po porodu ani nebudu muset brát léky, zda mi ten euthyrox nevadí? a nevyvolává ten průjem? Je to divné, jak kdybych měla zrychlený metabolismus večer něco sním a ráno už to jde ven poznám podle nestrávené pažitky :mrgreen: např. :mrgreen:
A jelikož mi dr všichni tvrdili že mé problém z euthyroxu předchozí nebyly a 2 krát mě předávkovali a já si musela snížit dávku sama abych neumřela :-) tak jim opět nevěřím…
před těhu se mi nikdy nedařilo zhubnout a pak když to mám v normě najednou zhubnu a přidají se průjmy jak kdybych měla opak funkce ale testy jsou ok, proto se ptám, nevíte zda by to mohl dělat euthyrox? že má ted mé tělo nadbytek hormonů a reaguje takto? ikdyž na výsledcích z krve to není vidět? Což nebyl ani můj 1 problém :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
14.8.23 21:13

@Akcule Ahoooj Muzu se zeptat jak jsi tehdy dopadla? Mám to teď podobne po 10M od porodu mám asi dva měsíce navýšením dávku na 75mg a ráno průjem a je mi hrozne a taky jsem hodne zhubla. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1610
15.9.23 14:25

@Jménomé byla jsem nakonec opravdu předávkovaná, změnila jsem endo a nyní léky neberu už vůbec, brala jsem to jako znak těla k tomu, že mám nadbytek po půl roce co jsem vysadila léky jsem šla na testy a naprosto v normě do teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37320
15.9.23 15:02

Moment, moment, jak to, že to na EKG nebylo?! :think: :nevim:
Počet úderů za minutu změří i laik a extrasystoly jsou vidět taky. :nevim:
V případě nejasností to chce kardiologii, echo (porucha funkce chlopní) a doktor by měl případně naordinovat EKG holter. :think: :nevim:
Píše chlap, co bere 200 Euthyrox denně a je po trojnásobném bypassu. 8) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1610
16.9.23 08:23

@M_Vladim tak tenkrát mi to elg a Holzer nedělali hned ale až po úpravě dávkování euthyroxu kdy to bylo lepší takže se nic neukázalo samozřejmě. Trvalo to asi 14 dní než mě na vyšetření EKG vůbec vzali…a to už jsem měla upravenou dávku…dělal problém asi to přeskakující dávkování…menší, větší dávka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37320
16.9.23 10:07
@Akcule píše:
@M_Vladim tak tenkrát mi to elg a Holzer nedělali hned ale až po úpravě dávkování euthyroxu kdy to bylo lepší takže se nic neukázalo samozřejmě. Trvalo to asi 14 dní než mě na vyšetření EKG vůbec vzali…a to už jsem měla upravenou dávku…dělal problém asi to přeskakující dávkování…menší, větší dávka…

Při podezření na fibrilace na EKG za čtrnáct dní? 8o :roll: V kterém zdravotním zařízení to bylo?! 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1610
28.10.23 18:10

@M_Vladim
Bydlim na Praze 10 cili Vinohradska… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
4.6.24 22:43

Vedlejší ucinky

Dobrý večer. Asi před půl rokem mi praktický lékař diagnostikoval sníženou funkci štítné žlázy. Napsal mi euthyrox 75 celou dobu dobré akorát teď poslední měsíc nemůžu pořád dýchat a často mě bolí na hrudi už jsem tam u něj byla asi 100 krát že mám takové problémy ale on vůbec nechce slyšet o tom že by to mohlo být z prášku takže mi napsal prášky na srdce který se stejně bojím vzít protože normálně žádné problémy se srdcem nemám. Podařilo se mi z něj dostat konečně poukaz na vyšetření na endokrinologii ale tam jedu až na konci srpna vůbec nevím jak to s tím tlakem na hrudi přežiju když praktický lékař vůbec neposlouchá co mám za problémy a jen přidává prášky. Děkuji za nějakou reakci pokud to tak někdo měl také.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.10.24 18:12

@Lenka930 to si deláš srandu že tě diagnostikoval PL. To musí Endokrinolog a souběžně udělá i sono, a udělá odběr na více ukazatelů než jen TSH. Muj Endokrinolog mi řekl že nesnáší PL protože ničî pacientům zdraví, ničemu nerozumí ale do všeho fušujou. Mě totiž - se podrž 15 let praktická doktorka dělala testy na štítnou žlázu špatně, koukala jen na TSH, které samo o sobě moc neřekne, já měla uplně v zadeli ty F ukazatele. Když jsem konečně dostala žàdanku na endokrinologii od diabetologa ke kterému jsem se dostala pod ruce v 22tt (druhého těhotenství) tak mi řekl, že mám nefunkční šz, do pár let mě čeká operace a budeme doufat, že moje děti nebou postižené. Nasadil mi megadávku eurhyroxu a do dnes nemám dávku vychytanou. Každou chvíli ubírají, přidávají
To mi řekl před pěti lety, dnes už mají obě diagnostikováno ADHD.

No já jsem zde, protože jsem se chtěla zeptat, zda se vám někomu po zvednutí dávky, objevily problémy se spánkem? Mám několik dní navýšeno z 75mg na 100mg a v noci sw budím třesem a bušením srdce. Asi to bude mít souvislost že? Zatím se mi to ale nikdy nestalo.

• Citovat
  • Upravit
8790
29.10.24 18:37

Souvislost to mívá, já na sobě poznám, když je řeka zvýšit dávku. A když jsem měla naopak moc, tak to taky bylo znát. Počkej, jestli si to nesedne, a kdyztak volej doktorovi. A teda stovce bych neříkala Mega dávka…stále je kam zvyšovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1610
29.10.24 20:50
@Anonymní píše: Více

Urcote ano, mela. Jsem to take, snizte davku a prejde to👍 ja v tehu po navyseni davkdy ppstupne prechazela do hyper az me odvezla zachranka😄 to byl sileny stav, nevedela jsem, zda mam lezet, sedet, brecet, skakat, behat, sileny vnitrni neklid a britalni arytmie srdce… Po snizeni se to vratilo do normalu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1610
29.10.24 20:57
@Anonymní píše: Více

Urcote ano, mela. Jsem to take, snizte davku a prejde to👍 ja v tehu po navyseni davkdy ppstupne prechazela do hyper az me odvezla zachranka😄 to byl sileny stav, nevedela jsem, zda mam lezet, sedet, brecet, skakat, behat, sileny vnitrni neklid a britalni arytmie srdce… Po snizeni se to vratilo do normalu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí