Euthyrox -bušení srdce, šílené pocity

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19078
19.9.16 18:59
@Akcule píše:
Já četla, že euthyrox a letrox je stejný?? Nebo není??

no úplně stejné to právě není. Jako ta hlavní účinná látka ano. Ale je tam trochu jiné složení co se týká pomocných látek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078
19.9.16 19:03

@ka2ka dlouhodobé braní vyšších dávek v těhotenství může způsobit potrat, je to v podstatě navození hyperthyreozy. A ženy s neléčenou hyperthyreozou mají opravdu sklony k potratům. Pokud tedy vůbec otěhotní. Pokud by žena brala nižší dávky léku v těhu tak si myslím, že tak nebezpečné to není. Ale může dojít ke snížení IQ dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27700
19.9.16 19:07

@Yasminn tak přesně to co jsi napsal já četla u snížené funkce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078
19.9.16 19:12
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078
19.9.16 19:14

@lillifee ano může, ale hyperfunkce opravdu způsobuje potrat častěji než hypofunkce.
Ale samozřejmě nechci strašit. Vím, že zakl. nemá hyperfunkci. Jen, že se to tady řešilo. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1610
19.9.16 19:20
@lillifee píše:
@Akcule Dojdi si na tu krev, nech si vzit vsechny tri hormony a pak se podle toho zarid. Hlavne to nedelej tak, ze jeden den vezmes a druhy den nevezmes.. To je vazne to nejhorsi co muzes udelat.. Mas jenom hypofunkci nebo autoimunitu?

Autoimunitu ne jen sníženou funkci, ok a jak to že se vtom tak vyznas??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
19.9.16 19:29

Léky na štítnou se ráno před odběrem krve opravdu nemají brát.
Jsem jedna z těch, která jednou za čas musí dolaďovat dávky byť třeba o 50 jednotek za týden (léky beru denně) jinak mi je hodně špatně.
Jako perlička: Nechápu proč, ale když jsem v hyperfunkci, tak mám v noci sny s určitými osobami - opakovaně, jindy se mi o nich nezdá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27700
19.9.16 19:36

@-Evka- já když mám špatnou dávku tak mám šíleně strašidelný a katastrofický sny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078
19.9.16 19:46
@lillifee píše:
@ka2ka Ja to mam taky!! Nekdy i brecim ze spani.. a nebo treba celou noc vubec nespim.

to se mi stává taky 8o 8o Ale dávku mám teda furt stejnou :nevim: :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078
19.9.16 19:58

@lillifee vím chodím pravidelně k endokrinologovi. Teď jsem tam byla před 14 dny kvůli těhotenství. Mám to v normě. :)

Ale před pár měsíci mi zjistili chudokrevnost, měla jsem fakt málo železa. Bylo mi hrozně, šílená únava, bušení srdce, bolesti hlavy atd. Ale beru ferrocento asi tři měsíce a už se to srovnalo. A cítím se líp. Teda až na nevolnosti, ale to je spojený s těhotenstvím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1610
19.9.16 20:20
@lillifee píše:
@Akcule a taky jsem zdravotni sestra :D A vis jiste, ze nemas autoimunitu? Byla jsi na UTZ? to zelezo v haji by tomu odpovidalo.

To nevím, dělá mi Sono štítné žlázy. Železo mi kleslo až teď vlivem těhotenství ale ještě před dvěma měsíci jsem železo měla ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1610
20.9.16 12:10
@lillifee píše:
@Akcule A to sono bylo tedy v poradku?

Ano, dělala mi ho před dvěma měsíci a vždy je to bezezmeny. Nenechala jsem se a ve čtvrtek v osm ráno mám přijít, tak jsem zvědavá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24993
20.9.16 12:17

@Akcule
A mohla by ses prosím, zeptat zde se má chodit na odběry krve s nebo bez ranního euthyroxu? tad je to zatím 1:1 :-):-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
20.9.16 12:27

http://endokrinologie-obezitologie.cz/…titne-zlazy/

část: Ovlivnění laboratorních výsledků

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
20.9.16 12:31