Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Mám 200 a kromě toho že snáz priberu než zhubnu což je ale dané tou sníženou funkcí žádné vedlejší účinky nemám. Prosím o anonym.
Mám Letrox, stejná účinná látka od jiné firmy. Žádné velké změny ani nežádoucí účinky. Prvních pár dní jsem byla trochu „rozhozená“ než si tělo zvyklo.
@Anonymní píše:
Mám Letrox, stejná účinná látka od jiné firmy. Žádné velké změny ani nežádoucí účinky. Prvních pár dní jsem byla trochu „rozhozená“ než si tělo zvyklo.
Můžu se zeptat, jak „rozhozená“? Jako psychicky nebo?
@Anonymní píše:
Mám 200 a kromě toho že snáz priberu než zhubnu což je ale dané tou sníženou funkcí žádné vedlejší účinky nemám. Prosím o anonym.
Taky mám sníženou funkci, ale myslela jsem, že právě díky nasazení této léčby se štítná žláza „stabilizuje“ a tudíž se i zrychlí metabolismus a nebude se nabírat i po vodě s citronem
Nechci už víc nabrat ![]()
Ahoj, Euthyrox 50 beru už více než 10 let a vše je v naprostém pořádku. Pouze během těhotenství se různě upravuje dávkování.
Je to hormon tělu přirozený, není tam skoro nic navíc. Takže vedlejší účinky jsou velmi vzácné, narozdíl od jiných léčiv.
@Anonymní píše:
Ahoj, Euthyrox 50 beru už více než 10 let a vše je v naprostém pořádku. Pouze během těhotenství se různě upravuje dávkování.
A můžu se zeptat, jak to máte s hubnutím/přibíráním? Je díky tomu hubnutí snadnější když vlastně ŠZ funguje tak, jak má? Samozřejmě za předpokladu, že člověk nežere jako prase a nesedí na gauči
Já jsem začínala na 50, teď už mám 100. Vedlejší účinky žádné. A naopak hubnu. A příbuzná, co má zvýšenou fci, zase pribira.. ono se to nedá pokaždé na něco svést, každé tělo reaguje evidentně jinak.
Beru ho roky a v pohode. Mírná nadváha je u me vedlejší ucinek cokolady ![]()
@Anonymní píše:
A můžu se zeptat, jak to máte s hubnutím/přibíráním? Je díky tomu hubnutí snadnější když vlastně ŠZ funguje tak, jak má? Samozřejmě za předpokladu, že člověk nežere jako prase a nesedí na gauči
Během listopadu - března se mi povedlo shodit 14kg, ale vážně jsem si mákla, žádný cukr ani bílé pečivo, cvičení 4× týdně (začala jsem hodně běhat). Teď jsem v 8. měsíci těhotenství a těch 14kg mám zase nahoře, ale věřím, že do léta budou pryč. Myslím, že tělo funguje s léky, tak jak má. ![]()
Řekněme, že když ho beru (150 denně), cítím se výrazně lépe než bez něj. Takže i kdyby měl nějaké nežádoucí účinky, tak to, jak mi pomáhá, to bohatě převálcuje.
Taky doufám, že se mi teď bude hubnout líp. Každopádně v těhotenství (to se mé problémy zjistily) jsem nabrala minimálně. Vlastně jsem tam všechno nechala.
Ale stres po porodu a v šestinedělí, kdy jsem léky měla vysadit udělaly své (a ano, když jsem ve stresu tak žeru) a po třech měsících jsem měla porodní váhu. ![]()
Za rok na kontrole se zjistilo, že to není úplně ok ani mimo těhu, tak mi léky znovu nasadili.
V těhu mi bylo po lécích zle (ale mě bylo tak nějak pořád zle). Teď v normálním režimu jsem OK, tak doufám, že jediný vedlejší účinek bude snazší hubnutí. ![]()
Držím palce
![]()
@KeckaJ to je podobné jako u mě…za celé těhotenství jsem nabrala pouze 10 kilo, po porodu jsem hned byla na původní váze, ale potom jsem ztloustla o 17 kilo a to za ani ne půl roku
nicméně to jsem ještě nevěděla, že mám špatnou štítnou žlázu
Zdravím, jaké máte zkušenosti s euthyroxem 50? Zaznamenali jste nějaké vedlejší účinky? Nebo jakou změnu jste cítili při braní? Díky