Ex manžel svou výhrůžku splnil - insolvence

469
30.7.14 15:07

Ex manžel svou výhrůžku splnil

A 29.7.vstoupil do insolvence. Uvrtal do toho i rodiče a snad nějakou kartu na 30 tisíc. Teď uhání banka mě. V červenci zaplatil je třetinu a já slíbila, až mi přijde rodičák nějakou částku uhradit.Beru 7300 kč, měsíční splátka je 9 litrů. Nikoho nezajímá, že to nemám, co samozřejmě chápu a já musím vyčkat na soud, který snad bude cca za dva měsíce. Manžel bere 21 oookč, vyživovací povinnost na tři děti 5200kč. Nevíte některá kolik by mu mohli určit výši splátky? Rozdíl pak budu doplácet já, ale zkusím se domluvit se svým bankéřek, v jaké jsem situaci a ještě rok budu. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10905
30.7.14 15:21
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
30.7.14 15:30

@Lena 25 promiň že ti nepomůžu..ale mám dotaz. Hlava mi nebere, že u exmanžela se bude řešit kolik mu určí výši splátky podle příjmu a výdajů a na tebe má padnout zbytek, nehledě na příjem, když máš jen rodičák 7.300. To je snad sociální dávka.. A dle toho, co se teď řešilo v souvvislosti s Chánovem, tak na sociální dávky se kvůli dluhům sáhnout nesmí, ne? Nebo to platí taky jen pro cikány?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
30.7.14 15:31

@Knihomyš kdyby to vyšlo takhle, bylo by to krásný. Je mi jasný, že je to jen orientační, každopádně díky. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
30.7.14 15:38

@lekarnicka28
měla bych teoreticky platit půlku, co je 4500kč, takhle mi to bylo řečeno. Tohle ale až po soudu a můžu si zkusit žádat o snížení vzhledem k mé současné situaci. Tuhle plnou částku chce teď banka po mě, když teď ex platit nemusí. Zatím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
modroška
30.7.14 15:41

co si kdo nadrobil ať si i spapá

@Lena 25 píše:
@Knihomyš kdyby to vyšlo takhle, bylo by to krásný. Je mi jasný, že je to jen orientační, každopádně díky. :kytka:
  • Citovat
  • Upravit
469
30.7.14 15:43

@modroška ty seš náramná…ale na každého jednou dojde. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
30.7.14 15:56
@Lena 25 píše:
@lekarnicka28
měla bych teoreticky platit půlku, co je 4500kč, takhle mi to bylo řečeno. Tohle ale až po soudu a můžu si zkusit žádat o snížení vzhledem k mé současné situaci. Tuhle plnou částku chce teď banka po mě, když teď ex platit nemusí. Zatím.

běž si pro radu za právníkem ohledně podání přihlášky pohledávky do insolvenčního řízení exmanžela z titulu toho, co za něj budeš platit jako ručitel. Tady to nemá cenu rozebírat, to by bylo nadlouho. Ust. § 183 odst. 3 InsZ. Záleží taky na tom, jak máte vypořádané SJM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
30.7.14 15:58

@Lena 25 není zač. nezapomeň tam přičíst ty poplatky správci a tak.
moc se v tom neorientuji, ale zkus se poradit, jestli to fakt je dluh, proti kterému se nemůžeš bránit (pokud to teda je za rozmařilý život exe, půjčce na vybavení bytu se asi neubráníš).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Everyone
30.7.14 16:08

@Lena 25 Jakože musíš platit něco za exmanžela?? :hug:

• Citovat
  • Upravit
8959
30.7.14 17:13

Taky mi nejde do hlavy, proč jsi v tom namočená i ty, když jste rozvedení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2302
30.7.14 17:30

@lekarnicka28 Dávky v hmotné nouzi nejsou exekuovatelné, ale dávky státní sociální podpory (tj. rodičák) a třeba i podpora v nezaměstnanosti ano. Povinnému musí vždy zůstat tzv. nezabavitelná částka, ze zbytku nad se strhává 1/3 nebo 2/3, záleží jestli jde o přednostní nebo nepřednostní pohledávku. Z dotazu mám navíc pocit, že tazatelka chce bance hradit „dobrovolně“, právě aby se vyhnula exekuci.
Na tvou rasistickou poznámku chci reagovat jenom tak, že zákony jsou nastavené pro všechny stejně. Je dost zcestné si představovat, že exekutor „bílému“ něco zabaví a „barevnému“ stejnou věc nechá, proč by to jako dělal? Druhá věc je, že určitá skupina obyvatel využívá/zneužívá náš sociální systém :nevim: :cert: Nemusí jít jen o Romy, z mých pracovních zkušeností jsou kolikrát horší tzv. „bílí Cikáni“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.14 17:30

Mam dotaz. Pritel si vyrizuje osobni bankrot, jako darce ma moje rodice. Chci se jen zeptat, zda kdyby se mu nedej boze neco stalo, musi i presto moji rodice splacet za nej?

• Citovat
  • Upravit
4724
30.7.14 17:40

@Paja1986 a odpuštění dluhu na nájemném a energiích v Chánově v řádech desítek milionů ti přijde jako rovné a spravedlivé pro všechny? Já za cikány považuju i ty snědé i ty bílé..označuju tak sociální skupinu, ne barvu pleti. Oni už dávno nejsou jen snědí a hnědoocí, co si budeme povídat.. Ale ano, mohla jsem kulatně hovořit o méně přizpůsobivých, to je společensky čistší, že..i když se pořád mluví o té samé skupině lidí a převládající barva pleti je všem taky jasná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
30.7.14 17:41

@Paja1986 jo a jinak, díky za vysvětlení.. V těhle věcech naprosto plavu..narozdíl od jisté skupiny lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel