Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj prosím o zachování anonymity a o názor. Mého budoucího manžela se kterým plánujeme miminko je vždy tak jednou, dvakrát do roka kontaktován jeho ex. Snaží se s ním domluvit schůzku pod různými záminkami. Byla nešťastná, sama… Podařilo se jí uhnat chlapa a otěhotnět, bydlí spolu. Nicméně opět se příteli ozvala jak by mohli jít posedět. Stále zjišťuje jestli jsme spolu. V minulosti udělala 4 opravdu hnusné věci. Třeba vyprávěla jeho rodičům intimní detaily z jeho sexuálního života, snažila se nás rozdělit atd. Přítel o ní říká, že je to histerická kráva, ale nechce na ní být zlý. Teď po x letech jí potvrdil, že se tedy mohou vidět. Ví, že mi běžně přátelství s ex nevadí, s jednou jsou nejlepší přátelé (vycházím s ní super, skoro jak s kamarádkou, znám detaily z jejího vztahu apod), ale tuhle ve svém okolí opravdu nechci, Není zlá, ale snaží se škodit a lidi zneužívá. Řekl mi, že se s ní vidět chtěl, jen jednou a víc ne, aby jí dal jasně najevo, že kontakt s ní udržovat nebude, že má svůj vztah a plánuje rodinu, že to nejde. Mně spíš přijde, že jí tím přiživí její představy o úzkém jedinečném vztahu a že ho pak bude kontaktovat dál. Tvrdil, že je mu jí líto, že je nešťastná určitě a lituje rozchodu (to mu nepsala) a že ji nechce ignorovat, což oceňuji, že na ní není zlý. Mám mu říct ať tam jde i když mi to vadí, nechci, aby o nás moc věděla, je to křivý, sobecký člověk a ona se bude na schůzce vyptávat. Nebo ať tam nechodí? Vyloženě žárlit nemám za potřebí mám své přátele i naše a tam ji vzít nechce, nechce ji mít v běžném životě. Řekla jsem mu, že případně půjdem v tu dobu s kamarádem někam (balil mě) a on mě prosil ať to nedělám, že je to vůl… Jak by jste to řešili nebo neřešili?AZ - prosím zachovat
„Není zlá, jenom se snaží lidem uškodit, je to křivý, sobecký člověk“
Každopádně, jestli se s ní tvůj přítel už nechce nijak kontaktovat, to jí mohl stručně říci i po telefonu, nebo napsat.On ji ale „lituje“, on už předem ví, že „ona lituje jejich rozchodu“…no nevím, ale takto se jí opravdu nezbaví, pokud to teda má opravdu v úmyslu, což bych si v tomto případě nebyla jistá.
Přesně, ať tam nechodí, nebo se na něj nalepí… Nehledě na to, co jsi psala… ona bude vyzvídat a bůhví, co mu před ní ujede a i cokoliv obyčejného si může kdovíjak vyložit…
@nostress píše:
„Není zlá, jenom se snaží lidem uškodit, je to křivý, sobecký člověk“Každopádně, jestli se s ní tvůj přítel už nechce nijak kontaktovat, to jí mohl stručně říci i po telefonu, nebo napsat.On ji ale „lituje“, on už předem ví, že „ona lituje jejich rozchodu“…no nevím, ale takto se jí opravdu nezbaví, pokud to teda má opravdu v úmyslu, což bych si v tomto případě nebyla jistá.
Nekontaktuje ji. Jen jí odpovídá. Jen se vymluví, že nemá čas nebo že třeba za půl roku by se mohli vidět a pak jí nepíše. Teď jí napsal, že ji rád uvidí, stala se jí tragédie. Když řeknu nechoď nepůjde, mám mu říct vadí mi to jdi nebo nechoď? Tvrdí, že se s ní uvidí maximálně jednou a v budoucnu už ne. Ale nevím, aby se slečna s dítětem a mužem s ní žijící nechtěla kamarádit a chtít od něj v budoucnu pomáhat, to by mi ji sice bylo líto, ale netolerovala bych to… Přeci jenom oba víme jak je křivá a zneužívá sobecky lidi. I když o sobě tvrdí jak je hodná a má ráda zvířata
. Jen, aby jí z lítosti pak nechtěl podpořit
?
Budouci manzel by ji mel dat jasne (nejlepe telefonicky) najevo, ze se bude zenit a o kontakt s ni nestoji. Jakakoli jina reakce bude vnimana jako sance se mezi vas vetrit a zase nejak svinit.
@BloomingGorgeous píše:
Budouci manzel by ji mel dat jasne (nejlepe telefonicky) najevo, ze se bude zenit a o kontakt s ni nestoji. Jakakoli jina reakce bude vnimana jako sance se mezi vas vetrit a zase nejak svinit.
Napsal jí, že se budeme brát… Stejně jako předešlé roky, kdy sháněla sponzora a někoho na dítě… Stejně každý rok když je smutná zkouší sondovat a nalákat ho na schůzku
.
@Anonymní píše:
Napsal jí, že se budeme brát… Stejně jako předešlé roky, kdy sháněla sponzora a někoho na dítě… Stejně každý rok když je smutná zkouší sondovat a nalákat ho na schůzku.
Potkat se samozřejmě i přes to moc chce… ![]()
@Anonymní píše:
Nekontaktuje ji. Jen jí odpovídá. Jen se vymluví, že nemá čas nebo že třeba za půl roku by se mohli vidět a pak jí nepíše. Teď jí napsal, že ji rád uvidí, stala se jí tragédie. Když řeknu nechoď nepůjde, mám mu říct vadí mi to jdi nebo nechoď? Tvrdí, že se s ní uvidí maximálně jednou a v budoucnu už ne. Ale nevím, aby se slečna s dítětem a mužem s ní žijící nechtěla kamarádit a chtít od něj v budoucnu pomáhat, to by mi ji sice bylo líto, ale netolerovala bych to… Přeci jenom oba víme jak je křivá a zneužívá sobecky lidi. I když o sobě tvrdí jak je hodná a má ráda zvířata. Jen, aby jí z lítosti pak nechtěl podpořit
?
Ona ji vzdy potka nejaka tragedie nebo bude ve stychu a bude pritele otravovat. Bude vzbuzovat litost, hrat na city, bude zadat o pomoc a ruzne vydirat. Kdyz se ji nebude darit ve vztahu, bude sondovat a snazit se mezi vas vetrit. Proste bych ji to na miste Tveho partnera zatrhla razne a hned a byl by pokoj. Je to tak lepsi pro vsechny, vcetne byvale.
Kamaradka byla ve stejne situace a ta „jeji“ mura volala casto v noci, posilala zpravy, nemela penize, potrebovala prestehovat atd. atd. Neni o co stat.
@BloomingGorgeous píše:
Ona ji vzdy potka nejaka tragedie nebo bude ve stychu a bude pritele otravovat. Bude vzbuzovat litost, hrat na city, bude zadat o pomoc a ruzne vydirat. Kdyz se ji nebude darit ve vztahu, bude sondovat a snazit se mezi vas vettit. Proste bych ji to na miste Tveho partnera zatrhla razne a hned a byl by pokoj. Je to tak lepsi pro vsechny, vcetne byvale.Kamaradka byla ve stejne situace a ta „jeji“ mura volala casto v noci, posilala zpravy, nemela penize, potrebovala prestehovat atd. atd. Neni o co stat.
Mám mu říct ať tam teda nechodí a není s ní v kontaktu, že mu nude nosit do života jen starosti a problémy?
Pritel s tou schuzkou tak trochu keca. To, ze ji nechce videt lze i zavolat, proste ji videt chce. To bych resila vic, nez co je zac ona.
Je mi to trapné, jsem fajnová ženská do nepohody a říkat někomu, nebav se s ní mi přijde takové divné. Zas když víme co je zač a jaké sviňárny dělá
. Raději ať o nás mic moc neví a hledá štěstí jinde u nás jí stejně nečeká
.
@Anonymní píše:
Nekontaktuje ji. Jen jí odpovídá. Jen se vymluví, že nemá čas nebo že třeba za půl roku by se mohli vidět a pak jí nepíše. Teď jí napsal, že ji rád uvidí, stala se jí tragédie. Když řeknu nechoď nepůjde, mám mu říct vadí mi to jdi nebo nechoď? Tvrdí, že se s ní uvidí maximálně jednou a v budoucnu už ne. Ale nevím, aby se slečna s dítětem a mužem s ní žijící nechtěla kamarádit a chtít od něj v budoucnu pomáhat, to by mi ji sice bylo líto, ale netolerovala bych to… Přeci jenom oba víme jak je křivá a zneužívá sobecky lidi. I když o sobě tvrdí jak je hodná a má ráda zvířata. Jen, aby jí z lítosti pak nechtěl podpořit
?
Stačí, že jí odpovídá. Pro ni je to to samé, jako když by jí kontaktoval. Pokud to on jednou pro vždy neutne, věř tomu, že ona bude mít po ruce vždy minimálně jeden katastrofický scénář, jen aby ho nalákala pod nějakou záminkou na schůzku. Sice v klidu, ale jasně bych mu řekla, že mi to vadí. Pokud on o ní říká, že to je hysterická kr*va, pak bych neviděla důvod, proč by měl s ní chodit na nějaké schůzky. ![]()
@Aragua píše:
Pritel s tou schuzkou tak trochu keca. To, ze ji nechce videt lze i zavolat, proste ji videt chce. To bych resila vic, nez co je zac ona.
Ale vždyť ano. Je mu jí líto a chtěl ji prý teď jednou vidět, aby ji psychicky podpořil když je v háji. Mně to nesedí, zas proč posílat doprčic své bývalé, taky by mi bylo líto je nepodpořit. Naštěstí to byli fajn chlapi a mají svůj život takže od nich žádné křivárny nehrozí. ypotřebuje se chudinka vypovídat a tvářit jak je statečná. Jak je hodná atd.
Nevidím důvod, proč by se s ní měl nadále vídat… měl by ji dát jasné najevo, že má svůj život a ona do něj nepatří.. já bych nechtěla, aby se s ní vídal.. co by jako řešili, jejich minuli vztah? Nelíbilo by se mi to, vůbec.
Proč ne, že? Ale být Tebou, šla bych s ním. V tom snad nebude problém, ne? Pokud z jeho strany problém bude, tak má něco za lubem. Když půjdete spolu, ukážete jí společně že jste nejen milenci, ale skutečný pár, v dobrém i zlém. A bude to akt toho, že to s Tebou myslí vážně. Chtěla bych být u toho, až se tam u ní objevíš po jeho boku
![]()
Ahoj prosím o zachování anonymity a o názor. Mého budoucího manžela se kterým plánujeme miminko je vždy tak jednou, dvakrát do roka kontaktován jeho ex. Snaží se s ním domluvit schůzku pod různými záminkami. Byla nešťastná, sama… Podařilo se jí uhnat chlapa a otěhotnět, bydlí spolu. Nicméně opět se příteli ozvala jak by mohli jít posedět. Stále zjišťuje jestli jsme spolu. V minulosti udělala 4 opravdu hnusné věci. Třeba vyprávěla jeho rodičům intimní detaily z jeho sexuálního života, snažila se nás rozdělit atd. Přítel o ní říká, že je to histerická kráva, ale nechce na ní být zlý. Teď po x letech jí potvrdil, že se tedy mohou vidět. Ví, že mi běžně přátelství s ex nevadí, s jednou jsou nejlepší přátelé (vycházím s ní super, skoro jak s kamarádkou, znám detaily z jejího vztahu apod), ale tuhle ve svém okolí opravdu nechci, Není zlá, ale snaží se škodit a lidi zneužívá. Řekl mi, že se s ní vidět chtěl, jen jednou a víc ne, aby jí dal jasně najevo, že kontakt s ní udržovat nebude, že má svůj vztah a plánuje rodinu, že to nejde. Mně spíš přijde, že jí tím přiživí její představy o úzkém jedinečném vztahu a že ho pak bude kontaktovat dál. Tvrdil, že je mu jí líto, že je nešťastná určitě a lituje rozchodu (to mu nepsala) a že ji nechce ignorovat, což oceňuji, že na ní není zlý. Mám mu říct ať tam jde i když mi to vadí, nechci, aby o nás moc věděla, je to křivý, sobecký člověk a ona se bude na schůzce vyptávat. Nebo ať tam nechodí? Vyloženě žárlit nemám za potřebí mám své přátele i naše a tam ji vzít nechce, nechce ji mít v běžném životě. Řekla jsem mu, že případně půjdem v tu dobu s kamarádem někam (balil mě) a on mě prosil ať to nedělám, že je to vůl
… Jak by jste to řešili nebo neřešili?
AZ - prosím zachovat