Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, potřebovala bych poradit s Excelem.
Mám tabulku s daty. Potřebuji vyexportovat data do pdf tak, abych měla např. jméno, hlavičku + jeden řádek s daty k dané osobě, hlavičku + druhý řádek s daty apod. Nejlépe na jedné stránce. Jde to? A jak případně na to?
Díky za rady.
A ta data v excelu už jsou tak jak bys sis představovala a chceš to jen dostat do pdf nebo potřebuješ upravit i ty data?
Pokud je to první možnost, tak by mělo stačit si stáhnout pdf factory a „prohnant“ to tím.
@Lavergne, data v excelu mám tak, že mám hlavičku a pak hromadu dat. Teď potřebuji abych namačkala hlavičku mezi jednotlivé řádky.
Příklad: Hlavička: práce od do, víkend, příplatky apod. Co řádek to jméno pracovníka.
Teoreticky by to mohlo jít přes kontingenční tabulku, musela bych vidět ten soubor, takhle se mi to vymýšlí jednoduše ![]()
Předpokládám, že máš nějaký export ze mzdového nebo docházkového programu - nešlo by to vyexportovat ještě jednou a upravit to trošku už v průběhu otevírání v excelu?
Nejjednoduší je to asi takhle:
1. za každý řádek vlož konec stránky (pagebreak)
2. pak nastavíš, že chceš na každé stránce opakovat řádek s popiskou (repeat title)
3. dáš tisk do PDF - normálně přes povel tisk a místo tiskárny vybereš PDF, popř některé verze excelu umí přímo exportovat do PDF bez potřeby jiného programu
Edit: kontingenční tabulka my přijde jako zbytečná, zakladatelka chce nejspíš jen vytisknout každý řádek s hlavičkou tabulky zvlášt
@Lavergne, tam se to právě všechno vede ručně (žádný program nemají). Není to pro mne. Prostě je ta tabulka s daty. Data se jen upraví a pak se dělají výplatní pásky - hlavička plus data.