Excel - export dat

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6361
10.6.14 18:40

Excel - export dat

Ahoj, potřebovala bych poradit s Excelem.
Mám tabulku s daty. Potřebuji vyexportovat data do pdf tak, abych měla např. jméno, hlavičku + jeden řádek s daty k dané osobě, hlavičku + druhý řádek s daty apod. Nejlépe na jedné stránce. Jde to? A jak případně na to?
Díky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
329
10.6.14 18:46

A ta data v excelu už jsou tak jak bys sis představovala a chceš to jen dostat do pdf nebo potřebuješ upravit i ty data?

Pokud je to první možnost, tak by mělo stačit si stáhnout pdf factory a „prohnant“ to tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6361
10.6.14 19:01

@Lavergne, data v excelu mám tak, že mám hlavičku a pak hromadu dat. Teď potřebuji abych namačkala hlavičku mezi jednotlivé řádky.
Příklad: Hlavička: práce od do, víkend, příplatky apod. Co řádek to jméno pracovníka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
10.6.14 19:08

Teoreticky by to mohlo jít přes kontingenční tabulku, musela bych vidět ten soubor, takhle se mi to vymýšlí jednoduše :-)

Předpokládám, že máš nějaký export ze mzdového nebo docházkového programu - nešlo by to vyexportovat ještě jednou a upravit to trošku už v průběhu otevírání v excelu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
977
10.6.14 19:20

Nejjednoduší je to asi takhle:
1. za každý řádek vlož konec stránky (pagebreak)
2. pak nastavíš, že chceš na každé stránce opakovat řádek s popiskou (repeat title)
3. dáš tisk do PDF - normálně přes povel tisk a místo tiskárny vybereš PDF, popř některé verze excelu umí přímo exportovat do PDF bez potřeby jiného programu
Edit: kontingenční tabulka my přijde jako zbytečná, zakladatelka chce nejspíš jen vytisknout každý řádek s hlavičkou tabulky zvlášt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6361
10.6.14 19:30

@Lavergne, tam se to právě všechno vede ručně (žádný program nemají). Není to pro mne. Prostě je ta tabulka s daty. Data se jen upraví a pak se dělají výplatní pásky - hlavička plus data.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
10.6.14 19:33

Aha tak já systém tabulky pochopila úplně jinak :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie