Exekuce 100% všech příjmů

Anonymní
13.7.22 21:40

Exekuce 100% všech příjmů

Dobrý den.
Tak teď se mi stalo něco velmi zajímavého, což si do teď nedovedu jakkoliv vysvětlit.
Měla mi přijít výplata, ale ejhle ono nepřišlo zatím nic a počítám s tím že ani nepřijde.

Někde mi asi vznikla exekuce, bez oznámení na adresu nebo kamkoliv a neznámo za co.
Furt se snažím přijít na jádro pudla a jediné co mě napadá je dopravní přestupek, přičemž by šlo o rychlost atd.
Ale v takové výši v ČR?! :/ Se mi moc nechce věřit.

Stejně tak jako kdyby šlo o exekuci tak nikdo nemůže zabavit celou výplatu, leda by počítal s vedlejšími pravidelnými příjmy až na to že zrovna tento měsíc jsem neměl zrovna pracovně nabitý.

Další co mě napadá je že by účtárna pozastavila zaslání mzdy, jelikož se čeká na zápočtový list z ciziny, ale tohle se mi zdá jako absurdní.

Každopádně budu počítat s exekucí a důvod si už zjistím na účtárně nebo v bance.
Na druhou stranu v případě exekuce přece musí zůstávat minimálně životní minimum atd.

Tudíž se ptám zde, dokáže mi někdo vysvětlit právní znění které by dokázalo způsobit odstavení všech příjmů?! :/

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9148
13.7.22 21:46

Spis chyba v cisle uctu bych rekla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76352
13.7.22 21:48
@Anonymní píše:
Dobrý den.
Tak teď se mi stalo něco velmi zajímavého, což si do teď nedovedu jakkoliv vysvětlit.
Měla mi přijít výplata, ale ejhle ono nepřišlo zatím nic a počítám s tím že ani nepřijde.

Někde mi asi vznikla exekuce, bez oznámení na adresu nebo kamkoliv a neznámo za co.
Furt se snažím přijít na jádro pudla a jediné co mě napadá je dopravní přestupek, přičemž by šlo o rychlost atd.
Ale v takové výši v ČR?! :/ Se mi moc nechce věřit.

Stejně tak jako kdyby šlo o exekuci tak nikdo nemůže zabavit celou výplatu, leda by počítal s vedlejšími pravidelnými příjmy až na to že zrovna tento měsíc jsem neměl zrovna pracovně nabitý.

Další co mě napadá je že by účtárna pozastavila zaslání mzdy, jelikož se čeká na zápočtový list z ciziny, ale tohle se mi zdá jako absurdní.

Každopádně budu počítat s exekucí a důvod si už zjistím na účtárně nebo v bance.
Na druhou stranu v případě exekuce přece musí zůstávat minimálně životní minimum atd.

Tudíž se ptám zde, dokáže mi někdo vysvětlit právní znění které by dokázalo způsobit odstavení všech příjmů?! :/
:mrgreen: a proč se jednoduše nezeptáš v práci, proč ti neposlali výplatu? exekuce 100 % neexistuje, zeptej se zítra mzdové, co se děje

Příspěvek upraven 13.07.22 v 21:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8040
13.7.22 21:51

Ty ses v posledních letech stěhoval a nemáš datovou schránku, nebo proč očekáváš exekuci, aniž bys dostal dopředu nějaký rozsudek, či výzvu k platbě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
13.7.22 21:52

První co mě napadlo - proč ses nezeptala účetní proč to ještě nedošla výplata? Já si teda myslím že by to přišla jen část výplaty kdyby ti něco strhávali popř. bys nikde v obchodě nezaplatila kartou protože první co dělají je že blokují účet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76352
13.7.22 21:54
@Le_lenaz píše:
První co mě napadlo - proč ses nezeptala účetní proč to ještě nedošla výplata? Já si teda myslím že by to přišla jen část výplaty kdyby ti něco strhávali popř. bys nikde v obchodě nezaplatila kartou protože první co dělají je že blokují účet.

to píše muž, žena by se jednoduše zeptala mzdové, chlap vymýšlí jakési podivné důvody :mrgreen: :mrgreen: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.7.22 21:56
@rmot píše:
Ty ses v posledních letech stěhoval a nemáš datovou schránku, nebo proč očekáváš exekuci, aniž bys dostal dopředu nějaký rozsudek, či výzvu k platbě?

V posledních letech jsem se několikrát stěhoval, takže asi proto.
Morava, Čechy, Cizina atd.
Takže jsem zkrátka měl většinou adresu tak rok nebo dva na jednom místě a potom změna.

• Citovat
  • Upravit
3032
13.7.22 21:57

Tu si sednu, to mě zajímá. Tohle vidím teda poprvé..
Hlavně bych to řešila z účetní, protože jak píšeš, celou výplatu ti vzít nemůžou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
13.7.22 21:58

@stinga

Omluva. :dance: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65079
13.7.22 21:59

Jsi tam prvni mesic? Mas spravne cislo uctu? Ja z toho pochopila, ze vyplatu poslali na ucet. A jinak teda ja mam driv vyplatni pasku nez penize na uctu, tak to treba teprve prijde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18599
13.7.22 22:00

Vždyť je tam vpravo dole Převod na účet. To ‘k vyplate’ - není to jako v hotovosti? A když to jde na účet tak hotove je 0 :think: ve smlouvě je většinou platba do 15. Dne následujícího měsíce, takže mají ještě čas pokud nemáte dřívější datum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.7.22 22:00
@Le_lenaz píše:
První co mě napadlo - proč ses nezeptala účetní proč to ještě nedošla výplata? Já si teda myslím že by to přišla jen část výplaty kdyby ti něco strhávali popř. bys nikde v obchodě nezaplatila kartou protože první co dělají je že blokují účet.

Protože než bych letěl rovnou do ohniska tak se snažím přijít o co jde a řešit nějak vzniklou patálii…
A znát právní možnosti nebo omezení které teď vznikly.

V životě jsem se s tím ještě nesetkal.

• Citovat
  • Upravit
3032
13.7.22 22:01
@vokishka píše:
Jsi tam prvni mesic? Mas spravne cislo uctu? Ja z toho pochopila, ze vyplatu poslali na ucet. A jinak teda ja mam driv vyplatni pasku nez penize na uctu, tak to treba teprve prijde

Tak je tam k výplatě 0kc. Nevim Teda, ale já mám většinou ve výplatnici, k výplatě částku, která mi dojde..
Nehledě na to srážky 32tis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18599
@vokishka píše:
Jsi tam prvni mesic? Mas spravne cislo uctu? Ja z toho pochopila, ze vyplatu poslali na ucet. A jinak teda ja mam driv vyplatni pasku nez penize na uctu, tak to treba teprve prijde

Já to taky tak pochopila a taky mám nejdřív pásku a peníze u nás chodí další den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14602

To je blbost… Jednou jedinkrát se mi stalo, že nepřišla celá výplata, stačil jeden telefon na účtárnu, aby se zjistilo, že jaksi moje žádost o změnu čísla účtu kamsi zapadla. U tebe bych to viděla na podobný administrativní problém. Kdy máte výplatní termín?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel