Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Napíšu, co to je, sviňárna to je a největšího kalibru se vyhýbat placení a neumět se postavit čelem ke svým problémům. Fakt dospělý přístup.
Co si myslíš, že ti tu bude kdo radit? A jako aktuální zaměstnavatel taky perlička, smlouva na sestru, účet chceš na sestru, akorát kvůli tobě bude mít ještě problémy i tvá sestra, to za ní podáváš i daňové přiznání?? Předpokládám, že ona někde v Portugalsku nežije ze vzduchu a má jisté povinnosti. A polskýmu zaměstnavateli řekneš co jako, že chceš smlouvu na sestru?? Tohle smrdí od začátku do konce, ale kdo chce kam, pomozme mu tam. Pevně doufám, že si tě najdou.
Na rovinu. V zahraničí si tě sice najít můžou, ale soudy jsou drahé. Záleží na exekutorovi, jak se k tomu postaví. Znám spousty lidí, co takhle vydělávají nebo žijí v Německu, hrají si na boháče a přitom dluží, kam se podívají. Ale evropská unie je čím dál tím víc propojená, ruší se potřeba dokumentů a určitě jednou přijde doba, kdy se propojí i v téhle záležitosti. V té době taky už můžeš mít rodinu, děti a co potom? Pošleš na pastvu je, jen proto, že sis v mládí nebyla schopna dát život dohromady ![]()
@Anonymní píše:
Ja na zaplaceni nemam. Z par set tisic je ted par milionu. Kdyz budu legalne vydelavat, tak mi nezbyde ani na najem. Mam jit bydlet pod most?
A to se budeš celý život skrývat před exekutory? Jo, super, čeká tě skvělý život.. Takhle žije můj tatík, věčně se stěhoval, makal načerno, neměl ani korunu, děti žily jak totální socky, kradl jídlo v práci… Teď je chudinka nw invalidním důchodu, nemaka a živí ho babicka, který vymluvil diru do hlavy… A až ta umře, bude asi bezdomovec…
Ale chápu, platit svy dluhy a vyřešit si alespoň tu blbou insolvenci je příliš mnoho práce..
Tak good luck ale bůhví jaký pochopení tady nečekej ![]()
Jo a jinak, sestra by si měla zjistit něco o dvojím zdanění… Dostáváš do průseru i ji.
@jahuhudka píše:
Spolubydleni bys zvládla. Jako dluhy sis zavinila ty, tak by ses tomu měla postavit. Celý život před něčím utíkat?
Koukala jsem že jednotlivci zůstane cca 10 tis. Z toho se vyjít dá.
Videla si ceny v Praze? Ne z toho vyjit neda rozumne. A nikdy nebudu schopna zaplatit 30%, vzdycky bude riziko, ze pak oddluzeni neprojde.
@jahodova.limonada píše:
akorát kvůli tobě bude mít ještě problémy i tvá sestra, to za ní podáváš i daňové přiznání??
Od kdy musi zamestnanec podavat danove priznani? ![]()
A to mam byt bez uctu nebo jak mam treba platit najem a energie?
A jak jsi k těm stotisícovým dluhům přišla, proč jsi to nechala vyhnít do milionů?? ![]()
@Aduš8 píše:
Jo a jinak, sestra by si měla zjistit něco o dvojím zdanění… Dostáváš do průseru i ji.
To jsme uz resily… CR a Portugalsko nemaji dvoji zdaneni http://aplikace.mvcr.cz/…iewFile.aspx?…
@jahodova.limonada samozrejme, ze si ji najdou. Trosku dyl, ale najdou. I ty jeji trestne ciny se provali
Polsko je v EU, takze ma smulu ![]()
@Anonymní píše:
Od kdy musi zamestnanec podavat danove priznani?
A to mam byt bez uctu nebo jak mam treba platit najem a energie?
Každý musí platit daně. Buď zaměstnanec podepisuje „růžový“ papír, dodá podklady účetní v práci nebo si podává DP sám, takže proto ten dotaz. Buď falšuješ její podpis nebo na daně její kašleš… nebo ti něco pro zaměstnavatele podepisuje? Pochybuju s tímhle přístupem. Navíc pokud dělá v Portugalsku, bude další probém… Hele, dělej si co chceš, ale na každou S**** se vaří pěkně voda.
@Aduš8 kamaradku si nasli ve spanelsku kvuli par tisicovkam ![]()
Mě by zajímala praktická stránka věci-pracovní smlouva na někoho jiného. Z pracovní smlouvy vyplývají mnohé jiné okolnosti právně zakotvené. I spousta věcí pro zaměstnavatele. Toto funguje jak?
@jahodova.limonada píše:
Každý musí platit daně. Buď zaměstnanec podepisuje „růžový“ papír, dodá podklady účetní v práci nebo si podává DP sám, takže proto ten dotaz. Buď falšuješ její podpis nebo na daně její kašleš… nebo ti něco pro zaměstnavatele podepisuje? Pochybuju s tímhle přístupem. Navíc pokud dělá v Portugalsku, bude další probém… Hele, dělej si co chceš, ale na každou S**** se vaří pěkně voda.
Dane odvadi zamestnavatel. Pochopitelne ze jsem ten papir podepsala, ale to opravdu neni danove priznani. Prestan mi vyhrozovat, to si zkousej na svoje deti.
@Anonymní píše:
Dane odvadi zamestnavatel. Pochopitelne ze jsem ten papir podepsala, ale to opravdu neni danove priznani. Prestan mi vyhrozovat, to si zkousej na svoje deti.
průkaz totožnosti po tobě zaměstnavatel nechtěl? A „růžový papír“ slouží k podání daní.
Spolubydleni bys zvládla. Jako dluhy sis zavinila ty, tak by ses tomu měla postavit. Celý život před něčím utíkat?
Koukala jsem že jednotlivci zůstane cca 10 tis. Z toho se vyjít dá.