Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Dávejte si POZOR na JUDr. Miloslav Zwiefelhofer soudní exekutor, i když se s ním domluvíte na splátky a splácíte poctivě stejně Vám zablokuje účet, kontaktuje zaměstnavatele a ještě k tomu bude srthávat víc než jste se původně domluvili. Doporučuju účet u mBank TEN ZABLOKOVAT NEMŮŽE, vím to zvlastní zkušenosti.
Včera mě navštívil jistý pan exekutor nástupce pana Vrány. Měla jsem jistinu nula jen úrok 397kc. Odnesli si za tuto částku 15000kc.Chci se někoho zeptat jestli je toto vůbec možné a jestli to není protiprávní. Děkuji za odpověď a popřípadě za radu.
@Anonymní píše:
Včera mě navštívil jistý pan exekutor nástupce pana Vrány. Měla jsem jistinu nula jen úrok 397kc. Odnesli si za tuto částku 15000kc.Chci se někoho zeptat jestli je toto vůbec možné a jestli to není protiprávní. Děkuji za odpověď a popřípadě za radu.
Odměna exekutora je daná zákonem, nechci kecat ale něco kolem 8 tisíc cca
@CokeLady píše:
Pokud exekutor bude znát tvoji adresu, je pravděpodobné, že tě navštíví. …Účinný typ psychického teroru.
Neříkám, že celý systém exekucí je OK. Ale co je za teror na tom, že se někdo snaží z dlužníka vymoci ten dluh?
@Romana3366 píše:
Dávejte si POZOR na JUDr. Miloslav Zwiefelhofer soudní exekutor, i když se s ním domluvíte na splátky a splácíte poctivě stejně Vám zablokuje účet, kontaktuje zaměstnavatele a ještě k tomu bude srthávat víc než jste se původně domluvili. Doporučuju účet u mBank TEN ZABLOKOVAT NEMŮŽE, vím to zvlastní zkušenosti.
Ale muze to zablokovat…muze zablokovat cokoliv…
@Anonymní píše:
Ano bohuzel…15k jsou bohuzel u Jichy pocatecni naklady…jinak po jak dlouhy dobre nakraceli k tobe domu?
@Ivan PPZ píše:
Neříkám, že celý systém exekucí je OK. Ale co je za teror na tom, že se někdo snaží z dlužníka vymoci ten dluh?
Vymoci to ze na tebe rvou ze ti vezmou psa, krecka nebo ze ti vezme socialka dite atd…ne neni normalni prehrabovat lidem spodni pradlo atd…
A takovych videi jsem videla mraky…
Neotvírat a dělat „mrtvého brouka“ nepomůže, většinou jezdí dva exekutoři a z toho jeden je zámečník, který dům nebo byt normálně odemkne i bez vaší přítomnosti a olepí vše, co má nějakou hodnotu - u nás to byl 6 let starý noťas, televize, sedačka, xbox. Odvezli si moje auto a manželovu kytaru. Příšerný zážitek. Zvlášť, když ta žena nemá o manželových dluzích absolutně tušení a najednou taková přepadovka. Děti měly zrovna prázdniny a já dovolenou, neumím si představit, co by se dělo, kdybych nebyla doma a děti byly samy - to by mi cizí chlapi chodili po době, děti totálně ve strachu a stresu??
Nám naštěstí pomohli rodiče, do 3 dnů bylo vše splaceno a věci nám vrátili, i účet okamžitě odblokovali. Jinak dluh bych cca 400 tisíc..
Prosím zachovat anonym z pochopitelných důvodů.. ![]()
A.
Holky, exekutor Jícha je stejný jako Vrána, manželovi a mě přišla do datovky zpráva, že manžel má dluh necelých 5tis. dluží i s náklady atd. 10tis a nějaké drobné. Hned ten den co mi přišla zpráva jsem tam volala, že do týdne to zaplatíme (byl to pátek). V úterý vše zaplaceno, tak tam volám znova, že je to uhrazené a oni, zavolejte si zítra my nemáme přístup do online bankovnictví. A samozřejmě celý den mi do datovky chodily zprávy, že mám zablokovanou nemovitost, že mám bloklý účty, manžel bloklý účty, exekuce na plat atd. I když je vše uhrazené. Samozřejmě odblokování trvá o dost déle než blokace.
No, nejsem úplně sběhlý v exekucích, ale pokud je sakumprdum 10kKč, tak obstavit účet ANO, EXE na plat asi taky, ale ještě k tomu nemovitost…? To asi není správně.
@Ivan PPZ píše:
No, nejsem úplně sběhlý v exekucích, ale pokud je sakumprdum 10kKč, tak obstavit účet ANO, EXE na plat asi taky, ale ještě k tomu nemovitost…? To asi není správně.
EÚ bude tvrdit, že si nemohl být jistý, jestli se tam náhodou nevynoří nějaká jiná dřívější exe a proto radši vydal víc příkazů, aby chránil zájmy věřitele. Nedělají to všichni, ale někteří ano.
Podrobněji je to v §58EŘ.
Lze si stěžovat na EKČR, Ministerstvu spravedlnosti a pak u soudu, který exekutora vedením exekuce pověřil.
Jinak požádejte o oznámení o skončení exekuce, to by by to mohlo pomoci urychlit (účastníkům se zasílá jen na vyžádání).
Dobrý den. Mam od pana L. Jichy z roku 2014 půjčku, dlouho sem se jim vyhibala, pak si me nasli v roce 2018 a chtěli mi vzít me postižené dcery auto, ktere dostala od socialky.
Dlouho se pak neozvaly, nedávno vsak sem psala emaily a dopisy doporučeně o vyčíslení dluhu. Dve jine se mi ozvaly hned s vycislenim zpet.
Ale pan Jicha neodpovedel a nasledny den prijel a hodil mi do schránky dopis v kterém bylo ze sem nebyla k zastižení a ze se mam neprodlene ozvat, pritom sem byla ten den cely den doma.
Tak sem zpet zavolala na to cislo ktere nechal na dopise a rekla mu ze chci s dluhy neco delat ale potrebuju vyčíslení. Na to mi řekl poslu vam sms cislo uctu a castku a vy to do pristiho tydne pošlete jak ne vybilim vam byt.
V sms stálo 53.000kc ktere nevim jak pi 5ti minutach vypocital..
Prosim o radu nebo zkušenosti s vybilenim bytu. Jsem sama s 3letym synem a majetek nemam zadny. Mohou mi vzit neco?
Jaké jiné se ozvaly?
Jestli jste se vyhybala, tak asi ten dopis o nezastižení byl celkem OK.
Kdo je pan Jícha? Sama se synem a brali vám auto dcery?
Moc tomu nerozumím, ale nejlepší rada: najděte si nějakou dluhovou poradnu zdarma. Je jich dost.
@Ivan PPZ prosim psala sem zda nam můžou neco vzít ne s kym kde bydlím. Neni to tady seznamka ne snad
Souhlasí, ale když teda něco píšete, tak by bylo lepší to psát alespoň trochu srozumitelně - a to opravdu nemyslím gramatiku, ale obsah. A odpověď na dotaz máte v mé poslední větě. Méně kopat kolem sebe a víc se učit.