Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Zrušit trvalé bydliště bratrovi. A pokud má od věcí doma doklad že je koupila ona tak je mít nachystané. Jinak neporadím. Opravdu ji může exekutor vzít věci a ona musí dokázat že jsou jení.
Odhlásit bratra na obec, jestli to ještě jde. Jinak nevezmou ji věci nutné potřeby a věci, které jsou její, což teda musí prokázat.
Ahoj no nejspíš, zavolat exekutorovi a domluvit se na splátkách. nejdřív se snaží domluvit a až pokud nespolupracujete tak zasáhne
Bohužel jediná možnost, jak se tomu vyhnout, je dluh okamžitě zaplatit.
I kdyby se vám povedlo vzít milého bratra pod křídlo a dokopat ho na exekutorský úřad k sepsání uznání dluhu a třeba i splátkového kalendáře, tak ani pak není jisté, že domů nepřijdou.
Okamžitě zrušit pobyt a snažit se, aby bratr bydlel jinde-(ubytovna-zkrátka, aby sousedé nemohli říct, že tam bydlí). Nám doporučili sepsat čestné prohlášení a nechat podepsat svědky, kdy, co jsme koupili a zkrátka, že to nepatří dlužníkovi.
@Seizdra Myslím, že nejde. Musel by se přihlásit někde jinde - trvalé bydliště už se tuším neruší, jenom přepisuje. A to bez jeho vědomí nepůjde.
@Bersaba píše:
@Seizdra Myslím, že nejde. Musel by se přihlásit někde jinde - trvalé bydliště už se tuším neruší, jenom přepisuje. A to bez jeho vědomí nepůjde.
No to nevím, možná nějaká novinka, ale loni se k nám napsala na základě nájemní smlouvy nájemkyne, přitom chtěla jen na obec. To ji na to řekli, že má přijít majitel a odhlásit na obec sám. Ale když nad tím tak přemýšlím, tak po bývalých majitelích tu zůstala přihlášená matka jednoho z nich, odhlásit jsem to šla já. Musela jsem potvrdit, že se tu od…nezdržuje, musela jsem to doložit 2 svědkama, a odhlásit to šlo. Prý se ji snaží zkontaktovat a pokud se nepodaří, nějak ruší občanku a na základě neplatné občanky se to vlastně odhlášena dozví. Nebo tak nějak, přesně nevím.
K rodičům má taky přijít exekutor, kvůli dluhům bratra(jejich syna).Odhlásit trvalé bydliště lze, ale pokud to nebude chtít on sám, tak je s tím problém ![]()
Naši ho chtějí odhlásit, ale už se to vleče přes rok(!!).Úřad to dovolit nechce, na základě toho, že bratr jim napsal dopis.Tak jsme se odvolali a teď to řeší krajský úřad, ale už přes půl roku!!
My řešili něco podobného nedávno. Nejlepší je bratra odhlásit z trvalého bydliště, bez jeho vědomí to myslím nejde, my jsme se naštěstí domluvili tak nevím. Odhlášení musí schvalovat úřad pod který spadá a trvá to měsíc, takže aby exekutor nebyl rychlejší. Jinak podle naší zkušenosti se moc s exekutory domlouvat nedá, buď to zaplatíte celé hned a nebo máte smůlu a přijde, o splátkách nechtěli ani slyšet. Ale třeba budete mít štěstí ![]()
Jinak pokud to dojde tak daleko a věci zabaví je třeba sepsat co je mamky a nejlépe mít k tomu i doklady a zažádat na soud o vyjmutí z exekuce. Jinak se to řešit nedá, pokud tam má trvalé bydliště tak zabavují vše a vysvětlování, že to není jeho nikoho nezajímá.
Já bych se chtěla zeptat: tchýně má u sebe syna, asi před 4 lety byl soudně vystěhovaný. Bohužel se ho tchýně bojí. Má u ní i trvalý pobyt na uřadu byla a nechtěli mu ten pobyt zrušit. Tchýně má dum na pul s jejím bráchou. Došel dopis že její syn má dluhy a něco ohledně její pulky domu. Muže exekuce její pulku zabavit zkrs jejího syna? A není už pozdě na odhlášení, když došel dopis? Došel dopis i strýcovi, že by byl první kdo by si tu její pulku mohl koupit.
Pokud je majitelem ona tak nemůže pokud je ale v katastru nem zapsaný i n+jaký podíl na něj tak je to průsera exek.se mlže domáhat prodejem jeho podíli
@banánice píše:
Pokud je majitelem ona tak nemůže pokud je ale v katastru nem zapsaný i n+jaký podíl na něj tak je to průsera exek.se mlže domáhat prodejem jeho podíli
V katastru je napsaná jen ona a její brácha. Její syn tam napsaný není.
Pokud nemá na domě podíl tak ho do exekuce nemohou dát. Je dobré si vše kontrolovat na těchto stránkách
http://nahlizenidokn.cuzk.cz/
Dneska máma náhodně našla dopis, příjdou k nám exekutoři, bratr má dluhy. Má trvalé bydliště u mámy, ale v bytě není jeho nic. Zabaví mamce její věci? Jak to prosím řešit, jsem docela vystrašená, máma má práci, snaží se a stará a najednou o vše příjde?
Co má udělat.