Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Pokud nejsi v registru neplatičů, měla si do mateřské zaměstnání a nejsi zadlužená, tak ti půjčí skoro všude.
JInak neříkej mi, že si o tom nevěděla dřív, nechodí ti měsíční výpisy? banka tě nikdy neupozornila za nesplacený kontokorent?
Neměla by to tedy zatáhnout matinka?
Co udělá exekutor? no laicky řečeno, vezme dluh 6tis. připálí k tomu dalších pár tisícovek poplatků a uvalí exekuci na majetek, bankovní účet a příjmy.
Z mateřské ti pak zbyde jen životní minimum pro tebe a prcka.
Pokud máš manžela, tak může jít i po něm.
Nerikej mi, ze jsi o tom dluhu nevedela. taky jsem si brala kontokorent od gemoney a zapomenout na to nejde. muzes zkusit provident, ale je to jak z louze do blata. pokud si v registru tak ti nikde jinde nepujci
Ať ti dá tvá matka, která po tobě chtěl kontokorent!!! Přeci to nebudeš za ní platit!
Pokusit se osobně dohodnout na splátkách. A hlídat si co podepisuji. To vás nenapadlo si hlídat jestli maminka platí když k účtu asi měla přístup když je tam dluh.
Stane se to, že dluh se navýší o náklady soudního a exekuční řízení.
@Mar__tanka1983 píše:
Pokud nejsi v registru neplatičů, měla si do mateřské zaměstnání a nejsi zadlužená, tak ti půjčí skoro všude.
JInak neříkej mi, že si o tom nevěděla dřív, nechodí ti měsíční výpisy? banka tě nikdy neupozornila za nesplacený kontokorent?
Neměla by to tedy zatáhnout matinka?
Studovala jsem a od listopadu jsem měla jít do zaměstnání. V říjnu jsem zjistila, že jsem otěhotněla ( byla jsem na rizikovém ) takže jsem byla na ÚP do porodu. Něvěděla jsem o tom dřívv
nebydlím v místě tvrvalého pobytu. Veškerá pošta mi chodila tam. Až od porodu mám trvalé bydliště jinde. Bohužel, zjistila jsem že semnou pěkně vypekla a i když po ní chci jen 6tis. s tím, že si zbytek zaplatim sama.. slibuje ale spoléhat se na to nebudu.
@Anonymní píše:
Maminky prosím o radu. Před dvěma lety v té době jako studentka jsem se nechala přemluvit od mojí úžasné maminky která byla ve finanční tísnijestli bych si nemohla vzíp půjčku od GE money bank. Založižli mi účet s kontokorentem do – deseti tisíc. Nyní je tomu dva roky já jsem na MD, včera jsem volala na banku a zjistila jsem, že jsem v databázi dlouhodobých pohledávek protože se dluh neplatil![]()
![]()
musím do konce měsíce vložit na účet 6tis. jinak bude věc předána exekutorům. Prosím nevítě kde by mi mohli půjčit? A co se děje když je to v rukou exekutorů?
Maminka žije sama? Přišla o práci nebo dlouhodobě nepracuje?
Ty jsi taky samoživitelka bez funkčního otce?
Tak takhle nějak se roztáčí spirála dluhů ![]()
Pokud jsi v registrech dlužníků, tak to bude problém, aby Ti půjčil někdo solidní. nemůžete to nějak splatit v rámci pomoci v rodině?
Teď už vím, že jsem si to měla hlídat. Ale nikdy bych nevěřila, že mě takhle podfoukne vlastní matka. Stalo se s tím už nic neudělám. Proto vás prosím o radu.
@Anonymní píše:
Maminky prosím o radu. Před dvěma lety v té době jako studentka jsem se nechala přemluvit od mojí úžasné maminky která byla ve finanční tísni jestli bych si nemohla vzíp půjčku od GE money bank. Založižli mi účet s kontokorentem do – deseti tisíc. Nyní je tomu dva roky já jsem na MD, včera jsem volala na banku a zjistila jsem, že jsem v databázi dlouhodobých pohledávek protože se dluh neplatil![]()
![]()
musím do konce měsíce vložit na účet 6tis. jinak bude věc předána exekutorům. Prosím nevítě kde by mi mohli půjčit? A co se děje když je to v rukou exekutorů?
Tak kvůli 6000 si brát další půjčku je trochu zbytečné ne? Neříkej mi, že nemáš ani takovou malou částku bokem…
Nicméně rodiče si člověk nevybírá a do budoucna jsi poučená. Být tebou, tak si nikde nepůjčuji. Zvlášť ne Provident, Cetelem a pod…akorát se zase zadlužíš dál… a pokud fakt nemáš bokem ani těch pár korun co po tobě teď chtějí, tak si nedovedu představit jak chceš splácet další půjčku…
Dlužím dohromady 12náct tisíc. Sama nežiju od rodičů přítele jsme dostali byt a auto. Přítel nastoupil po VŠ do zaměstnání od začátku měsíce. Peníze jsme zatímm neměli možnost našetřit. Půjčku vím, že bych zvládla splácet. Příští měsíc už by nebyl problém dluh zaplatit. Jen si teď potřebuji půjčit alespoň těch 6tis. ale čtu, že Provident který mě jako jediný napadl není dobrý nápad.
6 tis je hrozne mala castka. Co dat dite nekomu na hlidani a jit to vydelat na brigadu?
Rypnu si, neda mne to. V dnesni dobe cpou vsemozne pujcky a kreditni karty na kazdem rohu. Pokud jsi si tedy musela pujcovat ty, tak to znamena, ze tve matce jiz nikdo pujcit nechtel. Tudiz to ti melo napovedet, ze je v potizich. Pokud bych si brala pujcu za rodice, kteremu jiz nikdo nepujci, tak ok, ve stychu ho nenecham, ale nebudu verit slibum, ze to zaplati. Bude to proste muj dluh, muj dar jemu a hlidat a platit to musim ja.
@Anonymní píše:
Dlužím dohromady 12náct tisíc. Sama nežiju od rodičů přítele jsme dostali byt a auto. Přítel nastoupil po VŠ do zaměstnání od začátku měsíce. Peníze jsme zatímm neměli možnost našetřit. Půjčku vím, že bych zvládla splácet. Příští měsíc už by nebyl problém dluh zaplatit. Jen si teď potřebuji půjčit alespoň těch 6tis. ale čtu, že Provident který mě jako jediný napadl není dobrý nápad.
Tak si pujcte od pritelovych rodicu, ty na tom jiste spatne nebudou. Hlavne to pred partnerem netaj.
@Cuddy píše:
Tak si pujcte od pritelovych rodicu, ty na tom jiste spatne nebudou. Hlavne to pred partnerem netaj.
Před přítelem to netajím. Ale před jeho rodiči ano, ty beru až jako poslední možnost protože toho pro nás udělali strašně moc. Asi mi jiná možnost než je požádat nezbyde
![]()
Maminky prosím o radu. Před dvěma lety v té době jako studentka jsem se nechala přemluvit od mojí úžasné maminky která byla ve finanční tísni jestli bych si nemohla vzíp půjčku od GE money bank. Založižli mi účet s kontokorentem do – deseti tisíc. Nyní je tomu dva roky já jsem na MD, včera jsem volala na banku a zjistila jsem, že jsem v databázi dlouhodobých pohledávek protože se dluh neplatil