Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ne, vezmou ti jen pomernou cast, ale pokud si nechavas posilat rodicak na svuj ucet, muzou zablokovat i ten, taky mam exekuci, rodicak 5800 a strhavaji mi asi 150 kc..mam vyzivovaci povinnost na dve deti, tak vic nemuzou, ale sama jeste posilam tisicovku mesicne..na skartu exekuce nejde..
@andrea555 píše:
Mam takovy problem vyhrozuji mi 2 exekucim na RP. POBIRAM uz 3800 a 500 pridavky mohou my vzit cely RP? Mam jen jedno ditko a pritel nepracuje je na UP
Tak to ti nevezmou nic.
Nicmene bych se snazila platit aspon neco…
Tak to ti nevezmou nic..oni musi dat papiry na urad, ze zadaji o strhavani, oni na urade propocitaji minimum pro tebe a dite a zbytek ti vezmou, jenze uz ted si pod hranici minima tusim, tak ti nevezmou nic..exekutor muze prijet k vam, nebo ti zablokovat ucet v bance, nic vic
@andrea555 já slyšela, že Provident ti dát exekuci nemůže, protože to je vlastně lichva, protože platíš takové úroky, které přesahují jakési max. ![]()
@andrea555 provident je smelina a k exekuci ani nedojde, sousedka to mela taky, proste prisla o praci a nemohla to platit, rekla jim, ze muze 500 mesicne, to jim bylo malo, tak jim rekla, at ji daji k soudu a naridi exekuci a od ty doby se ji neozvali, ona posila 500 mesicne a ceka co bude dal..nekde jsem slysela, ze provident u soudu neobstal v nekolika sporech, ale co je na tom pravdy tezko rict..
@kotaska91 taky jsem to slysela, proto hodne lidi na provident s placenim ser*.
@Mauzik2 právě, proto prej chodí každý týden až k dotyčným domů a snaží se z nich vymámit aspoň blbou stovku
@andrea555 jestli ti jen vyhrožují tak bych jim platila dál jen těch 500. Musím to dát k soudu a ne za tebou přijít a říct ti že jim to nestačí tak at jim dáváš víc. A až bude nařízená exekuce tak pak je to teprve vykonatelné.
@kotaska91 jo to je pravda, u sousedky zvoni kazdy tyden, kolikrat i na nas a vyptava se nas, jak jsou na tom, posilam takovy lidi do haje.do problemu druhych mi nic neni a i kdybych neco vedela, budu mlcet..netyka se me to..kdyz na nas zvonila naposledy ta pani od nich, slusne jsem ji poslala k sipku a upozirnila ji, ze jeste jednou a budu si ztezovat na ni i celou firmu..
Ahoj
Mě také takhle před 4 rokama vyhrožovali, posílala jsem jim 500kč měsíčně a dali pokoj asi po 3 měsících a stačilo jim to.
Exekucí by moc neobstáli, nemají si na tobě co vzít, máš jen RP, soud by ti dal exekuci na majetek.
Ale pochybuji že by Provident šel k soudu, jak psali holky, u jejich společnosti je to skoro lichva
@andrea555 tak Provident neni charita a kdyz si nekde pujcis, je logicke, ze to chteji vratit
jinak co vim, obchodakum jde o provize, proto se snazi vyhrozovat, je to jejich prace. Holt se snaz jim davat aspon neco.
Jestli to teda chapu, exekuci nemas jen ti s ni vyhrozuji? Obe od Providentu?
Ahojky narazila jsem na tuto diskuzi náhodou, sice už nemám moc času nebot jedu za chviličku pryč, ale přeci jen na rychlo k Vašemu tématu. U providentu jsem kdysi před 6 ti rokama dělala obchodního zástupce, provident ti exekuci nedá, hlavně ti poradímjednu věc, až to provident předá na centrální vymáhání pohledávak do Prahy a příjde ti z Prahy papír s názvem uznání dluhu tak ho nepodepisuj!!! A po 3 letech budeš z obliga, protože dluh bude promlčený. Snaž se dávat aspon něco a uvidíš. Provident nikdy za mé působnosti nedal klienta kvůli dluhu k soudu, většinou to pak smetou ze stolu. Věř mi, sice už i nich nedělám, ale dělám manažérku u jiné společnosti a máme tu spousta lidí co k nám odešla od providentu, takže informace mám stále. Nebát se klidně jim dej jen 300 měsíčně když víc nemáš a uvidíš, že nic nepodniknou:-)))Musím letět, mám práci, kdyby ještě nějaký dotaz tak do zprávičky ráda zodpovím.
@beruska.iv Na to co je nyní bych nespoléhala. Před lety jsem pracovala pro jednu pojišťovnu. Pokud lidé přestali platit, tak jim po 6-ti měsících smlouvu vypověděli. Ale vždy přišel papír, že je nutno doplatit riziko, které pojišťovna v době trvání smlouvy měla. A nikdy pojišťovna nikoho nedala k soudu.Jen „vyhrožovala“.A potom se někdo zamyslel nad tím, že pojišťovna zbytečně přichází o peníze, na které má nárok a šmahem začala všechny nepromlčené dluhy řešit. Exekuce, soudy…
Proto radím, aby zakladatelka platila co nejvíc může, smazala si dluhy a mohla dál v klidu žít.
Psala jsem at splácí aspon 300,– měsíčně, ale pojištovna a provident je trošku jiná partie, nemůžu sem psát vše co vím, ale s tím že to provident k soudu nedá si může být Andrea jistá. Říkám, že se v tom pohybuji do ted, jen ted už u jiné společnosti a na vyším místě, takže info mám dost, jen je nesmím psát. Andreo splácej po 300,– měsíčně a ničeho se neboj:-)))Oni budou chvíli řvát a vyskakovat, ale dají pokoj:-))
@kotaska91 píše:
@andrea555 já slyšela, že Provident ti dát exekuci nemůže, protože to je vlastně lichva, protože platíš takové úroky, které přesahují jakési max.
přesně! neznám nikoho komu by provident dal exekuci ![]()
Dokonce se na to můžeš uplně vyprdnout, budou tě otravovat a nakonec to vzdají, protože na tebe nijak nemůžou
![]()