Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Tak jestli to bude mít zítra zaplacené tak by to mělo proběhnout v klidu ![]()
Záleží, jak si vybaví pojem „zaplatit do konce měsíce“… Jestli že to do konce měsíce odejde od tebe a oni to budou mít třeba do 3 prac. dnů, nebo že to musíš poslat dřív, aby to tam do konce měs. měli…
A taky záleží, jak moc velký sviňky to jsou ![]()
@Seizdra
no moc se s ní domluvit nedá nejdříve jsme se domluvily že její provizi zaolatím na 2× a pak najednou že to musím zaplatit celé a hned ![]()
Když budeš mít v ruce papír o zaplacení, tak to bude OK. Napiš jim email, každej exekutor ho určitě má
@monika32
k exekuci ještě nedošlo a snad nedojde. neustále se snažím advokátce dovolat a nic prostě tam dneska vložím 5000 a zítra zbytek a budu se modlit aby mě nadala dneska návrh na exekuci podle mě bych neměla exekutora platit ale nevyznám se v tom
@Anonymní píše:
@monika32
k exekuci ještě nedošlo a snad nedojde. neustále se snažím advokátce dovolat a nic prostě tam dneska vložím 5000 a zítra zbytek a budu se modlit aby mě nadala dneska návrh na exekuci podle mě bych neměla exekutora platit ale nevyznám se v tom
Pokud by už podala návrh na exekuci, tak by to šlo nejprve k soudu. To by trvalo zase nějakou dobu. Pokud by soud rozhodl o nařízení exekuce a určil exekutora tak ještě pořád máš asi 15 dní na odvolání proti nařízené exekuci, třeba právě z toho důvodu, žes to už dávno zaplatila. Po dobu těch 15 dní exekuce ještě nenabyla právní moci, takže exekutor nemůže nic vymáhat, potažmo ani chtít uhradit náklady exekuce. Takže pokud bys to zaplatila hned zítra, tak by neměl být žádný problém.
@Anonymní píše:
Pokud by už podala návrh na exekuci, tak by to šlo nejprve k soudu. To by trvalo zase nějakou dobu. Pokud by soud rozhodl o nařízení exekuce a určil exekutora tak ještě pořád máš asi 15 dní na odvolání proti nařízené exekuci, třeba právě z toho důvodu, žes to už dávno zaplatila. Po dobu těch 15 dní exekuce ještě nenabyla právní moci, takže exekutor nemůže nic vymáhat, potažmo ani chtít uhradit náklady exekuce. Takže pokud bys to zaplatila hned zítra, tak by neměl být žádný problém.
přesně tohle si myslím přišel nám normálně dopis od soudu já volala advokátce dluh zaplatila ona mě dopočítala úroky zaplaceno a když ona to bude mít zaplaceno komplet zítra tak snad no štve mě že se ji nedá dovolat volám tam už 2 dny a nic
ale díky za uklidnění
@Anonymní píše:
přesně tohle si myslím přišel nám normálně dopis od soudu já volala advokátce dluh zaplatila ona mě dopočítala úroky zaplaceno a když ona to bude mít zaplaceno komplet zítra tak snad no štve mě že se ji nedá dovolat volám tam už 2 dny a nic
ale díky za uklidnění
Jo, oni potřebují člověka vyděsit k smrti. Pokud máš na ní e-mail, tak jí pošli zprávu, že to je zaplacené v takové výši a zbytek bude zítra. To bude v klidu.
Moc tomu nerozumim- Vy musie platit exekuci DLUH, PRAVNIKY A JESTE I EXEKUTORA? ja myslela že pokud vam daji papir s danou častkou tak ten mate zaplatit a nic navic!!!
@misalala No, zakladatelka asi ten papír (rozsudek nebo platební rozkaz) dostala a na tom papíru bylo napsáno, že má zaplatit dlužnou částku, úrok z prodlení a náklady řízení žalobce.
Dluh a úroky měla v době napsání dotazu zaplacené a náklady žalobce ne, co je na tom k nerozumění?
Exekutora by platila, pokud by došlo k exekuci (ale když část nákladů řízení zaplatí s jednodenním zpožděním, tak se zřejmě exekuce nerozjede, i to poštovné na výzvu by asi bylo vyšší, než úrok z prodlení za 1 den).
Příspěvek upraven 12.03.13 v 12:57
Teď jsem počítal, kolik by asi byl zákonný úrok z prodlení 1 dne doplatku 4200 Kč a vyšlo mi 83 haléřů, to nikdo řešit nebude. Není důvod k exekuci, když je to zaplacené celé a zákonný úrok z prodlení 83 haléřů nikdo řešit nebude.
Tak mluvila jsem s advokátkou a měla dovolenou platbu eviduje nicnéně prý nepodala doplnění žaloby ale novou žalobu a chce dalších 9120 no dala mě čas do příštího měsíce. Ach jo vím dluhy se mají platit ale my měli i snahu se s SVJ domluvit vysvětlovali jim situaci ale předseda je prostě no nemáme dobré vztahy a to jen s nim bohužel prostě nám chtěl zavařit a to i udělal
Mám takový dotaz měla jsem dluh a přišly mě od soudu papíry že mám zaplatit dluh i právníka. dluh je zaplacený i s úroky a právník chce svoje peníze taky mám zaplatit 9200 jinak exekuce. Domluvila jsem se že zaplatím ted do konce měsíce. Jenže můžu zaplatit dneska vkladem na účet 5000 a zítra zbytek. Nedá se právničce dovolat nikdo to tam nebere. A bojím se že pokud by už dnes poslala navrh na exekucí kterou neustále vyhrožovala že budu muset ještě platit i to ikdyž to zítra bude zaplaceno přímo na jejim účtě. Nevíte někdo jak to je?