Půjčit účet dlužníkovi?

Anonymní
26.2.13 16:06

"Půjčit" účet dlužníkovi??

Zdravím všechny :mavam:,
potřebuji poradit, jsem v tomto bez zkušeností ;). Mého muže požádal známý, který má finanční problémy a obestavený (ani nevím, jestli se to tak správně říká, ale snad je to k pochopení) účet, jestli by si nemohl nechat poslat výplatu na náš účet - no nejspíš by to nebyla jedna výplata :roll:. A já si myslím, že na to můžeme doplatit, že si exekutor prostě zjistí, kam mu ty peníze zaměstnavatel posílá. Manžel tak opatrný není. Může mi někdo říct, jak to je? budeme v riziku nebo ne?
Díky za odpovědi Š.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65293
26.2.13 16:09

V žádném případě bych to nedělala. Taky můžete přijít o peníze vy a ještě mít nepříjemnosti, že mu pomáháte zatajovat peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
26.2.13 16:10

Muj ucet pouziva sestra a nikdy mi ho neodstavili. Pujdou jen po platu v jeho praco me po uctu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101775
26.2.13 16:10

No určité riziko tam je, ale reálně bych ho viděla jako malé, protože pokud pracuje, tak bude mít exekuci na plat a tedy to co strhnout jde, mu strhnou hned v práci a na ten zbytek má nárok. Na druhou stranu, proč si v práci nezažádá o výplatu v hotovosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
926
26.2.13 16:24

Já bych to nedělala, je to napomáhání podvodu a nikdy nevíš, kdy se vám to může vrátit.
A vůbec, do takové situace se zřejmě dostal, protože někde dluží, tak ať se k tomu postaví čelem a zaplatí. Tyhle případy mě vždycky zvednou ze židle.
Mně samotné dluží teď již bývalá kamarádka 20 tisíc, už 2 roky, stále se tváří, že nemá ani dětem na rohlíky, vozí si zadek v obrovském Volvu, renovuje barák a kouří 2 krabičky cigaret denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.13 16:36

Tak a teď si vyber, že? :lol:

@j.a.n.i1 no to byla moje první otázka na manžela, nevěděl. Nebo proč si to nenechá posílat na složenku? Já s ním nemluvila :oops:.

@Evikk určitě máš pravdu, ale tohle neřeším ;). Myslím si, že určitému procentu lidí není možné pomoci, protože každé podání pomocné ruky, znamená jen oddálení problému, ale… mají děti a něco na obživu potřebují. Podrobnosti nevím, ani mě upřímně moc nezajímají :oops:, já jen zjišťuji co to znamená pro nás.
Děkuji Š.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.2.13 16:39

Na můj účet taky chodila výplata od brašky, když měl exekuci na plat. Účetní ztrhla exekuci a zbytek poslala na můj účet. Není to trestné a taky si myslím, že nic nezatajuje. exekuci z platu platí. braškovi kvůli exekuci nikde nechtěli účet udělat… Ale to byl bráška a ne kamarád..

• Citovat
  • Upravit
11559
26.2.13 16:52

Neda se to uplne doporucit.
Urcite ne na ucet, ktery pouzivate.
Kdyz uz, tak zalozit novy ucet jinde (zdarma jsou asi 3).
Obcas nekdo zalozi ucet pro dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101775
26.2.13 17:44
@Evikk píše:
Já bych to nedělala, je to napomáhání podvodu a nikdy nevíš, kdy se vám to může vrátit.

Proč hned napomáhání k podvodu 8o pokud je to plat z práce, tak je to ta část, na kterou má ze zákona nárok, exekuční srážky už byli provedeny.

A mě osobně tedy přijde šílené, že člověk (ač má exekuci, což je jeho blbost) mající srážky ze mzdy defacto nesmí používat účet, přestože na tu svou část příjmu má nárok, ale zákony ho nutí s ní pracovat pouze hotově nebo používat cizí účet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
26.2.13 17:49
@Ivan PPZ píše:
Obcas nekdo zalozi ucet pro dite.

Tak na dětský účet v žádném případě, své děti bych do toho netahal. 8o 8o 8o

Ale jiný, zvlášť účet - třeba, ale ne děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
26.2.13 17:51

Pokud uz je v exekuci, tak ma srazky z platu a pak neni problem ten zbytek posilat normalne na svuj ucet.
Takze mozna preventivne, nebo je dluh vetsi a boji se, ze by skocili nejen po vyplate, ale i po uctu (pokud by tam neco bylo).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
26.2.13 17:56

Myslím svoje děti kvůli kamarádovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101775
26.2.13 17:59
@Ivan PPZ píše:
Pokud uz je v exekuci, tak ma srazky z platu a pak neni problem ten zbytek posilat normalne na svuj ucet.

Když on to bohužel dost často v praxi problém je :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101775
26.2.13 17:59
@eumedon píše:
Myslím svoje děti kvůli kamarádovi.

Tak to určitě ne, ale tak to ani nebylo myšleno, byli myšleny vlastní děti kvůli sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
26.2.13 18:09

Deti myslim mlade, nikoli uz dospele.
A u mladych deti moc nejaky problem nevidim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel