Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Ivan PPZ Já bych děcka do toho netahal.
Jak se někdo začne kvůli vlastním (nedejbože kamarádovým) dluhům zaštiťovat děckama, vzpomenu si na tohle
, i když připouštím, že je to něco jiného… ale stejně.
MYSLÍM ŽE NIC SE STÁT URČITĚ NEMUŽE…TÍM ŽE SI TAM NECHÁ POSÍLAT PENÍZE ON VÁM PROSTĚ UČET NEZABLOKUJÍ..TO NESMÍ…DOKONCE TOHLE RADÍ I PRÁVNÍCI TAKŽE ANI NEBUDETE NAPOMÁHAT NĚJAKÉMU PODVODU…
ALE MOŽNÁ BY BYLO LEPŠÍ POKUD CHCETE POMOCT ABY SIS TY NEBO TVŮJ MANŽEL ZŘÍDILI JEŠTĚ JEDEN UČET KAM SI NECHÁ PLAT POSÍLAT..UČET BUDE NA VÁS TUDÍŽ HO NEOBSTAVÍ A VY I TAK BUDETE V KLIDU ŽE TO NECHODÍ NA UČET KAM CHODÍ VAŠE PENÍZE…
@SKYTULE Tak teoreticky by se něco stát mohlo, ale prakticky je ta pravděpodobnost skoro nulová… a vypni si CapsLock ![]()
Obestavený účet nemá s exekucí na plat co dělat, při „obestavbě“ prostě banka veškeré peníze co přijdou na účet může použít k úhradě dluhu. Pán má nejspíš problém s hypotékou či jinou půjčkou od banky.
Nejjednodušší je pro něj i pro vás (pokud mu chcete pomoci) založit nový účet na vaše jméno. Jen ještě pozor, co to bude za peníze - placení daní
.
No nevím ale vzhledem k tomu že tohle opravdu radí právníci tak to určitě takovej průšvih není…
a nemusí to být dluh jen u banky ať jde o jakýkoliv dluh tak exekutoři mužou učet zastavit a samozdřejmě tam budou zůstávat peníze co tam budou chodit proto jediné řešení je nechat peníze posílat jinam…učet na někoho jiného, složenka nebo peníze hotově…
@SKYTULE Ano a to může být vyhodnoceno jako trestný čin poškozování věřitele.
Znám bohužel dost lidí co tohle řešili a ještě na to nikdo nedoplatil…
a pokud to opravdu slyším od právníka nebála bych se toho…ale to je samozdřejmě na každém… ![]()
Děkuji za příspěvky, peníze jsou už na cestě, takže tento měsíc to necháme a od příštího ať se nějak zařídí. Složenka je prý na dlouhou dobu (až měsíc by čekali na peníze) a hotově zaměstnavatel nevyplatí
. Vůbec nevím o co jde, zda má na ty peníze nárok nebo jestli jsou to peníze, které chce před exekucí nějak ukrýt, to bych opravdu spekulovala. Každopádně mně se to nelíbí a manžel to respektuje, možná u rodiny nebo blízkého kamaráda by člověk přemýšlel jinak, tohle je „jen“ známý
.
@Evikk píše:
Já bych to nedělala, je to napomáhání podvodu a nikdy nevíš, kdy se vám to může vrátit.
A vůbec, do takové situace se zřejmě dostal, protože někde dluží, tak ať se k tomu postaví čelem a zaplatí. Tyhle případy mě vždycky zvednou ze židle.
Mně samotné dluží teď již bývalá kamarádka 20 tisíc, už 2 roky, stále se tváří, že nemá ani dětem na rohlíky, vozí si zadek v obrovském Volvu, renovuje barák a kouří 2 krabičky cigaret denně.
za prvé to žádné napomáhání k podvodu není, pokud by exekutor chtěl, nechá strhávat dlužnou částku rovnou u zaměstnavatele, pokud obstavil účet, je to jeho věc…A to druhé, co píšeš, že se do takové situace dostal, tak ať se staví čelem a zaplatí - hmmmm, asi kdyby měl z čeho, tak to zaplatí, takže zvedání ze židle je trochu blbý přirovnání. Víš, ono je jednoduchý se takto dívat na druhého, protože mít v dnešní době exekuci je bohužel raz dva a mnohdy se člověk k ní dostane ani nevlastní vinou, sama nevíš, kdy se něco podobného může stát tobě a představ si, že by někdo šmahem ruky řekl, ť se k tomu postavíš čelem a zaplatíš. Lehko někoho soudit a tohle konstatovat, když se člověku zrovna nic podobného neděje ![]()
@kočička Evička píše:
za prvé to žádné napomáhání k podvodu není, pokud by exekutor chtěl, nechá strhávat dlužnou částku rovnou u zaměstnavatele, pokud obstavil účet, je to jeho věc…A to druhé, co píšeš, že se do takové situace dostal, tak ať se staví čelem a zaplatí - hmmmm, asi kdyby měl z čeho, tak to zaplatí, takže zvedání ze židle je trochu blbý přirovnání. Víš, ono je jednoduchý se takto dívat na druhého, protože mít v dnešní době exekuci je bohužel raz dva a mnohdy se člověk k ní dostane ani nevlastní vinou, sama nevíš, kdy se něco podobného může stát tobě a představ si, že by někdo šmahem ruky řekl, ť se k tomu postavíš čelem a zaplatíš. Lehko někoho soudit a tohle konstatovat, když se člověku zrovna nic podobného neděje
@kočička Evička @SKYTULE no holky já nevím, ano do špatné situace se dostaneš raz dva, ale exekuce? nebo obestavení účtu? To už nejspíš nějakou dobu trvá, alespoň teda tady v tomto případě to tak bohužel je
. Š.
@Anonymní píše:
@kočička Evička @SKYTULE no holky já nevím, ano do špatné situace se dostaneš raz dva, ale exekuce? nebo obestavení účtu? To už nejspíš nějakou dobu trvá, alespoň teda tady v tomto případě to tak bohužel je. Š.
já vím, ale i tak…vezmi si např. že třeba sociálka, když jako OSVČ neplatíš všechno jak máš, tak ti obstaví účet velmi rychle, jelikož mají na základě výkazu nedoplatků již toto jako exekuční titul a vykonávací oddělení, které koná velmi rychle…anebo např. pozdě placené telefony, taky to nejde vůbec přes soud. Je několik typů plateb, kde se to netáhne přes např. platební rozkazy či rozsudky, ale rovnou na základě jiných typů „rozhodnutí“ a jako laik to člověk ani neví. Občas zastupuju lidi, kteří jsou takto „postiženi“ a je mi kolikrát zle z toho, jak se na ně event. věřitel sběhne jako sup a hlavně, z malýho dluhu se vyloupne i několik desítek tisíc a byť je to v mezích zákona, z morálního úhlu pohledu je to velmi za čarou ![]()
@kočička Evička jasně, ale pořád víš, že někde dlužíš a pak se není čemu divit..
Š.
@Anonymní píše:
@kočička Evička jasně, ale pořád víš, že někde dlužíš a pak se není čemu divit..Š.
to ano, ale pořád si tak říkám, protože se s tím fakt setkávám hodně často, že plno tzv „věřitelů“ jen číhá na možnost někoho „obrat“, ale tím vůbec nechci říct, že je to vždy a všude. Asi mám už alergii na situace, které pomáhám řešit těm, kteří dluží, chtějí zaplatit, ale věřitel jim nedá žádnou šanci, např, splátky a tak. V mnoha případech jsou to i ti exekutoři…např. měla jsem pána, dlužil zdravotní pojišťovně, dala to soukromému exekutorovi a dlužník mi dal plnou moc, já tam šla a zjistila toto: exekutor zjistil, že pán má lukrativní pozemek, dal tam exekuci a řekl mi, že cca 30 tis, které dlužil, mu nedá ani 14 dní na zaplacení, že okamžitě prodá pozemek (komu asi, že jo)…ihned objednal odhadce na pozemek, kterej měl čas ihned druhý den (vše jasn domluveno) a dlužníkovi předepsal zaplatit 86 tis (zbytek byly náklady exe, které ještě téměř nevznikly). Dlužník zaplatil 86 tis do dvou dnů a přesto exe naúčtoval dalších 25 tis za odhad pozemku, protože prý jej už nechal udělat (blbost jak hrom)…nesnáším cílený okrádání lidí ![]()