Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Dobry vecer chtela bych se zeptat manzelovi hrozi exekuci bydlime v pronajatem byte a ja bych se chtela zeptat jestli nemuzou nejak na moji mamku u ktere mam trvale bydliste jelikoz jsem manzelka?
@věrka6 píše:
Dobry vecer chtela bych se zeptat manzelovi hrozi exekuci bydlime v pronajatem byte a ja bych se chtela zeptat jestli nemuzou nejak na moji mamku u ktere mam trvale bydliste jelikoz jsem manzelka?
Můžou, pokud ty dluhy udělal za trvání manželství, protože máte společné jmění manželů. Můžou brát všude, kde si důvodně myslí, že je majetek povinného a trvalý pobyt manželky povinného tím důvodem může být.
Ale ikdyz tam nebydlime? takze kdyz se necham odhlasit tak to bude ok?
@věrka6 Asi bude pro vaši maminku lepší, když se přehlásíte tam, kde skutečně bydlíte, ale nejsem si jist, jestli už není pozdě. V každém případě pak může vaše maminka namítat, m že tam nemáte trvalý pobyt a žádné věci a exekutor by pak dost riskoval, kdyby tam vstupoval nebo něco oblepoval, takže myslím, že by bylo lepší, kdybyste se přehlásila.
@věrka6 píše:
Ale ikdyz tam nebydlime? takze kdyz se necham odhlasit tak to bude ok?
nezajímá je, že tam nebydlíte, když tam máte trv. pobyt. Rychle ať vás maminka odhlásí, a vy se přihlaště na úřad, než dluh splatíte, pro větší klid. Jinak půjdou mamince oblepovat věci určitě.
Maminka nemusí nic odhlašovat. Zakladatelka se přihlásí k trvalému pobytu u manžela a může mít jen jeden trvalý pobyt, tudíž odhlásí ji sami.
@eumedon píše:
Maminka nemusí nic odhlašovat. Zakladatelka se přihlásí k trvalému pobytu u manžela a může mít jen jeden trvalý pobyt, tudíž odhlásí ji sami.
no to určitě udělat může, ale jak víte, že se k manželovi jen tak přihlásit může? Nebo mi něco uniklo? Píše jinak, že bydlí v nájmu…
Bydlime v pronajmu. takze zitra pujdu s mamcou na urad at me odhlasi
@sad 1 píše:
no to určitě udělat může, ale jak víte, že se k manželovi jen tak přihlásit může?
Z toho titulu, že jsou manželé.
@věrka6 píše:
Bydlime v pronajmu. takze zitra pujdu s mamcou na urad at me odhlasi
a předpokládám, že v nájmu trv. pobyt mít nemůžete, takže když vás odhlásí, a nenahlásíte si jiný trv. pobyt, automaticky budete přihlášena na úřadě - v době exekuce nejlepší řešení. Držím pěsti, aby se podařilo dluh rychle splatit.
@eumedon píše:
Z toho titulu, že jsou manželé.
ale to není jen o manželství, ale taky o tom, kde manžel bydlí, kde má trv. pobyt. Manžel může mít taky trv. pobyt na úřadě, a tam se k němu asi sama nepřihlásí. Proto jsem se ptala. Teď už máme informací více, myslela jsem si to.
@sad 1 píše:
a předpokládám, že v nájmu trv. pobyt mít nemůžete, …
To myslím předpokládáš špatně. Nájenmní smlouva je titulem přihlášení obou k trvalému pobytu.
@eumedon píše:
@sad 1To myslím předpokládáš špatně. Nájenmní smlouva je titulem přihlášení obou k trvalému pobytu.
to ano, ale nepředpokládám, že chce zakladatelka přijít o domácnost
Blb…radu, než přihlásit si trv. pobyt tam, kde bydlím, v době exekuce, jsem neslyšela. Ale taky rada no. Více se k tomu nebudu vyjadřovat, neboť si myslím, že zakladatelka již ví, co má dělat
Hezký večer.
@eumedon píše:
@sad 1To myslím předpokládáš špatně. Nájenmní smlouva je titulem přihlášení obou k trvalému pobytu.
no já bych řekla, že s tím musí souhlasit majitel bytu..my jsme měli přímo v nájemní smlouvě, že si přihlásit TP nesmíme..