Manželovi hrozí exekuce - trvalé bydliště u mamky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19790
24.2.13 21:06

Pro zakladatelku:
http://bydleni.idnes.cz/…ity_bdp.aspx?…

http://www.epravo.cz/…i-22225.html

Příspěvek upraven 24.02.13 v 21:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
24.2.13 21:07

Platime normalne najem v byte co nam pronajima majitel.ano manzel ma trv. bydliste na urade a ja ted budu mit pro jistotu take. nechtela bych na maminku neco hodit.moc dekuji snad to bude co nejdrive za nami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
24.2.13 21:08
@věrka6 píše:
Platime normalne najem v byte co nam pronajima majitel.ano manzel ma trv. bydliste na urade a ja ted budu mit pro jistotu take. nechtela bych na maminku neco hodit.moc dekuji snad to bude co nejdrive za nami

Nebudete mít na úřadě a váš manžel brzy také ne. Moje rady se budou hodit.

Dobrou noc.

Příspěvek upraven 24.02.13 v 21:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
24.2.13 21:08
@handulinda píše:
no já bych řekla, že s tím musí souhlasit majitel bytu..my jsme měli přímo v nájemní smlouvě, že si přihlásit TP nesmíme..

já se přiznám, že ani nevím, jestli to tak v současnosti je. Kdysi to byla podmínka, teď si jistá nejsem, jestli se něco nezměnilo. Ale tak asi by byla zakladatelka fakt hloupá, kdyby chtěla přijít o zařízení bytu, si říkám

• Citovat
  • Upravit
Nepřihlášená
24.2.13 21:09

@handulinda
To tam může krásně mít, ale pokud máš platnou nájemní smlouvu, tak se majitel může na hlavu postavit ale TP si tam nahlásit můžeš…

• Citovat
  • Upravit
19790
24.2.13 21:22
@Nepřihlášená píše:
@handulinda
To tam může krásně mít, ale pokud máš platnou nájemní smlouvu, tak se majitel může na hlavu postavit ale TP si tam nahlásit můžeš…

Přesně tak, ujednání odporující zákonu, tudíž neplatné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9378
24.2.13 21:22

No vidíte :-D to jsem ani netušila, že mi stačí ke schválení TP nájemní smlouva :-D já měla za to, že to musí majitel schválit :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
24.2.13 21:25
@sad 1 píše:
to ano, ale nepředpokládám, že chce zakladatelka přijít o domácnost :roll: :roll: :roll: Blb…radu, než přihlásit si trv. pobyt tam, kde bydlím, v době exekuce, jsem neslyšela. Ale taky rada no. Více se k tomu nebudu vyjadřovat, neboť si myslím, že zakladatelka již ví, co má dělat :mavam: :mavam: :mavam: Hezký večer.

Mě to zas tak blbé nepřijde, protože je celkem jedno jestli tam mají trvalý pobyt nebo ne, zdržují se tam, takže tam exekutor může přijít tak jako tak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
24.2.13 21:26
@handulinda píše:
No vidíte :-D to jsem ani netušila, že mi stačí ke schválení TP nájemní smlouva :-D já měla za to, že to musí majitel schválit :-D

Potřebuješ BUĎ nájemní smlouvu NEBO souhlas majitele ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
24.2.13 21:26
@Kallkapa píše:
Mě to zas tak blbé nepřijde, protože je celkem jedno jestli tam mají trvalý pobyt nebo ne, zdržují se tam, takže tam exekutor může přijít tak jako tak..

no pokud se to dozví, tak ano. Mám jiné zkušenosti.

• Citovat
  • Upravit
19790
24.2.13 21:29

Ještě takhle: Spletl jsem se, když jsem psal, že TP na úřadě už není možno ohlásit, ta novela zatím neprošla (obce jsou prý proti). MV chystalo novelu, podle které přehlásí lidi z úřadů do nejbližší obyvatelné nemovitosti, kterou vlastní, nebo (pokud žádnou nemovitost nevlastní) k příbuzným. To zatím neprošlo.

Ale: http://www.poradte.cz/…r-vrana.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel