Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Pro zakladatelku:
http://bydleni.idnes.cz/…ity_bdp.aspx?…
http://www.epravo.cz/…i-22225.html
Příspěvek upraven 24.02.13 v 21:07
Platime normalne najem v byte co nam pronajima majitel.ano manzel ma trv. bydliste na urade a ja ted budu mit pro jistotu take. nechtela bych na maminku neco hodit.moc dekuji snad to bude co nejdrive za nami
@věrka6 píše:
Platime normalne najem v byte co nam pronajima majitel.ano manzel ma trv. bydliste na urade a ja ted budu mit pro jistotu take. nechtela bych na maminku neco hodit.moc dekuji snad to bude co nejdrive za nami
Nebudete mít na úřadě a váš manžel brzy také ne. Moje rady se budou hodit.
Dobrou noc.
Příspěvek upraven 24.02.13 v 21:09
@handulinda píše:
no já bych řekla, že s tím musí souhlasit majitel bytu..my jsme měli přímo v nájemní smlouvě, že si přihlásit TP nesmíme..
já se přiznám, že ani nevím, jestli to tak v současnosti je. Kdysi to byla podmínka, teď si jistá nejsem, jestli se něco nezměnilo. Ale tak asi by byla zakladatelka fakt hloupá, kdyby chtěla přijít o zařízení bytu, si říkám
@handulinda
To tam může krásně mít, ale pokud máš platnou nájemní smlouvu, tak se majitel může na hlavu postavit ale TP si tam nahlásit můžeš…
@Nepřihlášená píše:
@handulinda
To tam může krásně mít, ale pokud máš platnou nájemní smlouvu, tak se majitel může na hlavu postavit ale TP si tam nahlásit můžeš…
Přesně tak, ujednání odporující zákonu, tudíž neplatné.
No vidíte
to jsem ani netušila, že mi stačí ke schválení TP nájemní smlouva
já měla za to, že to musí majitel schválit ![]()
@sad 1 píše:
to ano, ale nepředpokládám, že chce zakladatelka přijít o domácnost![]()
![]()
Blb…radu, než přihlásit si trv. pobyt tam, kde bydlím, v době exekuce, jsem neslyšela. Ale taky rada no. Více se k tomu nebudu vyjadřovat, neboť si myslím, že zakladatelka již ví, co má dělat
![]()
![]()
Hezký večer.
Mě to zas tak blbé nepřijde, protože je celkem jedno jestli tam mají trvalý pobyt nebo ne, zdržují se tam, takže tam exekutor může přijít tak jako tak..
@handulinda píše:
No vidíteto jsem ani netušila, že mi stačí ke schválení TP nájemní smlouva
já měla za to, že to musí majitel schválit
Potřebuješ BUĎ nájemní smlouvu NEBO souhlas majitele ![]()
@Kallkapa píše:
Mě to zas tak blbé nepřijde, protože je celkem jedno jestli tam mají trvalý pobyt nebo ne, zdržují se tam, takže tam exekutor může přijít tak jako tak..
no pokud se to dozví, tak ano. Mám jiné zkušenosti.
Ještě takhle: Spletl jsem se, když jsem psal, že TP na úřadě už není možno ohlásit, ta novela zatím neprošla (obce jsou prý proti). MV chystalo novelu, podle které přehlásí lidi z úřadů do nejbližší obyvatelné nemovitosti, kterou vlastní, nebo (pokud žádnou nemovitost nevlastní) k příbuzným. To zatím neprošlo.