Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Seizdra píše:
A máte někde jinde, kdekoli, exekuci?
Manžel měl z podnikání, ale to se celé uhradilo minulý rok, hned jak to přišlo ten den se to celé zaplatilo(dlužil za materiál, pán mu nezaplatil dodneška).Takže jen toto jinde nikde nic…
Tato firma si odkupuje pohledávky od ostatních společností, takže to může být z čehokoli, tihle to jen koupili a budou po tobě vymáhat…je tam číslo?? Zavolej a zjisti víc.
Určitě si to nenech pro sebe a někde to nahlaš. Právnicky neporadím, nevyznám se v tom. Ale ohlasy jsou všeobecně stejné jako máš ty, jsou to nějací podvodníci, třeba zde: http://www.kurzy.cz/…A-V-T-12989/ . ![]()
@Anonymní píše:
Manžel měl z podnikání, ale to se celé uhradilo minulý rok, hned jak to přišlo ten den se to celé zaplatilo(dlužil za materiál, pán mu nezaplatil dodneška).Takže jen toto jinde nikde nic…
Ani třeba z blbé tramvaje nebo tak? Třeba před 10, 15 lety? Zkoušela jsi tam volat?
Soud byl-uvádějí- v roce 2008,to manžel ještě nepodnikal a byl čistý, žádné dluhy, nic.
@Seizdra píše:
Ani třeba z blbé tramvaje nebo tak? Třeba před 10, 15 lety? Zkoušela jsi tam volat?
Zajedte za soudnim exekutorem. Nevim, zda vam po telefonu nejake informace sdeli, protoze vetsinou to nechteji telefonicky delat. Soudni exekutor ma povinnost vam predat veskere informace a soucasne vas poucit o moznych krocich z vasi strany - dolozeni dokumentace ohledne dluhu, zaplaceni apod. Doporucuji jeho jednani zaznamenavat - video/zvuk, pokud porusi svoje povinnosti ma problem.
V pripade, ze nastanou komplikace obratte se na soud, ktery vydal rozkaz na zaklade ktereho exekutor jedna.
Kazdopadne doporucuji jednat velmi rychle, aby vam u dveri nezvonili „stehovaci“ nebo nenastali zmeny na KN ohledne vlastnictvi vasich nemovitosti…
Preju hodne stesti a hlavne pevne nervy ![]()
Ahoj, stalo se nam dneska to same!!! Nikde si nepujcujeme, zadne dluhy nemame a najednou manzelovi prisla exekuce od firmy Matco na 200tis! Nikdy jsme o tyhle firme ani neslyseli a hlavne ted mi zablokovali vsechny penize v bance, mam jenom to co mi zbylo v pezence
Co ted mame delat ![]()
Sáhnutí na účet asi nebude nějaký omyl. Přece není možný, aby dlužník nahlásil adresu a okamžitě tomu nešťastníkovi zablokovali účet. Stává se, že dlužník nahlásí adresu, kde nikde nebydlel, tak se exekuce vyvěsí na vchodové dveře, ale neznamená to, že všem v domě zablokují účty. To je blbost. Stejně to platí podle mě i u RD. Ještě je možné, že si někdo u vás nahlásil trvalý pobyt. Ale majitelkou účtu jste vy, nikoliv nějaký xy.
Anonymní: Když kouknete na net zjistíte, že Matco se kromě jiného zabývá odkupem pohledávek od věřitelů. Zapátrejte v paměti zda jste skutečně vše uhradili, třeba i před manželstvím a hlavně komunikujte s exekutorem!!!
Holky volám SOS po celém emiminu:)
Přišla jsem zvenku a na dveřích papír nějaká výzva před provedením exekuce.Od firmy Matco s. r.o…z touhle firmou jsme nikdy nic neměli společného, slyšeli jsme o ní prvně až ted. Chtějí zaplatit do dvou dnů cca 50 tis.
Vzhledem k tomu že jsme s touhle firmou nikdy nic neměli, platit to nehodláme. Nikdy nepřišel jediný dopis, tudíž jsme se neměli ani proti čemu odvolávat, hledala jsem na internetu a takovéhle problémy, má s touto firmou více lidí. Co s tím? Rozhodně nechci o nic přijít, je možné podat žalobu? Nebo trestní oznámení? Raději inko.