Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Exekutor da prikaz bance na nejakou castku s datum sthnuti treba za pul roku a strhne se to a pusti se ucet az v ten den co je zadany, ja treba mela exekuci od dubna s datum strhnuti k 23.10. to se strhli penize co požadoval a ucet v pohode
@terinka4444 píše:
Není to pravda, není, exekutor může zablokovat účet na základě exekuce, která nabyla právní moci, ale nesmí ty peníze strhnout, musí znovu žádat soud a navyšují se náklady, banka s tím nemá co dělat.
soud posvětí věřiteli navrženého exekutora, věřitel předá exekuční titul, což je pravomocné rozhodnutí o povinnosti plnit. Exekutor se rozhodne jakou formou bude exekuovat, např. obstavením účtu, nemovitosti atd. Zablokuje majetek a teprve poté pošle dlužníkovi exekuční příkaz a tam jej informuje o tom, co zablokoval, jaká je částka včetně jeho nákladů, informuje o možnosti podat námitky atd atd. Pokud by se prokázalo, že exekuce je neoprávněná - o tomto rozhoduje soud, tak odblokuje majetek, ale pokud by poslal nejdřívě ten příkaz, tak dlužník podá námitku proti exekuci a rychle převede majetek jinam, či vybere peníze z účtu. To by potom celé pozbylo smysl, kdyby se nejdříve informovalo a poté blokovalo.
@Janam20 píše:
Exekutor da prikaz bance na nejakou castku s datum sthnuti treba za pul roku a strhne se to a pusti se ucet az v ten den co je zadany, ja treba mela exekuci od dubna s datum strhnuti k 23.10. to se strhli penize co požadoval a ucet v pohode
a proč to v tom oznámení o exe není, k jakému dni se pokusí strhnout, napíše si dopis a když se člověk snaží něco vyřešit, tak dělá mrtvého brouka ![]()
@Anonymní píše:
a proč to v tom oznámení o exe není, k jakému dni se pokusí strhnout, napíše si dopis a když se člověk snaží něco vyřešit, tak dělá mrtvého brouka
exekutor bance neurčuje den strhnutí, on to pouze požaduje strhnout. Pokud nejsou na účtu prostředky, po půl roce banka napíše exe, že nemá co poslat a hotovo. Exe může opakovaně chtít blokovat např. účet, pokud nedostane v té době nic od banky. Půl roku je běžná praktika, dokonce banka, pokud exe nic nedostane, poté běžně účet ruší.
@kočička Evička píše:
soud posvětí věřiteli navrženého exekutora, věřitel předá exekuční titul, což je pravomocné rozhodnutí o povinnosti plnit. Exekutor se rozhodne jakou formou bude exekuovat, např. obstavením účtu, nemovitosti atd. Zablokuje majetek a teprve poté pošle dlužníkovi exekuční příkaz a tam jej informuje o tom, co zablokoval, jaká je částka včetně jeho nákladů, informuje o možnosti podat námitky atd atd. Pokud by se prokázalo, že exekuce je neoprávněná - o tomto rozhoduje soud, tak odblokuje majetek, ale pokud by poslal nejdřívě ten příkaz, tak dlužník podá námitku proti exekuci a rychle převede majetek jinam, či vybere peníze z účtu. To by potom celé pozbylo smysl, kdyby se nejdříve informovalo a poté blokovalo.
Napsala jsem to blbě…většinou banka po půl roce účet zruší a napíše exe, že účet je zrušen a že nic neposílá…
Půl roku je běžná praktika, dokonce banka, pokud exe nic nedostane, poté běžně účet ruší. // cože? a moje peníze si rozděli na svačiny nebo jak? ![]()
@kočička Evička píše:
exekutor bance neurčuje den strhnutí, on to pouze požaduje strhnout. Pokud nejsou na účtu prostředky, po půl roce banka napíše exe, že nemá co poslat a hotovo. Exe může opakovaně chtít blokovat např. účet, pokud nedostane v té době nic od banky. Půl roku je běžná praktika, dokonce banka, pokud exe nic nedostane, poté běžně účet ruší.
a jak si mám vysvětli že na účtě je 25000, exekutor chce 15000, účet je stále blokovám a peníze tam leží?
Anonym 2
@terinka4444 píše:
Ano, to já píšu, jen zkráceně, nicméně ve fázi, kdy jsou ty peníze už bloklé, je paradox, že si je exetur nemůže strhnout, ikdyž dlužník říká, ať si je strhne, dá to písemně a já nevím jak. Musí buď sehnat jiné peníze a zaplatit, pak je mu účet komplet odblokován nebo je nesežene, exukotor o stržení peněz musí znovu žádat soud, trvat to může měsíce a stojí to další tisíce, takže ta bloklá částka není konečná.
pokud banka nepoukáže finance, byť jsou na účtu (tohle se děje poměrně běžně), tak musí zaplatit vzniklou škodu, protože je to její vina, takže další tisíce neplatí povinný, ale banka
@Anonymní píše:
a proč to v tom oznámení o exe není, k jakému dni se pokusí strhnout, napíše si dopis a když se člověk snaží něco vyřešit, tak dělá mrtvého brouka
to más v internetovém bankovnictvi v blokacich nebo v nezauctovanych transakcich, on to udela formou platebniho prikazu, do toho dopisu se jen napise ze do doby nez tam bude ta castka tak má právo blokovat ucet, a on si jak kdyby tipne jak dlouho by ti mohlo trvat to splatit tak to hodi treba na pul roku
nerozumim tomu proc to tak je ale vim ze to tak je ![]()
@Anonymní píše:
Půl roku je běžná praktika, dokonce banka, pokud exe nic nedostane, poté běžně účet ruší. // cože? a moje peníze si rozděli na svačiny nebo jak?
@Anonymní píše:
Půl roku je běžná praktika, dokonce banka, pokud exe nic nedostane, poté běžně účet ruší. // cože? a moje peníze si rozděli na svačiny nebo jak?
to ruší pouze v případě, že na účet po celou dobu nebyly doloženy prostředky na vyplacení exekuce.
@Anonymní píše:
a jak si mám vysvětli že na účtě je 25000, exekutor chce 15000, účet je stále blokovám a peníze tam leží?
Anonym píše: Více
banka to zapomněla poslat, s tímhle jsem se už víckrát setkala (nikoliv u sebe)
@terinka4444 píše:
Pokud na účtu nejsou peníze bylo myšleno, tudíž není co blokovat a co přeposílat. jak to přesně máš? Máš bloknuto víc, než je dluh?
ano v téhle době už tam mám peníze, které převyšují dluh, proto mi to začíná dosti ležet v žaludku a pan exekutor mě začíná vcelku vytáčet ![]()
@kočička Evička píše:
pokud banka nepoukáže finance, byť jsou na účtu (tohle se děje poměrně běžně), tak musí zaplatit vzniklou škodu, protože je to její vina, takže další tisíce neplatí povinný, ale banka