Exekuce na účtě, co teď?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
8.1.13 21:19
@Tapeta píše:
V každém případě - pokud se exekuci nechystáte dobrovolně uhradit co nejdříve, blokace potrvá ještě dlouho. Pokud pohledávku uhradíte co nejdříve, resp. do dvou týdnů od doručení usnesení o nařízení exekuce (pokud se podaří Vám doručit na adresu vedenou v centrální evidenci obyvatel), exekutor Vám odpustí polovinu svých nákladů.

Byla by uhrazena, na účtě je o deset tisíc víc než chce exekutor. Trvalé bydliště má přítel na obci, tam se ptal a nic tam není.
Anonym 2

• Citovat
  • Upravit
69235
8.1.13 21:26
Pochop už, že si to exekutor sám z účtu nestrhne, je to na dlouhé lokte ještě od zablokování, ideálně uhradit z jiných peněz a to co nejdřív a pak žádat odblokování.
@Anonymní píše:
Byla by uhrazena, na účtě je o deset tisíc víc než chce exekutor. Trvalé bydliště má přítel na obci, tam se ptal a nic tam není.
Anonym píše: Více
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8504
8.1.13 21:34

Přesně tak…bude trvat měsíce, než si to exekutor strhne sám a tím se samozřejmě bude částka navyšovat a navyšovat. Tedy uhradit exekuci (i kdyby částečně) co nejdříve z jiných prostředků!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.1.13 18:52

Jestli můžu poradit, znovu se pokusit kontaktovat telefonicky exekutora a pokud ne poslat doporučeně výzvu, že peníze na účtě jsou tak ať si dá požadavek k poslání bance. Mají oprávnění si z účtů strhávat i po částech. Měla jsem to tak také. Na účtě zablokovali 25tis. ale dluh byl 150tis., takže soudní rozkaz byl na celou částku. Kvůli nutnému pohybu na účtě jsem dál musela posílat na zablokovaný účet 2tis a k tomu ještě splátky přímo exekutorovi, po 4letech jsem tak odhadovala, kolik to dělá a zavolala exekutorovi o přibližné vyčíslení zůstatkového dluhu. bylo to 50tis ještě a v té době už právě na zablokovaném účtě dávno bylo přes 100tis, taky mi říkali ať doplatím a že pak účet odblokují že teď by jim banka poslala celou naspořenou částku a to by byl velký přeplatek. Nedala jsem se a prostě uprosila je, ať si zažádají o čstečnou úhradu soudního příkazu banku a opravdu tak do 3dnů udělali a během dalších 14dnů jsem doma měla ukončení exekuce a na účtě vrácený celý vyčíslený přeplatek. Je fakt že někdy jsou dost nepříjemní, ale zatím se s nimi vždycky dalo nakonec domluvit.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.6.13 14:32
@kočička Evička píše:
Je běžnou praktikou exekutor. kanceláří, že se vůbec s nikým nebaví, ani s těma, kteří chtějí plnit, spolupracovat apod. Výmluva je vždycky stejná - ten, co to má na starosti tady neí, a nikdy nebude, nechápu to, ale takto to funguje.
Pokud je exekuovaná částka nižší, než je na účtu peněz, je blokovaná jenom dlužná částka, tudíž zbytek peněz je disponibilní. Nejlepší je zajít do banky, zjistit si přesnou částku a pokud nejde se zbytkem peněz disponovat, zeptat se, proč to nejde. Pokud máte na účtu kontokorent, je pravda, že v případě exekuce se zbytek prostředků neuvolní, jelikož banky zásadně neplní exekutorovi z kontokorentu, protože to nejsou vaše prostředky, ale peníze banky (dle nich). Tudíž se může stát, že bude muset dojít k doplnění celé částky kontokorentu a ještě částky z exekuce, ale nevím, jak to máte zrovna vy doma.

To práve neni pravda, ted se mi stalo ze mi prave odecetli exekuci i z kontokorentu i nad ramec nej. Kontokorent jsem mela 5 tis a diky exe tam dluzim 1900 nad ramec kontokorentu!!! :roll:

• Citovat
  • Upravit
29.6.13 14:49
@Anonymní píše:
To práve neni pravda, ted se mi stalo ze mi prave odecetli exekuci i z kontokorentu i nad ramec nej. Kontokorent jsem mela 5 tis a diky exe tam dluzim 1900 nad ramec kontokorentu!!! :roll:

hmmm, tak potom se různé banky chovají různě, ale já jsem se právě setkala s tím, že banka nechtěla poukázat dlužnou částku z kontokorentu, ale chtěla prostředky nad jeho rámec pro exe, myslím tím ve více případech, ne ve svém, takže jsem vycházela z praktik bank, o kterých vím já :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.13 19:24
@kočička Evička píše:
hmmm, tak potom se různé banky chovají různě, ale já jsem se právě setkala s tím, že banka nechtěla poukázat dlužnou částku z kontokorentu, ale chtěla prostředky nad jeho rámec pro exe, myslím tím ve více případech, ne ve svém, takže jsem vycházela z praktik bank, o kterých vím já :)

Taky jsem pekne nastvana, jsem zvedava co v pondeli sporitelna rekne!!!To jsem chtela kontokorent doplatit v srpnu a ucet zrusit! :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel