Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
když smrdím korunou, nepořízuji si půjčky s finálem exekutota.
@Anonymní píše:
Hezký večer, bydlím v pronájmu se třemi dětmi a dnes mi u dveří zvoníl exekutor a chtěl 34 tisíc z fleku jinak mi zabaví věci. Byla sem v šoku sestra mi pomohla půjčila peníze byla v danou dobu u mě doma. A musím ji to splácet měsíčně na 2 tisíce. A teď se chci zeptat mám další dluhy cca přes sto tisic mohu zadat oddlužení jsem na UP ale přítel pracuje a bere 30 tisíc měsíčně mohu přes něho že by mi rucil. Jinak jak to mám řešit a co udělat v pondeli chci to řešit bojím se že znova někdo zaklepe. Přítel je ochoten pomoct to uhradit. Měl někdo podobný problém děkuji.
Pokud ti pritel chce pomoc, tak konecne splacej sve dluhy. Snad vis kolik kde dluzis. Tim se ti bude snizovat sluzna castka a exekutor, kdyz uvidi tvou snahu splacet, nebude chodit k tobe domu. Ostatne nepredpokladam, ze by tam.kdo vi co nasel, co by mohl pojmout do soupisu a prodat v drazbe ![]()
Delat mrtveho brouka se nevyplaci.
mě fascinuje co je tady takových diskuzí každý týden jedna dvě ![]()
@ka2ka me zase fascinuje, jak vsichni o dluzich vedi, ale vsichni jsou strasne prekvapeni, kdyz je exekutor navstivi… A taky me fascinuje, ze celou dobu to ti lide nebyli schopni resit a resej to vsechno az kdyz ten exekutor zaklepe. ![]()
@Jana206 měla sem rodicak na ani ne rok měla jsem tu výši variantu. Protože sem platila z toho nájem přítel měl vyplatu pozdě ke konci měsíce. Ale teď změna nastala a pracuje na dobu neurčitou a má plat cca 30 tisíc. A chce mi pomoct a i jedna známá mi nabízí pomoc v insolvenci s tím že ve středu to budem řešit a do té doby zajistím papíry. Vdy se to řešit dá mám to za t mobile, a takové malé částky nikdo mi půjčku nedal nikdy protože sem neměla jak doložit příjem. A děti chudáci nejsou právě že oni mají vše nové i plazmovou TV všechno jenže hrozilo že bude zabaveno. Sestra pomohla jela do bankomatu vybrala 34 tisíc a uhradila na místě a tím se mi dluh zastavil smazal jenže mám další dluhy po malých částkách a s toho to činí přes 100 tisíc. Proto chci oddlužení. A na UP jsem beru po řidičáku podporu v nezaměstnanosti. Ale hlidani bohužel nemám nebo přítel má kolotoč 2 dva a 2 dny volno a sám říkal že musím být doma ze roční dítko je malé a že mi pomůže co to půjde bude platit chce semnou i žít chtěl i svatbu ale to nechci dokud si nevyřeším minulost bylo to 10 let staré a přišli po takové době. Tím chci říct že to řešit chci a budu jen jestli se s tím nikdo nesetkal.
No, tak prodej tu plazmu a koukej si najít práci a on se prostě ty 2 dny co je doma bude starat o dítě… fakt nevidím důvod, proč by tvoje dluhy měl platit někdo jiný, jen protože vám se nechce. Takovým bych tu insolvenci zamítla rovnou.
Tak sto tisíc není taková suma, která by se nedala splatit. Takže si to dej dohromady, a požádej na tmobilu o splátkový kalendář,ne? jaká insolvence, na co?
@j.a.n.i1 to není o tom že nechce když přítel má dva dny volno tak odpočívá má náročnou práci a chce klid a nechce být v zaprahu pořád. Za další sám mi řekl že pomůže včera a dokonce sestře řekl že dluh 34 splati po 2 tisících s tím že bude semnou v pondělí řešit další problémy. Kde co dlužím a chce to ať se to dořeši a TV je sice moje ale nechce ať to prodám zpět bych z toho měla 6 tisíc ani ne a situaci by to nevyresilo mi máme příjem o kolo pres 40 tisíc ale co z toho když jen nájem pronájem je na 14 tisíc a zbytek placení škola školka obědy. Není to o tom že nechci až roční dítko bude chodit do školky jdu do práce.
@Monchichik insolvence na dluhy ať neplatí najednou všem po tisicovce a nám nic k žití nezůstane. Proto ta insolvence abych se zbavila oddlužení dluhu a budu platit jednotnou částku.
Roční dítko bude chodit do školky tak za dva roky…jak platit všem? to máš ty dluhy kde všude, psala si jen o tmobilu…
No, takže nechcete, no, sama to píšeš - on se přece nebude ve 2 dnech volna starat o dítě, protože chce odpočívat a ty půjdeš do práce až bude dítě ve školce, takže baj oko za 2 roky… Tak si najdi něco na noční, ve dvou snad zvládnete péči o dítě i po tvé noční. No a nebo dej dítě do soukromé školky a jdi pracovat hned. A tedy nabídnout splácení 34 tisíc, které ti sestra půjčila okamžitě po 2 tisících, no to je teda terno, a ještě to psát, jak kdyby to nebylo kdo ví co.
Ale jinak jo, insolvenci ve smyslu zastavení naskakování dalších vymáhacích položek klidně jo, ale hezky s povinností zaplatit 100% původních dluhů + úrok dle ČNB.
@Monchichik píše:
Roční dítko bude chodit do školky tak za dva roky…jak platit všem? to máš ty dluhy kde všude, psala si jen o tmobilu…
psala, že má t-mobile a další menší částky a v součtu je to cca 100k…
@Anonymní píše:
@Jana206 měla sem rodicak na ani ne rok měla jsem tu výši variantu. Protože sem platila z toho nájem přítel měl vyplatu pozdě ke konci měsíce. Ale teď změna nastala a pracuje na dobu neurčitou a má plat cca 30 tisíc. A chce mi pomoct a i jedna známá mi nabízí pomoc v insolvenci s tím že ve středu to budem řešit a do té doby zajistím papíry. Vdy se to řešit dá mám to za t mobile, a takové malé částky nikdo mi půjčku nedal nikdy protože sem neměla jak doložit příjem. A děti chudáci nejsou právě že oni mají vše nové i plazmovou TV všechno jenže hrozilo že bude zabaveno. Sestra pomohla jela do bankomatu vybrala 34 tisíc a uhradila na místě a tím se mi dluh zastavil smazal jenže mám další dluhy po malých částkách a s toho to činí přes 100 tisíc. Proto chci oddlužení. A na UP jsem beru po řidičáku podporu v nezaměstnanosti. Ale hlidani bohužel nemám nebo přítel má kolotoč 2 dva a 2 dny volno a sám říkal že musím být doma ze roční dítko je malé a že mi pomůže co to půjde bude platit chce semnou i žít chtěl i svatbu ale to nechci dokud si nevyřeším minulost bylo to 10 let staré a přišli po takové době. Tím chci říct že to řešit chci a budu jen jestli se s tím nikdo nesetkal.
Hele já to nějak nechápu, jak můžeš být po rodičáku na UP, když máš roční dítě? Přijde mi to jako výdrb. Vypovídal by o tom i příjem společný přes 40 000. Sorry. Prodej tu plazmu, 6 000 lepších než drátem do oka a plazma je věc zbytná. Aspoň rychleji zaplatíte sestře tu půjčenou sumu.
@Zabatko přítel s prodejem nesouhlasí plazmové televize majet bude přepisovat na svagra s tím že nechtějí ať to prodávám nové zboží by vyšlo daleko víc to kupovat a od znovu začínat je prý blbost a nic nemít a pak to zas kupovat. Rodina a přítel mi pomoct chtějí co to jen jde. A na UP jsem brala sem výši variantu rp cca 11 500kc tak nějak a mi to v prosinci zkončilo tak sem šla na UP jak mi bylo řečeno že budu mít podporu v nezaměstnanosti.