Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Lujza031 píše:
Proč ne? Nám taky volala sousedka se 4 dětmi, že přišel exekutor a jestli nemáme půjčit 60 tisíc![]()
Máme ji rádi, ale fakt nemám v šuplíku potřeby tečných 60 tisíc
Pak se někteří lidé diví, že odkládají miminka, všechno stojí prachy.
Fakt neverím, ze tomu nepředcházely nějaké výzvy od věřitele… ani u tvé sousedky. Spíš to bylo tak, ze výzvy byly ignorovány, obsílky zřejmě ani nepřevzaty a když zaklepal exe, tak náramné překvapení
![]()
@pikola píše:
@Lujza031 nemůže do práce, pán co s ní bydlí doma musí ve svém volnu odpočívat
a koukat na plazmovou tv
zakladatelko lidma co se neumí uskromnit a odmítají pracovat i když jsou až po uši v dluzích docela pohrdám at se ti to líbí nebo ne , jinak píšeš přes sto ticích takže to může být i třista tisíc že
ale jinak jo až ti exekutor tu tv zabaví tak se pak prodá a za pár korun a znám lidi kteří takové zboží kupují a krásně ušetří
Ten kdo bere tu vyšší variantu rodičovského příspěvku..nečerpá předtím i mateřskou? To by také trochu posunulo věk dítěte.
Zakladatelka tu každopádně píše kraviny. A když ji tedy chtějí všichni pomoci, tak ať jí tedy pomůžou
Za mě troll
@j.a.n.i1 píše:
No, takže nechcete, no, sama to píšeš - on se přece nebude ve 2 dnech volna starat o dítě, protože chce odpočívat a ty půjdeš do práce až bude dítě ve školce, takže baj oko za 2 roky… Tak si najdi něco na noční, ve dvou snad zvládnete péči o dítě i po tvé noční. No a nebo dej dítě do soukromé školky a jdi pracovat hned. A tedy nabídnout splácení 34 tisíc, které ti sestra půjčila okamžitě po 2 tisících, no to je teda terno, a ještě to psát, jak kdyby to nebylo kdo ví co.
Ale jinak jo, insolvenci ve smyslu zastavení naskakování dalších vymáhacích položek klidně jo, ale hezky s povinností zaplatit 100% původních dluhů + úrok dle ČNB.
S tím nesouhlasím. Pro veritele musí být výstraha,ze ne vždy se celý dluh vrátí stoprocentně. Ze se lidé mohou oddluzit za výhodných podmínek s minimální povinností splácet.Aby nepujcovali každému,kazde socce bez příjmů.
U toho T mobilu bych tomu docela věřila. Z vlastní zkusenosti vím,ze zakaznik jde pro jednu věc a cpou tři další,i lidem,u nichz je evidentní,ze dlouhodobě nebudou moci splácet.
Nezastavam se dlužníků,dluhy nemám,ale i z druhé strany musí fungovat jakási ruka,která dá hlavně nebankovnim spolecnostem hranice,komu a co půjčí.
@Jana206 Jasně, taková bytová družstva a další věřitelé, ty fakt těžce vydělávají na tom, že jim někdo neplatí… Nic takového, všechny dluhy kde nebyla půjčka na kšeft splatit 100% i s náklady na vymáhání a úroky, půjčky, kde byl proveden srceening v souladu se zákonem splatit 100% jistiny a pouze tam kde to splněno nebylo bych souhlasila s tím, že se platit nemusí.
@j.a.n.i1 Čemu všemu říkáš půjčka na kšeft?
U BD a SVJ by pomohlo, kdyby se v případě exekučního prodeje členského podílu nebo bytu dostali jako věřitel do lepší pozice.
@Jana206 Souhlasím. Finanční gramotnost není jen uvědoměle si půjčovat, ale i půjčovat.
Dobrý večer, mám skromný dotaz, jen mě zajímalo co všechno exekutor může, jelikož slyším samé pomluvy a drby že vyhází oblečení ze skříně nebo že chce aby lidi otevírali noční stolky, kouká do šuplíků v kuchyni, otevírá kuchyňskou linku, atd. Tak mě zajímá co je na tom pravdy a kdo má zkušenosti jak to probíhá, nebo jsem četla příběh že vzal i notebook a distanční výuka nezájem, čtu jen samé pomluvy ale nikde není psáno co smí a nesmí. Jestli může koukat pod postel, nebo za skřín nebo do úložného prostoru postelí atd. Jelikož když si vezmu že třeba někdo má dům jako hrom a třeba několik skříní s oblečením a botama nebo gauč s úložným prostorem a i postele s úložným prostorem a tam hodně věcí, to musí otevřít gauč, postel, všechny skříně atd nebo jak to je?
Nebo exekutor projde byt a nekouká do skříně?
Muze vyhledavat vsude, to by tak hralo, aby veritel si schoval do perin zlaty cihle ![]()
Co sis myslela, dluhy se maji platit!
Notebook nemuze asi zabavit jen pokud prokazes, ze neni tvuj anebo ze ho pouzivas k praci - zamestnani - OSVC.
@Anonymní píše:
Dobrý večer, mám skromný dotaz, jen mě zajímalo co všechno exekutor může, jelikož slyším samé pomluvy a drby že vyhází oblečení ze skříně nebo že chce aby lidi otevírali noční stolky, kouká do šuplíků v kuchyni, otevírá kuchyňskou linku, atd. Tak mě zajímá co je na tom pravdy a kdo má zkušenosti jak to probíhá, nebo jsem četla příběh že vzal i notebook a distanční výuka nezájem, čtu jen samé pomluvy ale nikde není psáno co smí a nesmí. Jestli může koukat pod postel, nebo za skřín nebo do úložného prostoru postelí atd. Jelikož když si vezmu že třeba někdo má dům jako hrom a třeba několik skříní s oblečením a botama nebo gauč s úložným prostorem a i postele s úložným prostorem a tam hodně věcí, to musí otevřít gauč, postel, všechny skříně atd nebo jak to je?
Ale jistě že může prohledávat. To by si jinak dlužníci prostě strčili cennosti pod matraci a bylo by. Exekutor není blbej. Může prohledávat a prohledává.
Notebook samozřejmě zabavit může, to není životně důležité vybavení. Distanční výuka nerovná online výuka, není povinnost mít techniku a exekutor má právo to zabavit.
Pokud si to dobře myslím tak nemůže vzít lednici, dětskou postel a mobilní telefon. Rozhodně může brát vybavení jako mikrovlnku, toustr, počítače, televize, dvd přehrávače, konzole…
Pokud má třeba dítě vlastní kasičku tak tu prohledá a spočítá taky. Takže prochází i dětské věci. Protože dlužníci jsou vynalézaví a snaží se to obejít co to jde. Místo toho aby prostě posílali na splátkový kalendář pětistovku měsíčně. ![]()
@Anonymní píše:
https://www.ekcr.cz/…orske-sluzby?w=, po%C5%99ad%C3%AD%2C%20v%20jak%C3%A9m%20byly%20zah%C3%A1jeny. zde..
Tak většinou se ptá, co máte a čeká se, že mu ukážete, kde to máte. Takže apriori žádný důvod k zásadnímu prohledávání není, ale když se nespolupracuje, tak si holt musí pomoct sám.
Asi takhle, v insolvenci jsem byl, pokud nedosáhne tvůj příjem, tak můžeš ukázat darovací smlouvu s tvím přítelem, že ti je ochoten dávat měsíčně nějaký obnos.