Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@martina.se jak muze exekutor neco znicit? Copak neznaz zasadu nahrady skody? Nesmis vsechno verit dluznikum. Pry nebydlel, to jsou klasicke vymluvy nepoctivych dluzniku
Pokud nekde nebydli, necht je odhlasen ve spravnim rizeni na MU, stoji to stokorunu a exekutor nemuze nic ![]()
Joo za blbost se plati.
Pochop veritele, ti chteji sve investice zpet.
@Barfiy Exekutor může jít i tam, kde se domnívá, že se dlužník zdržuje bez ohledu na jeho trvalý pobyt.
@Monchichik : to jo ale musi to mit nejak podlozene
A rozhodne NEMUZE NICIT ani ZABAVOVAT veci, ktere nejsou dluznika ![]()
Ja nevim co si myslet o intelektu tech, keri siri ty pohadky, ktere si vyslechli od sprostych dluzniku
Jak se rika, kdo lze, ten krade.
A kdyz uz ubytuju exekucniho vytecnika, necham si od nej podepsat soupis mych veci a ze je povinen soupis predat exekutorovi. Samozrejme to mam zdokumentovane.
@Barfiy No taky můžeš někoho ubytovat a vůbec netušit, že je dlužník a jde po něm exekutor… ![]()
@Monchichik to ja nedelam, zjisteni zda je v insolvenci je zdarma a zda je v exekuci stoji 60,– Kc
@Barfiy píše:
@martina.se jak muze exekutor neco znicit? Copak neznaz zasadu nahrady skody? Nesmis vsechno verit dluznikum. Pry nebydlel, to jsou klasicke vymluvy nepoctivych dluznikuPokud nekde nebydli, necht je odhlasen ve spravnim rizeni na MU, stoji to stokorunu a exekutor nemuze nic
![]()
Joo za blbost se plati.
Pochop veritele, ti chteji sve investice zpet.
Tak asi takto.. Naběhl do domu, který jsem koupila a ex švagr tam měl 10 let předtím tp. Jinak s Vranou jsme se soudili, ano., musel nám nahradit škody atd. Ale stalo mě to půl roku života a nervy jako svina.. Mám bohužel osobní zkušenost, i když staršího data, rok 2005
Jakoze ze v roce 1995 skoncil dluznikovi v dome pobyt a mel ho jinde a ani v 2005 uz nebyl tvym svagrem jo? No jo Vrana byl hodne produktivni, ale kdyz jeho opicky exekuovaly neopravnene, tak to zadam advokatu a o nic se nestaram, kdyz jsem v pravu ![]()
@Barfiy píše:
Jakoze ze v roce 1995 skoncil dluznikovi v dome pobyt a mel ho jinde a ani v 2005 uz nebyl tvym svagrem jo? No jo Vrana byl hodne produktivni, ale kdyz jeho opicky exekuovaly neopravnene, tak to zadam advokatu a o nic se nestaram, kdyz jsem v pravu
jenže takhle to nefunguje, nikoho nezajímá že jsi v právuj a máš na něco právo…
dřív jsem nevěřila dlužníkům a těm myšlenkám jak jim exekutor vyhrožoval atd se smála, že lžou ale v momentě kdy muj ex měl dluh asi 600kč nedoplatek pojistky a byla z toho exekuce za 18 000 kč která za pul roku narostla asi na 30 000kč, zaplatil vše (tehdy jsem to platila já, takže to vím), rozešli jsem se a když je asi za rok kontaktoval, že ani po 10 emailech nemá potvrzení o doplacení tak mu řekli, že tu exekuci nedoplatil, že tam došli peníze asi o 3 dny později a vznikl tam urok asi 20kč a následně za rok opět dluh asi 10 000kč a že exekuci má stále. On jim řekl kontakt na sebe, ale ONI STEJNĚ NABĚHLI KE MĚ DO BYTU, kde už tak 2 roky nebydlel a neměl tam nikdy a v bytě byli prokazatelně moje holčičí věci a když sem byla v práci tak si vzali zámečníka, odvrtali mě byt a odnosili a odvezlůi věci… věci o kterých museli vědět, že jeho nejsou např růžový notebook polepený třpytivýma srdíčka atd ![]()
Vše odvozeno včetně skříní atd a všude bordel. Já přišla ve 23h domu z odpolední a na dvěřích cedule, že náklady na zámečníka jdou na vrub exekuce a že nové klíče mám u nich v Přerově. Já bydlela v Praze v Řepích.
U sebe jsem neměla ani v tu chvíli prachy na zámečníka, sousedi co mě normálně zdravili a bavili se mě peníze na něj nehctěli půjčit a druhý den mě řekl předseda družstva, že jsem ostuda celého sídliště a at se odstěhuji, že nechtějí potíže ![]()
nakonec zámečníka volal brácha a vezl mě peníze o pulnoci až z Ústí nad labem kde bydlel v té době…
Jednala sem rychle, takže nic naštěstí neprodali v dražbě, ale když jsem asi po roce soud vyhrála, tak finančí škoda- náhrada žádná a řekli mě, že si milostivě mohu na SVOJE NÁKLADY odvézt ty věci zpět domu
![]()
takže ano dluhy se mají platit, ale už těm příběhum jak zabavili vozíček postiženému dítě a nebo někomu psa
už tomu po této zkušenosti vlastní věřím…
@martina.se píše:
Tak asi takto.. Naběhl do domu, který jsem koupila a ex švagr tam měl 10 let předtím tp. Jinak s Vranou jsme se soudili, ano., musel nám nahradit škody atd. Ale stalo mě to půl roku života a nervy jako svina.. Mám bohužel osobní zkušenost, i když staršího data, rok píše: Více
asi tak ![]()
@Anonymní píše:
Hezký večer, bydlím v pronájmu se třemi dětmi a dnes mi u dveří zvoníl exekutor a chtěl 34 tisíc z fleku jinak mi zabaví věci. Byla sem v šoku sestra mi pomohla půjčila peníze byla v danou dobu u mě doma. A musím ji to splácet měsíčně na 2 tisíce. A teď se chci zeptat mám další dluhy cca přes sto tisic mohu zadat oddlužení jsem na UP ale přítel pracuje a bere 30 tisíc měsíčně mohu přes něho že by mi rucil. Jinak jak to mám řešit a co udělat v pondeli chci to řešit bojím se že znova někdo zaklepe. Přítel je ochoten pomoct to uhradit. Měl někdo podobný problém děkuji.
To roční už může do jeslí…
@Barfiy píše:
@Monchichik : to jo ale musi to mit nejak podlozeneA rozhodne NEMUZE NICIT ani ZABAVOVAT veci, ktere nejsou dluznika
![]()
Ja nevim co si myslet o intelektu tech, keri siri ty pohadky, ktere si vyslechli od sprostych dluzniku
****A kdyz uz ubytuju exekucniho vytecnika, necham si od nej podepsat soupis mych veci a ze je povinen soupis predat exekutorovi. Samozrejme to mam zdokumentovane.****Jak se rika, kdo lze, ten krade.
JO takového experta jsem měla v bytě, nic mu nedal, jelikož ho samozřejmě nemohl najít, ani mi to neřekl a mě pak přišel soupis jako majiteli od exe a musela jsem podat vylučovací žalobu
jako nic mi nakonec nesebral, ale já jsem s tím měla problémů dost. Takže takové jako „on musí“ prdlajs
@Anonymní píše:
jenže takhle to nefunguje, nikoho nezajímá že jsi v právuj a máš na něco právo…dřív jsem nevěřila dlužníkům a těm myšlenkám jak jim exekutor vyhrožoval atd se smála, že lžou ale v momentě kdy muj ex měl dluh asi 600kč nedoplatek pojistky a byla z toho exekuce za 18 000 kč která za pul roku narostla asi na 30 000kč, zaplatil vše (tehdy jsem to platila já, takže to vím), rozešli jsem se a když je asi za rok kontaktoval, že ani po 10 emailech nemá potvrzení o doplacení tak mu řekli, že tu exekuci nedoplatil, že tam došli peníze asi o 3 dny později a vznikl tam urok asi 20kč a následně za rok opět dluh asi 10 000kč a že exekuci má stále. On jim řekl kontakt na sebe, ale ONI STEJNĚ NABĚHLI KE MĚ DO BYTU, kde už tak 2 roky nebydlel a neměl tam nikdy a v bytě byli prokazatelně moje holčičí věci a když sem byla v práci tak si vzali zámečníka, odvrtali mě byt a odnosili a odvezlůi věci… věci o kterých museli vědět, že jeho nejsou např růžový notebook polepený třpytivýma srdíčka atd
Vše odvozeno včetně skříní atd a všude bordel. Já přišla ve 23h domu z odpolední a na dvěřích cedule, že náklady na zámečníka jdou na vrub exekuce a že nové klíče mám u nich v Přerově. Já bydlela v Praze v Řepích.
U sebe jsem neměla ani v tu chvíli prachy na zámečníka, sousedi co mě normálně zdravili a bavili se mě peníze na něj nehctěli půjčit a druhý den mě řekl předseda družstva, že jsem ostuda celého sídliště a at se odstěhuji, že nechtějí potíže
nakonec zámečníka volal brácha a vezl mě peníze o pulnoci až z Ústí nad labem kde bydlel v té době…
Jednala sem rychle, takže nic naštěstí neprodali v dražbě, ale když jsem asi po roce soud vyhrála, tak finančí škoda- náhrada žádná a řekli mě, že si milostivě mohu na SVOJE NÁKLADY odvézt ty věci zpět domu
takže ano dluhy se mají platit, ale už těm příběhum jak zabavili vozíček postiženému dítě a nebo někomu psa![]()
![]()
![]()
![]()
už tomu po této zkušenosti vlastní věřím…
tak tento tvůj příběh by si povinně měla přečíst každá husička, která bydlí s přítelem, který chudáček má exekuce - a ano věřím ti, v těch letech tak exekutoři postupovali, znám z doslechu podobný případ
@Barfiy píše:
@Monchichik to ja nedelam, zjisteni zda je v insolvenci je zdarma a zda je v exekuci stoji 60,– Kc
tak jo, ale ti v insolvenci aspoň už svůj případ řeší, ale ti v exekuci neřeší nic a s těmi můžeš mít problém
Vetsinou nic nemaji a ani nemaji duvod neco platit, exekutor si na nich nic nevezme anebo splaceji 100/mesicne ![]()
Staci nedat sanci, aby neplatili, proste dostatecne si to pojistit vysokou zalohou ![]()
@pikola kdyz to neumis, nepronajimej
To fakt neni cinnost pro zenske na MD ![]()