Existuje mužská antikoncepce krom vasektomie?

29
2.9.17 23:29

Existuje mužská antikoncepce krom vasektomie?

Dobrý večer holky, mám dotaz. Existuje nějaká jiná účinná antikoncepce pro muže krom kondomu a vasektomie? Já mám velké problemy po HA, zkoušela jsem toho milion a už mám všeho plné zuby. Nehormonalni telisko- věčné záněty a už toho mám fakt dost, kašlu na to. Už jsem docela zoufalá :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
2.9.17 23:41

@Sethiara tak je možnost výpočet plodných dnů, ale je to třeba opravdu odborně nastudovat, ideálně i absolvovat přednášku a déle pozorovat svoje tělo atp, potom to je účinné (nestalo se nám tedy, že by došlo k neplánovanému otěhotnění a to používáme tuto metodu - nepočítám období, kdy jsem byla těhotná - dohromady víc jak 6 let). Potom jsou různé spermicidní gely, ale i u toho bych pro jistotu měla aspoň trochu přehled o plodných a neplodných dnech. Četla jsem o tom, že je možné vyvinout nějakou antikoncepci pro muže, ale že se neví, zda by se to vyplatilo a byli to muži ochotní brát. Četla jsem to už dávno, tak nevím, jestli se v tom nějak pohlo. Jinak tedy bych kombinovala spermicidní gel a přerušování, ani jedno není úplně účinné, ale když by to bylo dohromady, tak bych se na to i spolehla. A pak je ještě pesar. Jinak nevím no, u nás funguje to sledování plodných dnů.

• Citovat
  • Upravit
29
2.9.17 23:47

:-( už jsem z toho docela zoufalá a třetí dítě fakt nechci, mám dvouměsíčního syna a dvouletou dcerku a fakt ne… jenže nemuzeme přijít na to, co by nám jiného pomohlo :-/… nad těmi plodnými dny jsem také uvažovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
2.9.17 23:49

@Sethiara A nechcete třetí ani do budoucna? Třeba by stálo za to zvážit tu vasektomii, když to fakt neplánujete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
2.9.17 23:50

@Sethiara A ještě jsou náplasti. Ono to není lepší jak klasická HA, ale prý by to mělo být šetrnější. Kamarádka tedy nesnesla HA, dělalo jí to neplechu v těle. Ale ty náplasti snáší v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
2.9.17 23:55

Pesar- ty současné jsou výrazně spolehlivější než původní, výhodou je, že musí být v pochvě delší dobu, takže se nandá i s nějakým kyselejším spermicidem např. před večeří a pak už nenarušuje spontaneitu večera…

A v plodné dny k tomu přidat kondom. Na antikoncepci pro plodné dny stačí obyčejná aplikace v mobilu a prostě ten týdne přidáte kondom. Netřeba zjišťovat přesnou dobu ovulace složitými přístroji, měřením a zkoumáním tělních tekutin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
2.9.17 23:55
@Sethiara píše:
Dobrý večer holky, mám dotaz. Existuje nějaká jiná účinná antikoncepce pro muže krom kondomu a vasektomie? Já mám velké problemy po HA, zkoušela jsem toho milion a už mám všeho plné zuby. Nehormonalni telisko- věčné záněty a už toho mám fakt dost, kašlu na to. Už jsem docela zoufalá :,(

A nezkusilas spermicid nebo ženský kondom? jinak pro muže snad testovali taky nějakou pilulku, ale tím to tak skončilo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
2.9.17 23:56

Tedy není to vyloženě mužská antikoncepce, ale nám se osvědčil Pharmatex :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
571
3.9.17 00:03

Ahojky, není to úplně k věci ale ráda bych sw zeptala na ty záněty z tělíska. Plánuji si ho nechat zavést ale teď mě zarazilo že z toho můžou být věcné záněty? Edit. Plánuji hormonální. Gynekolog říkal že ty hormony působí jen lokálně a jsou v daleko menší míře než obyčejná HA a problémy které jsem myvala z HA z tělíska nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
3.9.17 00:07

Měla jsem pořád mykozy, moje tělo proti tomu bojovalo víc než je normální. Jsem v tomhle prostě unikát :-(. Jsem hodně precitlivělá na vše cizí v těle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.17 00:08

Řeším něco podobného.
20 let jsem brala hormonální antikoncepci s přestávkou v těhotenství, pak jsem s ní měla problém, zkoušela jsem její 2-3 varianty, ale nesedlo. Používali jsme kondom s partnerem (mimochodem dle několika dr. nemůže mít děti přirozenou cestou) a otěhotněla jsem. A teď řeším znovu antikoncepci. Tělísko dr. v mém případě nedoporučila. Přemýšlím nad variantou kondom a náplastí.

• Citovat
  • Upravit
29
3.9.17 00:09

Ty spermicidy, na to se také chystám…fakt to pomůže, když to do mě naplno „nakropí“ (pardon :-D )?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
3.9.17 00:21

@Korculalala do hormonálního jsem po tom všem už nesla :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
3.9.17 00:54

Mužská vasektomie mi přijde fér. Kdybyste si později vzpomněli, dá se to v hodně případech i obnovit, nebo podstoupit vcelku jednoduché zákroky (MESA nebo TESE) na získání spermií nebo ideálně nechat něco zamrazit dopředu (ale to něco stojí). Takže bych volila to, pokud je tomu muž přístupný. Edit: Aha, ty nepíšeš, že je ve hře, jen ji zmiňuješ jako jednu známou možnost. Tak to tě nejspíš pošle do háje, oni jsou na to chlapi ješitní. :mrgreen: Ale třeba kdyby si o tom něco přečetl, tak by změnil názor a ulehčil by to tak tobě. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.17 01:10

Tak me napadlo, jak se k vasektomii stavi vasi chlapi? Ja mam staleho partnera 15 let, male deti a dalsi nechceme, HA nemuzu ze zdravotnich duvodu. Kdyz jsem prisla s vasektomii, ze by to bylo pohodlnejsi, poslal me do haje. Ze kdybych ho vykopla a vzala mu deti, ze by si nemohl najit jinou a poridit si s ni dalsi. Mooooc pekny.
Prosim zachovat anonym, informace o partnerovi.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí

Těhotenský test 2v1