Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@krukynka píše:
Dobrý porod si myslím závisí také na dobré fyzické kondici, kdo se celé těhotenství valí a nemá pak na to, to udýchat… Mimo. jiné, dle mého názoru
Já ti nevim, já jsem se do poseldní chvilky starala o malé hospodářství, pomáhala na stavbě, co jsem zvládla, dělala dřevo v lese… Rodila jsem 12 hodin
, ke konci jsem byla fyzicky totálně ale totálně vyčerpaná. Nebyla jsem schopná dva dny vylézt na postel ![]()
@ghzkmk píše:
Existuje snadný porod? Pomáhají tomu homeopatika, maliník, Aniball či Epino nebo lněné semínko? A měl někdo jen krátce očistky? A podporují porodnice přirozený porod?
Platí, že kdo má nevolnosti, má holčičku?
Nic z uvedeného jsem neaplikovala. Očistky jsem jen krátce neměla. V porodnici bylo tak, jak jsem si řekla. Nevolnosti jsem měla a máme kluka.
Porod bolí, ale dá se to vydržet když tomu nepodlehneš, nebudeš se „vyžívat“v bolestech a budeš spolupracovat.
Maliník a lněné semínko jsem používala cca od 36tt a jako prvorodička jsem porodila za 13hodin ( ale pochybuji, že by to bylo uplně tím
)
Zvracela jsem celé tři měsíce a mám syna.. takže bych na tyto pověry nedala.
V porodnici to bude tak jak si řekneš
@Smarcie taky jsem si to myslela. Na porod jsem se vylozene tesila, byla jsem pozitivni az hruza, informovana, vesela… vysledek:10 hodin na sale, rozstrihana a sesita az k zadku, 7 stehu venku, s 6 vevnitr, stali nade mnou s klestema, ze mam jeste jednu kontrakci a mala musi ven, jinak se udusi, tlak na predek k zadek sileny 5 hodin v kuse (a tlacit jsem nesmela)… takze ne vzdy je zasadni pozitivni pristup. Mne byl treba uplne k nicemu. ![]()
Někdo u porodu trpí, někdo má hladký průběh. Já měla oba porody bez komplikací. Rychlé, bez poranění, bez šití. Těhotenství bez nevolností, aktivní až do konce. Oba jsem týden přenášela. Kluk 3500g, holka 2900g. Žádné čaje ani zrníčka jsem nezobala. Balónek nepoužívala.
Napíšu ti jen svojí osobní zkušenost a zkušenost mé kamarádky.
Za mě to jde, cvičila jsem s anibalem, chodila na procházky, chodila do práce, masírovala hráz. U porodu jsem nechtěla žádné oblbováky, bylo mi vyhověno. Mohla jsem do vany sprchy na balón a chodit si jak jsem chtěla. U nás to porodnice docela podporuje a dává možnost i výběru polohy u porodu. Za mě porod super, samotný tři zatlačení bez poranění, 6-ti nedělí v pohodě kromě těch hormonů
očistky asi 14 dní. Nemůžu si fakt na nic extra ztěžovat i když na mě doktor na druhé směně mírně tlačil, nedala jsem se. Syn měl 3 250gr. Žádný obr, na mě akorát.
Kamarádka. Také měla anibal na moje doporučení a doporučení doktora. Malá byla o skoro měsíc dříve s váhou 2,7 kila. Kámoška potrhaná jak hadr, zásah až do močové trubice, byla 3 dny cévkovaná a celá oteklá. Měla 10 stehů.
Každý je jiný, ale jednoznačně to dokáže ovlivnit personál. Mě porodní asistentka stahovala u porodu hráz a pomáhala mi tak. Kamarádku nechali bezhlavě tlačit a hleděli jak se trhá ![]()
Prožila jsem tři lehké porody přirozené, jak jen to bylo možné
Bez pomůcek typu Aniball a homeopatik. S krátkou rekonvalescencí a mírným krvácením.
Nevolnosti jsem měla pokaždé, porodila chlapce a dvě holčičky ![]()
@PetulkaZb píše:
Ano existuje. Během těhotenství jsem nic neužívala ani necvičila, protože mi to přišlo jako blbosti. Neměla jsem žádné bolesti a kdyby mi nepraskla voda, tak bych ani nevěděla že rodímporod byl tak rychlý že jsem dojela do porodnice a šla rovnou tlačit. Na dvě zatlačení byl skoro 4 kilový syn venku a místo abych byla unavená jsem byla tak nabitá energií, že jsem celou noc byla vzhůru a četla si a to jsem rodila v 18.20
tak že to chce hlavně pohodu, nebát se a necpat do sebe nesmyslný věci, ale samozřejmě je každý jiný.
To jsem byla taky nabitá
porodní bolesti jsem teda měla kvůli vyvolávačky a byla unavená, ale jak se malý narodil, byla jsem jak fretka
sledovala jsem hodiny, kdy mi ho zase dovezou na kojení, abych ho viděla
a hlavně jsem měla hroznej hlad
U obou nevolnosti - holka, kluk. Oba porody snadné, druhý bolel víc, ale byl ještě rychlejší. Nedělala jsem absolutně nic, jen po skončení rizika každý den procházka aspoň 5 km
@PetulkaZb píše:
Ano existuje. Během těhotenství jsem nic neužívala ani necvičila, protože mi to přišlo jako blbosti. Neměla jsem žádné bolesti a kdyby mi nepraskla voda, tak bych ani nevěděla že rodímporod byl tak rychlý že jsem dojela do porodnice a šla rovnou tlačit. Na dvě zatlačení byl skoro 4 kilový syn venku a místo abych byla unavená jsem byla tak nabitá energií, že jsem celou noc byla vzhůru a četla si a to jsem rodila v 18.20
tak že to chce hlavně pohodu, nebát se a necpat do sebe nesmyslný věci, ale samozřejmě je každý jiný.
nápodobně
nemít doma malýho, nevím, že jsem rodila… ![]()
Já byla celé těhotenství dost aktivní a bez nevolností (holčička), pak jsem pila cca měsíc maliník a rodila jsem přes 30h, takže asi fakt jak u koho. ![]()
Chtěla bych se podělit o moji zkušenost. Pila jsem malinik, jedla lnene seminko, brala arniku (homeopatika) a prováděla masaze hráze cca 3 krát týdně od 34tt a kdo ví, do jaké míry to pomohlo. Určitě lepší to vyzkoušet. Ale takový snadny a bezbolestný porod, který se popisuje na internetu jsem tedy neměla. Kontrakce jsem zvládala, první 4 hodiny byly zvladnutelne (taková hodně velká menstruacni bolest). Pak se to stupňovalo a nepomáhalo žádné dýchání, pohyb, teplá voda, masáže, vůbec nic. Ale dá se to vydržet. Bohužel jsem měla kontrakce od půl noci a rodila v 10 hodin ráno a byla jsem velice unavená. Opravdu už jsem neměla na tlačení sílu. Ale během 45 minut po úplném otevření byl syn na světě. Samotné tlačeni už nebylo horší než 9 hodin kontrakci. A byla jsem moc ráda, že jsem to zvládla bez nastrihnuti a bez poranění (prvorodička). Syn měl 3.160kg a hlavičku 37cm. Takže možná ta příprava k něčemu byla. Tak takhle, snadný porod jsem tedy nepoznala, ale každá žena to zvládne, chce to odvahu. ![]()
@ghzkmk 1) porod je jen tak snadný, nakolik to sama pripustis. 2) těžko říct co skutečně pomůže a co je placebo. Ja během dvou těhotenství/porodu nezkusila nic z toho a porody byly co do náročnosti velmi odlišné. 3) ocistky mi vzdy trvaly velmi krátce, z porodnice uz jsem odchazela s tim ze je to jen takový světly hlen, trvající max další tyden. Pak uz nic. 4) z me dvojité zkušenosti z jedine porodnice mohu říct ano, tato podporuje přirozený porod. 5) nevolnosti jsem mela jen u prvniho těhotenství, sice bez zvracení, ale zato velký a dost jsem trpěla nechutenstvim, druhe těhotenství mi kromě velmi slabého tlaku a častého motani hlavy nic nebylo, a mam dva kluky.
jako řekla bych, ze druhy porod byl ve srovnání s tim prvním velmi snadný a rychlý. Ale porad to byl porod co k. urevsky bolí a opakovat uz netřeba 
Takže si vyber