EXOLUTON x CERAZETTE

176
15.1.05 10:18

EXOLUTON x CERAZETTE

Ahoj holky,
ve čtvrtek jsem byla u gyndr. na prohlídce po šestinedělí ( sice až po 9.týdnech, ale to nevadí :-))) a na otázku, jakou mi dá antikoncepci, když kojím, mi řekl, že existuje Exoluton (jestli to píšu správně!), ale ten se PŘESTANE VYRÁBĚT, takže mi dá Cerazette, který ho vlastně nahrazuje.
Takže, holčiny, které berete Exoluton, v březnu by se měl přestat vyrábět, zeptejte se na to svých doktorů, abyste pak nebyly překvapený. Jinak Cerazette se začne prodávat až právě v březnu.
Jo, vlastně jeden rozdíl tam je - prý je Cerazette dražší asi o 200 Kč než Exoluton.
TO JEN TAK PRO INFO, tak se nezlobte.
Pa Vichy a Niky 9t+2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
123
15.1.05 10:43

Ahoj, tak to ti děkuji za informaci. Já totiž beru Exluton, tak si udělám zásobu. Zrovna včera jsem načala poslední platíčko, tak stejně musím zaběhnout k doktorovi a hned se na to přeptám.Ajka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
15.1.05 12:55

Ahojky,
doktor mi to říkal že ta nová antikoncepce bude lepší. Exluton se totiž musí brát přesně na hodinu,kdež to ta nová se může brát i když se na ní zapomene tak snad i do 12h.potom. a bude to mít spolehlivý účinek.
je sice asi za 500,–Kč, ale to vám třeba OZP proplatí :-))
 Mon

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
15.1.05 13:06

ahoj holky a to stojí 500.kč na tři měsíce nebo jen na měsíc?taky se chystám v týdnu na kontrolu po šestínedělí tak si ho asi taky nechám napsat.díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
15.1.05 18:22

Ahojky Eliško,
no Exluton je asi za 300 a je na 3 měsíce bere se nepřerušovaně kdy chceš začít je na Tobě. Takže počítám že ten nový bude taky troje balení :-)
pa Mon

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
15.1.05 19:33

ahoj Mon díky za odpověd určitě dám vědět co mi doktorka napsala tak pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.1.05 22:23

Exluton

ahoj,
také beru Exluton, už třetí platíčko, ale zatím jsem nějak nepochopila, že se musí brát na hodinu přesně. Ze začátku jsem ho brala tak různě v rozmezí 3 hodin, teď se to zlepšilo.. asi si půjdu udělat těhu-test… no nazdat, to se zase pár dní budu třást jestli nejsem těhotná

• Citovat
  • Upravit
1718
15.1.05 22:31

Ahoj holky,

ceny léků jsou na následující adrese, ovšem ta nová antikoncepce tam ještě není

http://lek.ordinace.cz/doplatky.php

Lila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.1.05 16:02

Ahoj holky,
o tom, žeby se Exluton měl přestat vyrábět nevím 8O Exluton se musí brát přesně na hodinu-tolerance je max. 3 hodiny. Jinak je spolehlivost porušena. U Cerazette by to tak být nemělo-tuším, že je tam větší tolerance-až do 12ti hodin.
Obě antikoncepce se liší typem progestinu. Tzn. měli by na trhu nechat obě, aby si uživatelky mohly vybrat tu, která jim sedne lépe! :?

• Citovat
  • Upravit
176
16.1.05 23:41

Ev,

můj dr. má bohužel informaci takovou, že Exoluton se PŘESTANE VYRÁBĚT!!!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.2.05 19:12

Ahoj, take jsem dnes byla na kontrole po sestinedeli a doktor mi predepsal prace Cerazette - je normalne v lekarnach k prodeji. Na 3 mesice ze 485 KC.

• Citovat
  • Upravit
123
10.2.05 09:56

Ahoj holky, v úterý jsem byla u gyndaře si nechat napsat další Exluton a ptala jsem se na ten Cerazette. Na trhu je od ledna 2005 a opravdu má nahradit Exluton. Ale Exluton nezmizí ze dne na den, nýbrž jak mi řekl doktor, tak to bude trvat zhruba 2-3 roky, jako je tomu i u jiných léků. Zkrátka nějakou dobu poběží oba současně. Prý až nebude Exluton, tak už ho nebudu potřebovat. Chci kojit ještě zhruba 1,5 roku. Tak milé exlutonky, nezoufejme.Ajka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
11.2.05 18:35

Ahoj holky tak jsem si nechala napsat cerazette a stojí 485 kč na tři měsíce tak si říkám jestli by nám nestačili obyčejné kondomy :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí