Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahój,
V pátek mě čeká extrakce 4 zubů a revize spodních zubů kvůli cystě kterou jsem tam před pár lety měla a nyní tam mám mrtvé zuby. Rentgenu co si objevili, takže ránu musí znova otevřít. Chci se zeptat, nenormální že to udělají vše takhle naráz? Mě to přijde trošku „hardcore“ bez celkové anestezie. Myslíte, že by bude lokální v takovém případě dostačující? Sem tak nějak podělaná
.
A taky si říkám…kolik jste zhubli kilo, než jste začali normálně jíst? ![]()
Brrr úplně mě zamrazilo a to mám dneska horečky. Drž se
![]()
Pamatuji si, že mamce dělali taky něco podobnyho, hodně zubů zároveň. Par dní byla v posteli a nosili jsme ji na to mraženou zeleninu na ochlazení.
Bože, mně to přijde úplně jak z hororu a já bych z toho měla smrt. můj doktor takovéhle věci plánuje se mnou, co všechno je potřeba a udělá mi plán třeba i na dva roky. A pokud tam není nějaké velké riziko, pěkně to rozkrokuje, nerad dělá víc věcí najednou, určí priority nebo kde to jde tak mi nabídne možnosti a já vybírám. Se přiznám, že jsem takový po.sera a panikář, že muset to být najednou, rozhodně chci celkovou narkózu a klidně na vlastní náklady. ty musíš být strašně statečná ženská.
@Lil Kitkatt píše:
A to jsou 4 zuby vedle sebe nebo 4 osmičky?
Osmičky dole a nahoře.
@lamicina píše:
Bože, mně to přijde úplně jak z hororu a já bych z toho měla smrt. můj doktor takovéhle věci plánuje se mnou, co všechno je potřeba a udělá mi plán třeba i na dva roky. A pokud tam není nějaké velké riziko, pěkně to rozkrokuje, nerad dělá víc věcí najednou, určí priority nebo kde to jde tak mi nabídne možnosti a já vybírám. Se přiznám, že jsem takový po.sera a panikář, že muset to být najednou, rozhodně chci celkovou narkózu a klidně na vlastní náklady. ty musíš být strašně statečná ženská.
No statečná… paní doktorka mě tak asi vidí ![]()
Já jsem tak akorát pěkně podělaná ![]()
@JancaS84 píše:
Brrr úplně mě zamrazilo a to mám dneska horečky. Drž se![]()
![]()
Pamatuji si, že mamce dělali taky něco podobnyho, hodně zubů zároveň. Par dní byla v posteli a nosili jsme ji na to mraženou zeleninu na ochlazení.
Jéé děkujů
![]()
Tak se nechám překvapit, co mě čeká ![]()
@Scarlet 3003 píše:
Osmičky dole a nahoře.
A fakt je to nutné takhle najednou? Po mých zkušenostech s trháním osmičky bych to odmítla ![]()
Docela řezník ten tvůj zubař..
Max. se mají trhat 2 osmičky najednou, a to jen na jedné straně, ať máš kde kousat.. Já na trhání 2 najednou byla a upřímně i tak jsem si dost vytrpěla, natož všechny 4..
![]()
Proč naplánoval trhání všech naráz? A budeš něco platit? ![]()
@Zwetta píše:
Docela řezník ten tvůj zubař..Max. se mají trhat 2 osmičky najednou, a to jen na jedné straně, ať máš kde kousat.. Já na trhání 2 najednou byla a upřímně i tak jsem si dost vytrpěla, natož všechny 4..
![]()
Proč naplánoval trhání všech naráz? A budeš něco platit?
No neměla bych nic platit ![]()
@ivašot. píše:
A fakt je to nutné takhle najednou? Po mých zkušenostech s trháním osmičky bych to odmítla
A tak aspoň to budu mít vše za sebou a bude ![]()
@Scarlet 3003 píše:
A tak aspoň to budu mít vše za sebou a bude
jste blázni oba, ty i zubař, ale Vaše věc..
@Scarlet 3003 píše:
A tak aspoň to budu mít vše za sebou a bude
A nějaký medicínský důvod, proč to dělat naráz, existuje? Jako “mít to za sebou” mi přijde jako docela slabý argument.
@ivašot. píše:
A nějaký medicínský důvod, proč to dělat naráz, existuje? Jako “mít to za sebou” mi přijde jako docela slabý argument.
No to by mě zajímalo, jestli Ti to @Scarlet 3003 aspoň nějak okomentoval nebo zkrátka řekl jen: " tak příště čtyři ven!!". A já bych se teda i ptala sama. je fakt, že by mě to tak konsternovalo, že bych se možná nezeptala rovnou z křesla, ale určitě bych ještě pak volala nebo psala.
@lamicina píše:
No to by mě zajímalo, jestli Ti to @Scarlet 3003 aspoň nějak okomentoval nebo zkrátka řekl jen: " tak příště čtyři ven!!". A já bych se teda i ptala sama. je fakt, že by mě to tak konsternovalo, že bych se možná nezeptala rovnou z křesla, ale určitě bych ještě pak volala nebo psala.
a k tomu ještě dole nějakou revizi po cystě… Pokud to opravdu není otázka života/smrtí, což dost pochybuji, tak bych do toho nešla.