Extrémně náročné dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30477
8.5.25 11:51
@ibis píše: Více

No mně to teda nepřijde. Mít takové dítě, tak mě taky vezou. Co je na zakladatelce špatně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
8.5.25 11:54
@hanka.br. píše: Více

Ze od ročního dítěte očekává, ze nebude dělat nepořádek a zabaví se samo, případně ho nějaká aktivita zaujme na delší časový úsek. Takové děti jistě jsou a je to v pořádku, stejně tak jako jsou pořádku děti, které na zakladatelka. Mám úplně stejný kousek doma a extrémní mi to nepřijde.

• Citovat
  • Upravit
30477
8.5.25 12:01
@Eva2610 píše: Více

Já teda žádné takové očekávání nevidím a ani si teda nemyslím, že to, co popisuje, je normální chování takto starých dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
8.5.25 12:07

Děláš základní chybu v tom, že chceš, aby se dítě přizpůsobilo tobě a tvýmu bytu. Tak to prostě nefunguje. S pohybem dítěte máš mít čáru ponoru pod kterou nemůže nic být. Knížky mít dole? 8o Odemčenou koupelnu? Čekat, že si bude hrát s hračkama? Ty jsi zřejmě podlehla nějaké naivní reklamě na mateřství. Já chápu, že věčný řev je frustrující, ale ty si většinu problémů děláš sama svým nesplnitelným očekáváním a nepřizpůsobením se dítěti. Z mateřství je prášky většina z nás, jednoduchý to fakt není, do dvou let to bývá i očistec, ale u tebe je opravdu většina věcí naprosto zbytečných. Já myslela, že máš pětiletý dítě a ono to je sotva odrostlý mimino.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1655
8.5.25 12:09

Uprav domacnost podle ditete, zakazuj akorat to, co je zivotu nebezpecne, nebo je to za tebe fakt pres caru ( u nas treba jezdeni ze spodnim kosem od mycky, kdyz je otevrena). Chodte hodne ven, mezi lidi a jine deti. Na jizdu v kocarku nam pomaha jet, kdyz je unaveny a je rad, ze sedi, pripadne proste prezit rev a vztekani, ja oznamuju, ze mne to mrzi, ale ze se zrovna nekam potrebujeme dostat a kdyz to bude s revem, neda se nic delat. Zni to krute, ale prijde mi, ze se casem naucil, ze je to proste na nezbytne nutnou dobu a pak ho vypustim. Na viseni na noze mame ucici vez, tam ho dam a vidi co delam. Malemu je 11 mesicu.

Prijde mi, ze si ted uz tu „hruzu“ doma delas sama. Mozna je na case oprostit se od toho, ze kazde zaknourani znamena „ohrozeni zivota“ tak, jak to bylo s cerstvym miminem a zacit maleho trochu ucit prekonavat nepohodli. Zda se mi, ze zivotniho elanu ma dost, tak ho smerovat k tomu, ze se o sve „stesti“ ma trosku zaslouzit sam a nejen vyzadovat, aby mu jej dodaval nekdo jiny. Samozrejme, umerne veku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11791
8.5.25 12:16

Neporadím, ale 10-ti letá kamarádka našich dětí to dělá do dnes 8). Je jedináček, matce neustále za zadkem, neumí si hrát sama, dělá bordel. Když přijde k nám, v pokojíčku to vypadá jako kdyby vybuchl granát, dokonce i záclona je stržena na zem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
8.5.25 12:19

A co bys zakladatelce poradila, když projevy dítěte nejsou v pořádku a ona naopak je?

• Citovat
  • Upravit
5253
8.5.25 12:22
Že si neumí zorganizovat čas a neumí přizpůsobit domácnost dítěti a má naivní představu, že bude mít furt uklizeno :roll: Spoustu problémů si dělá sama. Ona se má přizpůsobit dítěti, ne dítě jí :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1143
8.5.25 12:23

Na nenene a tytyty se vyprdni. Ma to presne opacny ucinek. Spis presmeruj jeho pozornost na neco podobneho, co je jojojo. On se uci a objevuje svet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37250
8.5.25 12:26

Ohrádka plus uklidit/zabezpečit vše k čemu nechceš aby se dostal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
8.5.25 12:43

Jako bys popisovala moje pocity z prvního roku mého dítěte… a pak, jakmile začal pořádně chodit a běhat, se naráz úplně srovnal, kolem roku a půl se zklidnil, začal spát celou noc, přes den s ním začala být sranda, od dvou let lehárko a teď v necelých čtyřech letech je to nejlepší parťák ;-) Tak hlavu vzhůru ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.5.25 12:54

@Bytsamsebou asi jedináček, ne? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
30477
8.5.25 13:08
@Eva2610 píše: Více

Chtěla jsem jí jenom vyjádřit podporu. Nemyslím si, že ještě jí přiložit tím, že ona je špatná, jí nějak pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
8.5.25 13:13

Tak to, ze jeji dítě má nenormalni projevy, ji pomůže o hodně víc. Nic, zbytečná diskuse. Zakladatelka není samozřejmě špatná, ale pokud si nechá přístupné knihy, odemčenou koupelnu a přístupný krb, komplikuje si to sama. Dnes máme k dispozici vychytávky jako pojistky na skříňky, ohrádky ke krbu a já ním, zábrany mezi dveře a klíče do zámku. Když jde na záchod, může dát dítě na ty tři minuty do ohrádky…

• Citovat
  • Upravit
7221
8.5.25 13:18
@Anonymní píše: Více

Mě to přijde jako normální popis batolete :roll:.
Se zavřete na celý den do jedné místnosti. Ještě někam do lesa! Tam si může list a zkoumat co kde je.
Možná chce ještě víc pozornosti. Třeba děláš pořád něco(uklizis) ale bez něj.
Tak co ho baví?.co dát dělá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect